DESETICA ZA PREBOJ POLFINALE

2018-09-05
Pomurke so prvo pokalno oviro preskočile s prepričljivo zmago. Ajdovke so se v prvem polčasu dobro upirale zasedbi ŽNK TELEMACH GMT Beltincev, nato pa popustile v nadaljevanju. Za zmago z 10:0 je bila trikrat natančna Sara Makovec, dvakrat je zadela Eva Potočnik, med strelke pa so se vpisale še Špela Kolbl, Kaja Korošec, Tjaša Tibaut, Neli Hofman in Zala Meršnik, ki je uspešno izvedla kazenski udarec.

Gostujoča ekipa se je v zaostanku znašla že v tretji minuti, ko je Sara Makovec z globinsko podajo zaposlila Špelo Kolbl. Ta je bila hitrejša od gostujoče vratarke Tare Komatar in žogo rutinirano poslala v nebranjeno mrežo. Deset minut zatem smo videli nevaren poskus Kaje Korošec, ki pa je poletel malce čez gol, le dobro minuto kasneje pa je bila blizu podvojitve prednosti Tjaša Tibaut, a je njen udarec končal v prečniku.

Priložnosti so si sledile tudi v nadaljevanju prvega polčasa. Strel Špele Kolbl je po posredovanju Tare Komatar za las zgrešil vrata, Vita Šiftar pa je po prodoru in podaji Sare Makovec zadela desno vratnico. Prodorna Makovec je v 35. minuti zaposlila Tjašo Tibaut, ki pa je merila mimo gola. V okviru gostujočih vrat so v prvem polčasu končale tri žoge, tudi v 37. minuti, ko je po prodoru streljala Kaja Korošec. Dve minuti pred odmorom pa je bila natančnejša Sara Makovec, ki je s prodorom razbila ajdovsko postavitev, nato pa s strelom z razdalje na napačni nogi ujela Taro Komatar in zadela za vodstvo z 2:0.

Hčere burje so se s čvrsto postavitvijo dobro upirale domači zasedbi, a skozi celotno tekmo niso uspele resneje ogroziti vrat Zale Meršnik. Gostjam so v nadaljevanju pošle moči, padec osredotočenosti pa so Pomurke kaznovale z osmimi zadetki. Komatarjeva je prosti strel Kolblove še izbila mimo vrat, bila pa je nemočna v 52. minuti. Tjaša Tibaut je žogo poslala v kazenski prostor, po podaji Anje Prše pa se je drugega gola razveselila Sara Makovec. Ista igralka se je dve minuti kasneje podpisala pod 'hat-trick'. Vztrajna Eva Potočnik je žogo ukradla ob robu kazenskega prostora, nato pa zaposlila Makovčevo, ki je z lepim udarcem zadela pod prečnik ajdovskega gola.

Po četrtem zadetku se je povsem odprlo, med 61. in 63. minuto pa so padli kar trije zadetki. Sara Agrež je v 60. minuti izsilila prekršek za kazenski udarec, ki ga je zanesljivo izvedla kar vratarka Zala Meršnik. V naslednjem napadu je bila za borbeno predstavo nagrajena Eva Potočnik, ki je po podaji Anje Prša za hrbet ajdovske obrambe izkoristila svojo hitrost, le nekaj sekund kasneje pa je v polno merila še Kaja Korošec. Bistričanka je sprožila iz 20 metrov, Tara Komatar pa je bila za kakšen centimeter prenizka, žoga pa je kljub njenemu posredovanju končala v mreži.

Napadi se niso zaustavljali, Tjaša Tibaut in Špela Kolbl sta merili malce mimo desne vratnice, se je pa Tibautova v 69. minuti razveselila prvega gola po povratku v matično sredino. Znova se je v vlogi asistentke znašla Anja Prša, najizkušenejša igralka Pomurk pa je zadela z glavo. Ajdovke je zatem še dvakrat rešil okvir gola, prvič po poskusu Neli Hofman, nato pa še Anje Prša, ob tem pa so gledalci zaploskali še dvema goloma. V 77. minuti je po lepi podaji Kaje Korošec zadela Eva Potočnik, končni izid 10:0 pa je po prodoru Špele Kolbl in obrambi gostujoče vratarke Alenke Bric postavila Neli Hofman.

»Po reprezentančnem premoru smo se v prvem polčasu nekako iskale. Teren je bil zahteven, a smo v drugem polčasu stopile skupaj in dokazale, da znamo,« je po strelskem prvencu v članskem dresu Pomurja, potem ko je v preteklosti nekajkrat zadela že za kadetsko ekipo, dejala Zala Meršnik. Vratarka članske reprezentance je po tekmi priznala, da po reprezentančnih obveznostih ni bilo prav lahko najti motiva: »Velika razlika je igrati reprezentančne tekme proti Nemčiji, Islandiji ali Češki ali pa se v klubskem dresu meriti proti nekoliko skromnejšim ekipam. Ni bilo lahko najti motivacije in cilja, za katerega delati, a nam je na koncu uspelo.«

V nedeljo se nadaljuje tudi državno prvenstvo, Pomurke pa bodo v tretjem krogu v Bratoncih gostile ekipo Cerkelj. »Moramo začeti igrati kot znamo in stopnjevati formo do gostovanja v Radomljah. Tam moramo pokazati, kaj znamo in česa smo zmožni. Ni skrivnost, da imamo visoke cilje, saj želimo osvojiti državni in pokalni naslov,« je pred dvobojem, ki se bo pričel ob 11. uri, dejala vselej nasmejana Mariborčanka.

ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - ŽNK AJDOVŠČINA
Strelke: Kolbl (3'), Makovec (43', 52', 54), Meršnik (60'/11m), Potočnik (62', 77'), Korošec (63'), Tibaut (69'), Hofman (80')
ŽNK TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, Prša, Rozmarič (58' Čizmazija), Agrež, Šiftar (63' Hofman), T. Nemec (53' Sok), Korošec, Makovec (67, Tibaut, Kolbl, Potočnik. Trenerka: Nuša Ladinek.

Več fotografij najdete na Facebook strani ŽNK Pomurja.

Avtor: PeD

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji