SELEKCIJA U13 PO PRVE TOČKE V LJUBLJANO

2018-09-07
Kadetinje ŽNK TELEMACH GMT Beltincev vas jutri vabijo v Bratonce, kjer se bodo ob 11. uri pomerile z Olimpijo. Prvi turnir državnega prvenstva čaka tudi selekcijo do 13 let, ki bo gostovala v Ljubljani in v prestolnici odigrala tri srečanja.

Pričakovanja pred dvoboji s Krimom, Olimpijo in Trbovljami so strnile Nuša Horvat, Hana Serec in Ana Marija Kršljin Stojič, ki bodo z izkušnjami iz minule sezone pomemben člen v moštvu trenerja Primoža Rakovca.

»V novo sezona vstopam z željo po zmagi proti vsem nasprotnikom. Največji izziv predstavlja ekipa Krima, ki je bila v minuli sezoni prvak v tej starostni kategoriji. Imamo mlado ekipa, ki pa se dobro razume in upam, da bo tako tudi na tekmovanjih, saj lahko s skupno borbenostjo dosežemo lepe rezultate. Želim, da že na prvem turnirju, pokažemo vse znanje, ki smo ga pridobile na treningih,« pred jutrišnjim gostovanjem poudarja Nuša Horvat, ki je mrežo Pomurk uspešno branila že v pretekli sezoni.

Leto mlajša Hana Serec je v pretekli sezoni nabrala koristne izkušnje, ki ji bodo, kot pravi tudi sama, močno koristile v letošnji sezoni. »Res je, v pretekli sezoni sem bila že del ekipe, ker pa sem bila v primerjavi z ostalimi mlajša leto in več, sem igrala v primerjavi s starejšimi soigralkami igrala nekoliko manj, vendar so izkušnje zelo dragocene in iz njih sem se precej naučila,« poudarja predstavnica generacije 2007.

Tudi Hana želi po grenkem razpletu lanske sezone, ko so Pomurke po gorečem boju klonile v finalnem dvoboju, uspešno odpreti novo prvenstvo. »Želim si, da ponovno osvojimo naslov državnih prvakinj, ki nam je spomladi za las ušel. Zavedam se, da tega cilja ne bo lahko izpolniti. Imamo zelo pomlajeno ekipo, saj so starejša dekleta prestopila v selekcijo U15,« sporoča 11-letnica in dodaja: »Trudila se bom, da bom pokazala to, kar najbolj vem, saj se tudi na treningih trudim in delam to, kar zmorem. Treninge obiskujem redno, upam, da bom to zmogla tudi tekom šolskega leta.«

V Hanino generacijo spada tudi obetavna Ana Marija Kršljin Stojič, ki nogometno znanje pili tudi na treningih s fantovsko selekcijo Aluminija. »Vsekakor je koristno trenirati z dečki, sploh v Kidričevem, kjer imajo odlično nogometno šolo. S fanti pridobivaš na hitrosti in moči, a raje igram z deklicami in se zato že veselim sobotnih tekem v Ljubljani,« poudarja Štajerka, ki prav tako ne skriva svojih ciljev: »Želje za nas, nogometašice Pomurja, so pred vsako sezono iste: zmagati v državnem prvenstvu.«

Ana Marija se je v selekciji do 13 let uspešno dokazovala že v minuli sezoni, ko je sicer spadala med najmlajše posameznice, a je bila z desetimi zadetki tretja strelka ekipe. »Od starejših soigralk sem se dosti naučila, so me pa takoj vzele za sebi enako. V tej sezoni so številne med njimi prestopile v višjo selekcijo, tako da bom zdaj tudi jaz morala prevzeti več odgovornosti v igri. Ker pa štejem 11 let, bom lahko za selekcijo U13 igrala tudi v naslednji sezoni,« s pogledom v prihodnost zaključi Ana Marija.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji