POMURKE NAPOLNILE TUDI GORENJSKO MREŽO

2018-09-09
Tretji krog državnega prvenstva je ponudil novo zmago Pomurk. Nogometašice ŽNK TELEMACH GMT Beltincev so z devetimi zadetki odpravile vselej neugodne Cerklje, potem ko so že v prvem polčasu dosegle sedem golov.

Varovanke Nuše Ladinek so bile, razliko od večine prejšnjih tekem, posebej učinkovite v prvem polčasu, gorenjski 'bunker' pa so v skladu z željami strle že v uvodni fazi srečanja. Po praktično prvem napadu je v drugi minuti tekme zadela Špela Kolbl. Sara Makovec je prestregla podajo na gostujoči polovici in z globinsko podajo v ogenj poslala prvo strelko zadnjega prvenstva, Kolblova pa je z diagonalnim udarcem matirala nemočno Laro Rozman.

Sledili so premalo natančni poskusi Sare Makovec, Luane Zajmi in Špele Kolbl, v 13. minuti pa je slednja izsilila prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je v vodstvo z 2:0 pretvorila Anja Prša. V 21. minuti je Luana Zajmi zaposlila Tibautovo, ki je z leve strani kazenskega prostora streljala v bližnji kot, Lara Rozman pa je bila na pravem mestu. Vratarka Cerkelj, ki se je v drugem polčasu izkazala tudi kot osrednja branilka, je bila v 23. minuti brez moči. Kolbl je bila ob desni stranski črti prehitra za svojo čuvajko, nato pa je s povratno podajo našla Anjo Prša, ki je s 13 metrov zadela še drugič na tekmi.

Pet minut kasneje bi se lahko drugič veselila tudi Kolblova, saj se je po globinski podaji znašla sama pred golom, skušala preigrati tudi Rozmanovo, a je gostujoča vratarka prebrala njeno namero. V 31. minuti se je Kolblova znašla v vlogi asistentke, pred golom pa je iskala Evo Potočnik, ki pa se tokrat ni najbolje znašla, saj je žogo z bližine poslala preko gola. Dve minuti je bila natančnejša Sara Makovec. Vezistka Pomurja je streljala z 20 metrov, žoga je zadela eno od gostujočih igralk, spremenila smer in prevarala tudi Rozmanovo.

Gorenjska vratarka je kmalu zatem zaustavila poskus Kaje Korošec, v 38. minuti pa je v mreži Cerkelj končal še peti zadetek. Pomurke so si priigrale kot z leve strani igrišča, ki ga je izvedla Anja Prša, okroglo usnje pa je z nekaj sreče in ob pomoči ene od Gorenjk končala v mrežo. S tem se festival zadetkov v prvem polčasu še ni zaključil. V naslednji minuti je po predložku Tjaše Tibaut z desne strani kazenskega prostora zadela Špela Kolbl. Zatem je Rozmanova zaustavila lep udarec Potočnikove, Luana Zajmi pa je s 25 metrov streljala za las prek vrat. Natančnejša je bila minuto pred odmorom, ko Eva Primc ni uspela izbiti podaje Eve Potočnik, Zajmijeva pa je stekla v kazenski prostor in zadela za 7:0.

V nadaljevanju je Nuša Ladinek potegnila nekaj rošad, priložnost za igro ponudila tudi rezervistkam Viti Šiftar, Neli Hofman, Niki Nemec, Ines Sok in Špeli Pernek. Na prvi zadetek je bilo potrebno počakati do končnice, a tudi pred tem ni manjkalo priložnosti. Gorenjke so prvič zapretile v 56. minuti, ko pa je Manca Jamnik streljala mimo vrat Zale Meršnik. Mariborčanka se je izkazala v 65. minuti, ko je Sara Makovec izgubila žogo na svojo polovici, Gloria Alič pa je krenila proti golu, a je bila reprezentančna vratarka na pravem mestu.

Na drugi strani igrišča so neuspešno poizkušale Špela Kolbl, Sara Makovec in Vita Šiftar, najbližje golu pa je bila Sara Agrež, ki je v 76. minuti izvedla prosti strel s 23 metrov, vendar merila mimo bližnje vratnice. Preko vrat je poletel tudi poskus Špele Rozmarič, domači napadi pa so sadove obrodili v 87. minuti. Po globinski podaji Sare Agrež je proti golu krenila Špela Kolbl, ki sama pred vratarko Sašo Oblak ni imela pretiranih težav z zaključkom. Piko na i je s strelom z razdalje postavila še Sara Makovec, ki je v 89. minuti poskrbela za končni izid srečanja. Zadnja priložnost na tekmi je pripadla Neli Hofman, ki je nekaj minut pred tem z lepim strelom zatresla gorenjsko mrežo, a gol ni bil priznan zaradi domnevnega prepovedanega položaja, v zadnji minuti tekme pa je streljala mimo gostujočih vrat.

Pomurke so bile za razliko od sredinega pokalnega spopada z Ajdovkami izredno učinkovite v prvem polčasu, z uspešnim odprtjem tekme pa so hitro strle upor Gorenjk, se je po tekmi strinjala tudi Anja Prša: »Naš cilj je bil čimprej doseči zadetek in to nam je tudi uspelo. Proti ekipam, ki se bolj ali manj celo tekmo branijo, je zelo pomembno hitro zadeti in streti upor. To nam je uspelo in igra je stekla, kot smo si želele, kar je bil tudi razlog tako visokega rezultata ob polčasu.«

Kapetanka članske ekipe se je že v minuli sezoni dokazala kot uspešna strelka, a gledalci vseeno niso ravno pogosto ploskali njenim 'hat-trickom': »Kot sem že omenila, nam je igra v prvem polčasu stekla in dosegle smo sedem zadetkov. Res je, da je to na naše predhodne tekme nekaj neobičajnega, saj smo doslej ponavadi šele v drugem polčasu pričele igrati in bile bolj osredotočene pred golom. Smo pa na današnji tekmi malce zaspale v drugem polčasu in nismo nadaljevale z igro iz prvega polčasa. Mislim, da je to še tisti delček, ki nam manjka, da celotno tekmo odigramo na istem nivoju ter smo osredotočene in motivirane vseh 90 minut.«

»Vsekakor je to, da nadaljujemo niz neporaženosti, pomembno za našo samozavest, še posebej pa dodatna motivacija pred nedeljsko tekmo, ko nas čaka gostovanje v Radomljah,« se je proti nedeljskemu dvoboju ozrla Prša, ki se je zatem podrobneje dotaknila nedeljske tekme: »Današnja zmaga je predvsem koristna za našo samozavest pred naslednjo preizkušnjo. V nedeljo nas čaka vse prej kot lahka tekma. Mislim, da bodo gledalci spremljali zanimivo tekmo s polno atraktivnih potez in lepo igro z obeh strani. Po današnjem spodrsljaju Olimpije bo to tudi boj za prevzem prvega mesta, tako da nas čaka pravi derbi.«

Prihodnji konec tedna sicer prinaša kar tri gostujoče derbije. Ekipa do 15 let bo gostovala v Mariboru, kadetska ekipa se bo s Krimom udarila za vrh lestvice, članice pa se bodo, kot že zapisano, srečale z Radomljali. Vabljeni, da svoje ljubljenke spodbujate tudi na gostovanjih.

ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - ŽNK CERKLJE 9:0 (7:0)
Strelke: Kolbl (2', 39, 87''), Prša (13'/11m, 23', 38'), Makovec (33', 89'), Zajmi (44')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, Prša (69' N. Nemec), Rozmarič, Agrež, T. Nemec, Makovec, Korošec (64' Sok), Zajmi (52' Hofman), Kolbl, Tibaut (46' Šiftar), Potočnik (76' Pernek). Trenerka: Nuša Ladinek.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji