V RADOMLJE Z JASNIMI CILJI

2018-09-14
Čeprav je od zadnjih reprezentančnih obveznosti minilo le nekaj dni, bo članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev v nedeljo odigrala še zadnjo tekmo pred daljšim tekmovalnim premorom. Četo Nuša Ladinek čaka pomembno gostovanje v Radomljah. 

Radomljanke, tako kot Pomurke, v treh krogih državnega prvenstva še niso oddale točke, čeprav so poleti ostale brez številnih nosilk igre. Kar pet igralk se je preselilo v Olimpijo, nov izziv pa je našla tudi Sara Agrež, ki se bo nekdanjim soigralkam zoperstavila v dresu Pomurja. »Tekma, ki nas čaka, je zelo pomembna. Z ekipo gremo po tri točke, da si zagotovimo mesto na vrhu ligaške razpredelnice. Gledalci lahko pričakujejo tekmo polno priložnosti na obeh straneh in borbo za vsako žogo, kar bo odločilnega pomena na poti do zmage,« pred spopadom za prvo mesto pravi Sara Agrež.

Kot že zapisano, bo Sara v nedeljo zaigrala proti nekdanjemu moštvu, v katerem je kljub številnim odhodom še precej igralk, ki so si garderobo z reprezentančno branilko delili v minuli sezoni. »Zaigrati proti svoji bivši ekipi bo nekaj posebnega. To bom doživela prvič in zato se bom še posebej potrudila. Ker pa poznam način igre celotne ekipe in posameznih igralk, mislim, da imam še nekaj prednosti,« je optimistična vselej nasmejana sedemnajstletnica.

Dijakinja Gimnazije Šiška je praktično celotno poletje preživela na pripravah v Bratoncih, septembra pa se je vrnila v šolske klopi in v prestolnici spet pozdravila bivše soigralke. Visokorasla branilka si sobo deli z Izo Križaj, članico Radomelj, dijaški dom pa streho nad glavo nudi še nekaj članicam Pomurja in Radomlje. Je bilo v dneh pred tekmo že zaznati, da se bliža derbi? »Zbadanja ni, morda si kaj povemo zgolj v šali. (smeh) Z Izabelo in drugimi puncami že z nestrpnostjo pričakujemo nedeljski dvoboj.«

Pomurke bodo v Radomljah lovile še četrto ligaško zmago v letošnji sezoni, s katero bi potrdile dobro formo. »Zmage in veliko število zadetkov nam vedno dajo dodatno samozavest. Po treh suvereno dobljenih tekmah nas čaka zelo zahtevna preizkušnja, zato motivacije ne bo manjkalo. Upam, da bomo po tekmi edina ekipa lige s popolnim izkupičkom,« svojih željah ne skriva nekdanja igralka Rudarja.

Tudi v Radomljah bo veliko štela pomoč navijačev, v Radomlja pa vas ob 11. uri vabi tudi naša sogovornica: »Vse naše navijače vabim v Radomlje, da nas s svojo podporo popeljejo do nove zmage.«

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji