POMURKE PODALJŠALE ZMAGOVALNI NIZ

2018-09-23
Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT je pred novim reprezentančnim premorom dobila tudi dvoboj petega kroga državnega prvenstva. Pomurke so brez Luane Zajmi, Kaje Korošec, Neli Hofman, Vite Šiftar in Albince Čizmazije, ki so tekmo izpustile zaradi reprezentančnih obveznosti, poškodb ali bolezni, opravile z Ankarančankami.

V obračun z Ankaranom je krenila nekoliko spremenjena enajsterica, kljub temu pa je v primorski mreži končalo 11 zadetkov. Gostiteljice so že v prvem polčasu vodile z 8:0, potem ko so povedle v četrti minuti. Še pred uvodnim zadetkom se je dvakrat izkazala gostujoča vratarka Melania Pasar, ki pa je bila po tretji akciji Pomurk brez moči. Sara Agrež je z globinsko podajo zaposlila Anjo Prša, Pasarjeva je krenila iz vrat, Špela Kolbl pa po podaji kapetanke ni imela težav pred nebranjenimi vrati.

Uvodnemu zadetku je sledil nevaren poskus Sare Agrež, Pasarjeva pa je dobro posredovala po prostem strelu Sare Makovec. Po predložku Kolblove je bila pred golom premalo zbrana Tjaša Tibaut, ki pa se je v 12. minuti veselila povišanja vodstva. Najizkušenejša igralka Pomurja je po podaji Kolblove streljala z roba kazenskega prostora, žoga je zadela eno od Primork, spremenila smer in končala za hrbtom Pasarjeve. V 18. minuti je ankaransko mrežo zatresla tudi Potočnikova, a gol ni bil priznan zaradi prepovedanega položaja, so se pa Pomurke vodstva s 3:0 veselile minuto kasneje, ko je po lepi akciji Anje Prša, Špele Kolbl in Sare Makovec slednja tudi zadela.

Kmalu zatem Makovčeva nevarno zapretila še enkrat, v 23. minuti pa se je drugega gola na tekmi veselila Tjaša Tibaut, ki je z bližine zadela po podaji Anje Prša. V 28. minuti je z glavo zapretila Eva Potočnik, minuto kasneje pa je v polno merila Anja Prša, ki je s strelom iz razdalje kaznovala slabo izbijanje gostujoče vratarke. V 32. minuti se je prvega gola v rumeno-modrem dresu razveselila Sara Agrež, ki je z 20 metrov natančno merila v spodnji levi kot gostujočih vrat. Po avtogolu Tine Pšaker, ki je po prodoru Sare Makovec zatresla lastno mrežo, je okrog 200 gledalcev videlo še osmi gol. V 38. minuti, po prostem strelu Sare Agrež, je bila po natančnem predložku pred golom najvišja Sara Makovec.

Nuša Ladinek je v drugem polčasu priložnost za igro namenila tudi Evi Vidovič, Špeli Pernek in Sari Nemet, po nekaj premestitvah na igrišču pa so padli še štirje zadetki. Prva dva že v uvodni fazi nadaljevanja igre. V 48. minuti je odbitek po strelu Špele Kolbl v ankaransko mrežo pospravila Eva Potočnik, minuto kasneje pa se je prvega »hat-tricka« po povratku v Pomurje veselila Tjaša Tibaut, ki je neubranljivo zadela z 20 metrov. Zatem smo videli še kopico neizkoriščenih priložnosti, v lepih priložnostih za povišanje vodstva so se znašle Špela Kolbl, Tjaša Nemec, Anja Prša, ki je v 69. minuti stresla tudi prečnik, Ankarančanke pa je okvir gola rešil tudi v 73. minuti, ko je po kotu poizkušala Špela Rozmarič.

Primorke so nevarneje zapretile v 71. minuti, ko je Tina Paliska streljala mimo gola, v 84. minuti pa je bila natančnejša Polona Petrač, ki je izkoristila predložek Paliske in z udarcem iz neposredne bližine premagala Saro Nemet, ki je prvič to sezono zasedla mesto med vratnicama. Piko na i novi visoki zmagi Pomurk je v 90. minuti tekme postavila Špela Kolbl, ki je žogo z razdalje 25 metrov pospravila v zgornji desni kot ankaranskih vrat.

Pomurke so z zmago nadaljevale uspešen niz, čeprav je Nuša Ladinek pogrešala nekaj nosilk igre. Potek tekme je močno spominjal na obračun s Cerkljami, se je po dvoboju strinjala tudi Ines Sok: »Mislim, da je nasprotnik v tekmo krenil z dokaj enakimi nalogami, z osredotočenostjo na obrambne naloge. Vsaka tekma se prične z ničlo na obeh straneh, zato je potrebno vselej zaigrati s trezno glavo. Menim, da smo že od prve minute pokazale, da smo tiste, ki bomo vajeti igre vzele v svoje roke in to nam je hitro uspelo. Po golu v četrti minuti tekme smo zadihale bolj sproščeno in v nadaljevanju razvile dobro igro.«

Osrednja branilka je danes kraljevala predvsem v igri z glavo, s tem pa preprečila nekaj nevarnih napadov Ankarančank, ki so imele v fazi obrambe precej težav z domačimi napadalkami. Pomurke so bile vnovič izjemno razpoložene v prvem polčasu, česar v preteklih sezonah nismo bili ravno vajeni. »Mislim, da smo v tej sezoni spremenile miselnost. Ko stopimo na igrišče, imamo pred seboj jasen cilj in to je čimprej zabiti gol. Osredotočene smo že od uvodne minute, naša napadalna igra od samega začetka pa zna zmesti nasprotnika,« poudarja Sokova.

Ob odsotnosti nekaterih nosilk igre so ponujeno minutažo dobro izkoristile igralke, ki sicer igrajo nekoliko manj. Med takšnimi je tudi Ines Sok, ki po visoki zmagi ni skrivala zadovoljstva: »Današnja zmaga nam pomeni ogromno. Videle smo, da lahko tudi same igramo na visokem nivoju in pariramo starejšim igralkam. To je zagotovo zelo dobra spodbuda za prihodnost.«

Pomurke zdaj čakata dva prosta vikenda, a to velja za igralke, ki niso članice kadetske in mladinske reprezentance. Z izbrano vrsto do 17 let se v Estoniji že potijo Lili Balažic, Luana Zajmi, Albinca Čizmazija in Ema Horvat, ki so danes premagale Belorusijo. V petek se bo zbrala tudi mladinska izbrana vrsta, ki bo kvalifikacije odigrala na Švedskem, med sedmerico vabljenih igralk Pomurja pa je tudi Sokova: »Na Švedsko odhajamo z enim ciljem, želimo osvojiti prvo mesto in se uvrstiti v elitni del kvalifikacij. Moje želje so nabrati čim več izkušenj, kar bo dobra popotnica za nadaljnje delo.«

Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev bo novo preizkušnjo odigrala 14. oktobra, ko bodo rumeno-modre gostovale v Mariboru, teden dni kasneje pa bo v Bratoncih gostovala Ajdovščina.

ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - ŽNK ANKARAN OBALA 11:1 (8:0)
Strelke: Kolbl (4', 90'), Tibaut (15', 23', 49'), Makovec (19', 38'), Prša (29'), Agrež (32'), Bužan (34'/ag), Potočnik (48'); Petrač (84')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik (72' Nemet), N. Nemec, Sok, Rozmarič, T. Nemec, Makovec (48' Vidovič), Agrež (60' Pernek), Prša, Tibaut, Potočnik, Kolbl. Trenerka: Nuša Ladinek.

Več fotografij najdete na Facebook strani ŽNK Pomurja.

Želite izvedeti več o našem pokrovitelju? Kliknite tukaj!

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji