LARISSA KONČALA NOGOMETNO POT, NIKA IN VITA NA POTI POVRATKA

2018-10-10
Članska in kadetska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev se konec tedna, po daljšem reprezentančnem premoru, vračata na igrišča. Četa Primoža Rakovca se bo v soboto v Bratoncih pomerila z Ajdovkami, moštvo Nuše Ladinek pa potuje v Maribor.

Kar enajsterica igralk je imela v minulih dneh reprezentančne obveznosti, tako kadetinje kot mladinke pa so se tudi ob pomembnem vložku Pomurk prebile v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Mladinska izbrana vrsta je na severu Evrope brez prejetega zadetka premagala Izrael, Kazahstan in domačo Švedsko, kadetinje pa so se v nadaljevanje kvalifikacij prebile v konkurenci Belorusije, Avstrije in Estonije.

V Estonijo bi z reprezentančnimi soigralkami zagotovo odpotovala tudi Vita Žolek, ki pa jo je poletna poškodba kolena za nekaj časa oddaljila od nogometnih zelenic. Pragerčanka je igrišča zamenjala za proces dolgega in napornega okrevanja. »Še pred dobrim tednom sem se nahajala v Čatežu, kjer sem opravljala del rehabilitacije. Po dveh tednih terapij so mi dali napotke, kako moram trenirati v bodoče,« poudarja igralka sredine igrišča.

»Mineva osem tednov od operativnega posega. Najtežje mi je bilo prvih 21 dni, saj moreš povsem mirovati in zelo paziti na nogo,« dodaja visokorasla vezistka, ki tudi po zahtevni poškodbi ostaja trdno na tleh. Šestnajstletnica priznava, da je v letošnji sezoni še ne bomo videli v rumeno-modrem dresu. »Na igrišče sem bom lahko vrnila, ko bom maksimalno pripravljena, to je v naslednji sezoni. Vse soigralke in vse v klubu lepo pozdravljam ter jim želim še več uspehov,« zaključi Vita.

Po poškodbi kolena okreva tudi Nika Čuček. Ptujčanka je izven pogona že od lanske jeseni, prav v ponedeljek pa je minilo točno leto dni od zadnjega nastopa. »Sama rehabilitacija je najtežji del po operaciji, saj volja do treninga nekako presahne,« uvodoma prizna tehnično odlično podkovana vezistka, ki se je januarja potila v Čatežu, zdaj pa pot do igrišč išče tudi ob pomoči individualnih treningov: »Po terapijah sem se preselila v fitnes dvorane. Za vrnitev na igrišče je potrebnih veliko treningov, vendar mislim, da z okrevanjem zelo napredujem. Trudim se po svojih močeh, trikrat tedensko vadim s trenerjem Srđanom Prodanovićem in upam, da bom čimprej spet na igriščih.«

Nika bo konec meseca stopila tudi v svet odraslih, po enoletni odsotnosti pa priznava, da se ni bilo lahko soočiti z zahtevno poškodbo. »Najtežje v procesu okrevanja je bilo spet pričeti intenzivno trenirati,« ne skriva mladinska reprezentantka, ki bo v prihodnjih tednih storila vse, da se spomladi spet vrne na igrišča: »Točnega časa povratka na igrišče ne morem napovedati. Vem pa, da bom v drugi polovici sezone že lahko igrala in moštvu pomagala do želenega naslova državnih in pokalnih prvakinj. Soigralkam sporočam, da jih že zelo pogrešam ter komaj čakam, da spet zaigram z njimi in ob koncu prvenstva skupaj dvignemo pokal.«

V primerjavi z mlajšima soigralkama se je za drugačno pot odločila Larissa Šoronda. Belokranjka se je ob koncu minule sezone na igrišča vrnila po še drugi poškodbi kolena, ki pa kljub veliki želji ni zdržalo tekmovalnih naporov. Po ponovnih težavah s kolenom je sledila najbolj razumna odločitev. »Glavni oziroma edini razlog za zaključek nogometne poti je poškodba kolena, ki mi onemogoča nadaljevanje nogometne poti,« razkriva vselej nasmejana napadalka.

Nekdanja članica reprezentančnih selekcij je v dresu Pomurja odigrala osem srečanj, ob koncu državnega prvenstva pa je vse tri zadetke zabila v obračunu s Krimom. Klubu je pomagala tudi do pokalnega naslova, ki bo po njenih besedah najlepši trenutek v rumeno-modrem dresu. »Res je, poslovila sem se s pokalnim naslovom, čeprav tedaj nisem vedela, da bo to moja zadnja tekma, saj sem upala, da se bo stanje kolena izboljšalo. Če pogledam nazaj, je to najlepši trenutek v dresu Pomurja,« poudari nekdanja članica Krke, Radomlje in Rudarja, ki kot vrhunec svoje kariere označuje igranje v reprezentančnem dresu in ligi prvakinj.

Za konec pogovora je tudi Larissa nekaj besed namenila zdaj že nekdanjim soigralkam: »Dekletom sporočam, naj izkoristijo čim več lepih trenutkov in vsako priložnost, ki jim je dana. Naj se trudijo in se skušajo veliko naučiti, saj je vsaka nogometna izkušnja koristna tudi v zasebnem življenju.«

Nika in Vita, veselimo se vajinega povratka na nogometne zelenice, Larissa, tebi pa hvala za vse!

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji