PO REPREZENTANČNIH USPEHIH V MARIBOR

2018-10-12
Po tritedenskem premoru se bo nadaljevalo državno prvenstvo, članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev pa bo v nedeljo gostovala v Mariboru. Rumeno-modre bodo na Štajerskem lovile nadaljevanje uspešnega niza, saj v letošnji sezoni še niso oddale točke.

»Tekma z Mariborom bo vse prej kot enostavna. Pričakujem zahtevno preizkušnjo z veliko borbe, teka in tudi lepih priložnosti,« napoveduje Sara Makovec, ki bo tudi v štajerski prestolnici pomembno orožje trenerke Nuše Ladinek. Prvenstvo se bliža proti koncu uvodne tretjine, na vrata pa počasi že trka drugi derbi z Olimpijo, a moštvo še ne razmišlja o gostovanju v Ljubljani: »Gremo počasi s tekme v tekmo, zato še ne razmišljamo o derbiju. Res pa je, da je vsaka tekma dobra priprava na tisto, kar bo na koncu odločalo o zmagovalkah prvenstva.«

Pomurke so v prvenstvu odigrale pet tekem in v tem času še niso oddale točke, do zimskega premora pa jih čaka še sedem preizkušenj. S kakšnimi cilji se v nadaljevanje sezone podaja naša sogovornica? »V drugo polovico jesenskega dela sezone vstopamo z jasnimi cilji. Na vsaki tekmi si želimo dobre igre, veliko zadetkov in, kar je najpomembnejše, treh točk. Zimo želimo preživeti na vrhu ligaške razpredelnice,« je jasna Ljutomerčanka.

Osemnajstletnica je bila v reprezentančnem premoru ena od 11 igralk Pomurja z obveznostmi v dresu z državnim grbom. V elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo sta se prebili tako kadetska kot mladinska izbrana vrsta, ki na Švedskem ni oddala niti točke. Mladinska reprezentanca je premagala Izrael, Kazahstan in Švedsko, Zala Meršnik pa je na vseh treh tekmah zaklenila svoja vrata. »Celotna ekipa je imela že pred odhodom na Švedsko v mislih zgolj en cilj in to je bilo, da se domov vrnemo s tremi zmagami,« je jasna Makovčeva.

Slovenke so na severu stare celine potrdile, da gre za izjemno nadarjeno generacijo, s čimer se strinja tudi Sara: »Premoremo močno generacijo. To smo na turnirju dokazale tudi s tem, da znamo igrati disciplinirano v obrambi, saj na celotnem turnirju nismo prejele zadetka. Pokazale smo tudi, da smo izjemno nevarne, ko nam steče igra v napadu in tedaj lahko dosežemo veliko zadetkov. Skriti cilj celotne ekipe je zagotovo preboj na evropsko prvenstvo.«

Del mladinske selekcije je bilo kar sedem članic Pomurja, ob Sari Makovec tudi Zala Meršnik, Sara Agrež, Kaja Korošec, Neli Hofman, Ines Sok in Eva Potočnik. Se je bilo tudi zaradi velikega števila klubskih soigralk lažje zoperstaviti nasprotnicam. »Ekipa se odlično razume tako na igrišču kot tudi izven njega. Mislim, da je to naša velika prednost pred ostalimi ekipami, saj imamo močan timski duh. Res je, da je v ekipi veliko članic Pomuja, vendar se na to ne oziramo, saj v reprezentanci ne gledamo na to, kdo prihaja iz katerega kluba.«

Naša vezistka je bila osrednja junakinja zadnje tekme proti Švedski, saj je v drugem polčasu dosegla zadetek za novo odmevno zmago. »Zelo sem vesela vsakega zadetka, ki ga dosežem, vendar pa je občutek še nekoliko lepši po reprezentančnem golu, saj s ponosom igram za Slovenijo. Zadetek na tekmi proti Švedski mi bo ostal v lepem spominu,« zaključuje prleška nogometašica.

Konec tedna bo sicer bogat z nogometom, saj bodo ob članicah na delu še tri klubske selekcije. Ekipi do 17 in 15 let bosta v soboto oziroma nedeljo v Bratoncih gostili Ajdovke in Ravenčanke, aktivne pa bodo tudi najmlajše igralke, saj bo v Beltincih odigran turnir lige MNZ Murska Sobota U9.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji