ODPOR ŠTAJERK ZLOMILE V DRUGEM POLČASU

2018-10-14
Po daljšem reprezentančnem premoru se je na nogometne zelenice vrnila tudi članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev. Rumeno-modre so gostovale v Mariboru ter po dostojnem odporu gostiteljic vknjižile novo zmago in povečale naskok pred zasledovalkami.

Dvoboj na neravnem igrišču je potrdil pričakovanja izpred začetka tekme. Domačinke so v obračun s s Pomurjem že tradicionalno krenile izredno motivirane, z agresivno igro in čvrsto postavitvijo na svoji polovici pa so varovankam Nuše Ladinek onemogočale, da bi se razigrale. Pomurke so žogo hitro prevzele v svojo posest, prve pa so zapretile Mariborčanke. Kim Juršnik je v sedmi minuti krenila proti golu Zale Meršnik, ki pa je pravočasno zapustila svoja vrata in zaustavila poskus domače osmice.

Na drugi strani se je z nekaj odličnimi posredovanji izkazala tudi Eva Vamberger. Prvič je bila na mestu po prostem strelu Anje Prša, v 14. minuti pa je nevaren udarec Kaje Korošec odbila čez gol. Deset minut kasneje je Koroščeva z lepo podajo zaposlila Luano Zajmi, ki se je znašla sama pred Vambergerjevo, vendar žogo poslala mimo vrat. Sledil je nov udarec Kaje Korošec, ko pa je bila domača vratarka znova na pravem mestu, ravno tako kot po kotu in strelu Sare Agrež.

Po poskusu Tibautove, ki pa je poletel čez gol, so bile v 30. minuti še drugič nevarne Mariborčanke. Kim Juršnik je prestregla podajo Tjaše Nemec, bila hitrejša tudi od Zale Meršnik, a se je v obrambo pravočasno vrnila Sara Agrež in preprečila presenečenje. V zaključku prvega polčasa so dvakrat zapretile še Pomurke. Kaja Korošec je merila mimo leve vratnice, nekaj minut kasneje pa je s podajo zaposlila Tjašo Tibaut, ki pa je z glavo streljala za las preko vrat.

Napadi Pomurja so se nadaljevali tudi v drugem polčasu, ko je bila prva nevarna Eva Potočnik, a je Eva Vamberger pravočasno krenila iz svojih vrat. Napadi so bili poplačani v osmi minuti nadaljevanja, ko je Tjaša Tibaut z glavo zadela po predložku Anje Prša. Eva Potočnik je zatem poskušala še enkrat, v 60. minuti pa je pred golom našla Špelo Kolbl, a se je slednja znašla v prepovedanem položaju, zato zadetek ni obveljal.

Pomurke so iskale drugi zadetek, imele priložnosti, Eva Vambergar pa je dobro predstavo potrdila še s tremi dobrimi posredovanji. V razmaku štirih minut je odbila nevarne udarce Sare Makovec, Špele Kolbl in Kaje Korošec, v 73. minuti pa je bila brez moči. Anja Prša je žogo v visokem lobu poslala v okvir gola, domača obramba je pozabila na Saro Makovec, ta pa je žogo poslala v nebranjeno mrežo.

Minuto zatem je bilo nevarno tudi pred golom Pomurja, a so Štajerke ostale brez zaključnega udarca, na drugi strani igrišča pa smo videli še nekaj udarcev. Poskušali sta Špela Kolbl in Tjaša Tibaut, končni izid pa je po kotu Anje Prša postavila Špela Rozmarič. Osrednja branilka je iz bližine zadela z glavo in po tekmi strnila prve vtise: »Tudi iz današnje tekme se lahko veliko naučimo, najbolj pomembno pa je, da smo osvojile tri točke. Gremo naprej, naslednja je Ajdovščina.«

Čeprav so gostovanja v Mariboru vselej ponudile zanimive dvoboje, je Rozmaričeva po tekmi priznala, da sama ni pričakovala tako močnega odpora gostiteljic: »Tekme v Mariboru so vselej zahtevne. Vselej ne igramo tako, kot si zamislimo. Domačinke so se dobro postavile, ko so videle, da nas lahko napadejo, so to tudi storile. V obrambi so bile dobro postavljene, česar verjetno nismo pričakovale, saj smo menile, da bo lažje. A ko tako razmišljaš, je ponavadi težko.«

»Vesela sem strelskega prvenca v letošnji sezoni, nekaj časa sem ga čakala. Vesela sem, da sem ekipi pomagala do zmage in z golom potrdila točke,« je dodala reprezentantka in se ob koncu pogovora ozrla tudi v bližnjo prihodnost: »Sledi dvoboj z Ajdovščino, nato pa nas že čaka gostovanje v Ljubljani. Tekmi sicer težko primerjamo, saj je razlika v kakovosti precejšnja. V nedeljo igramo na domačem igrišču, tekmec je vsaj na papirju lažji. Verjamem, da bo ta tekma dobra popotnica za gostovanje v prestolnici.«

Popoln vikend so dopolnile tudi mlajše selekcije. Kadetinje so z 10:0 odpravile ajdovsko Primorje, še gol več pa je v obračunu s Fužinarjem dosegla selekcija do 15 let. Dobro delo so potrdile tudi članice ekipe do devet let, ki so klubske barve dostojno zastopale na turnirju v Beltincih.

ŽNK MARIBOR - ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 0:3 (0:0)
Strelke: Tibaut (53'), Makovec (73'), Rozmarič (90')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, T. Nemec (82' Šiftar), Agrež, Rozmarič, Prša, Makovec, Korošec, Zajmi, Kolbl, Tibaut, Potočnik (75' Hofman). Trenerka: Nuša Ladinek.

Več fotografij najdete na Facebook strani ŽNK Pomurja.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji