ZA ZAKLJUČEK UVODNE TRETJINE PRVENSTVA Z AJDOVKAMI

2018-10-20
Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev bo z nedeljsko tekmo zaključila uvodno tretjino državnega prvenstva. V Bratoncih bodo ob 11. uri gostovale Ajdovke, ki so pred tedni že stale nasproti čete trenerke Nuše Ladinek in v pokalnem tekmovanju doživele visok poraz.

Vloga favorita bo tudi tokrat na plečih Pomurk, ki na šestih preizkušnjah še niso oddale točke, novo zmago pa bodo napadle tudi v nedeljo, sporoča tudi Luana Zajmi. Kadetska reprezentantka Slovenije se je v Estoniji razveselila preboja v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo, po tekmovalnem premoru pa je s Pomurjem novo zmago vknjižila tudi v Mariboru.

Mariborčanke so se zelo dobro upirale vodilni ekipi državnega prvenstva, kar je iskreno priznala tudi Bogojinčanka. »Naš cilj je bil osvojiti nove tri točke, kar nam je uspelo. Bilo je težko, a smo se borile celotno tekmo. Vedele smo, da tekma ne bo lahka, saj Maribor ni slaba ekipa, mislim pa, da nismo pričakovale tako močnega odpora,« je bila odkrita igralka sredine igrišča.

Pomurke so odpor gostiteljic strle v drugem polčasu, ko so štajersko mrežo zatresle Tjaša Tibaut, Sara Makovec in Špela Rozmarič. Z nekaj odličnimi posredovanji se je izkazala Eva Vamberger, še nekaj poskusov je zgrešilo domača vrata. Že v uvodu tekme je imela priložnost za vodstvo tudi naša sogovornica, vendar žoga ni poletela proti želenemu cilju. Kako težko je po strelu, ki za las poleti mimo gola, znova zbrati misli? »Res je, znašla sem se v lepi priložnosti, a položaj je bil tudi nekoliko težaven. Ostala sem mirna, saj sem se zavedala, da je pred nami še celotna tekma,« zrelo odgovarja 16-letna Prekmurka.

Kot že zapisano, se rumeno-modre po več kot enem mesecu spet vračajo na domače igrišče, v Bratoncih bodo gostovale Ajdovke, ki sicer še čakajo na prvo točke sezone. »Mislim, da bo tekma proti Ajdovščini lažja kot proti Mariboru, a ne bomo podcenjevale nobenega nasprotnika. Žoga je okrogla, razplet lahko ima več koncev. Seveda pa imamo samo en cilj, to so tri točke,« napoveduje Zajmijeva.

Dvoboj z Ajdovščino bo zadnji pred drugim derbijem sezone, ki bo prihodnjo nedeljo odigran v Ljubljani. Je lahko dvoboj s hčerami burje tudi dobra priprava na obračun z Olimpijo? »Do sedaj smo pokazale, česa smo sposobne. Ne bojimo se nobene ekipe v ligi, niti Olimpije. Tekma proti Ajdovščini se kljub vsemu ne primerjati z derbijem, na katerem pa bomo pokazale, iz kakšnega testa smo,« zaključi vezistka, ki se je v letošnji sezoni razveselila dveh zadetkov.

Kot že zapisano, se bo nedeljski obračun Pomurk in Ajdovk pričel ob 11. uri, zato vsi v Bratonce !

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji