CILJ JE JASEN

2018-10-29
V mislih večine najstnikov so v teh dneh predvsem krompirjeve počitnice in noč čarovnic. Dekleta, ki branijo barve ŽNK TELEMACH GMT Beltincev, pa svoje misli usmerjajo v sredo, ko jih v Ljubljani čaka drugi derbi sezone.

Dvoboj z Olimpijo bi moral biti odigran že v nedeljo, ko je prestolnico gostila maraton, pri Olimpiji pa niso bili zmožni zagotoviti nadomestnega prizorišča. Derbi bo tako odigran v sredo, v Jami za Bežigradom se bo pričel ob 13. uri. Nogometašice se s prestavitvijo tekme niso pretirano obremenjevale, saj so proste dneve izkoristile za dodatno vadbo in pripravo na obračun z državnimi prvakinjami.

»Tekmo jemljemo zelo resno. Namenjajo nam vlogo favoritinj, zato se moramo tako tudi postaviti. Z morebitno zmago bi povečali prednost pred tekmeci za vrh lestvice. Zavedamo se, da je pred nami zahtevna preizkušnja. Moramo se čvrsto postaviti, saj nas na igrišču čaka pravi boj,« pred spopadom z zmajčicami pravi Kaja Korošec.

Olimpija ima ob tekmi manj devet točk zaostanka za vodilno ekipo prvenstvo, zato za Ljubljančanke v sredo šteje zgolj zmaga. Podobni so tudi cilji Pomurk, ki želijo za Bežigradom nadaljevati uspešen niz, ki traja že vse od poletnih priprav. Koroščeva v slogu izkušenih igralk poudarja, da prvenstvo, ne glede na razplet, v sredo še ne bo odločeno: »Zmaga v Ljubljani šteje dvojno, saj lahko povečamo naskok pred neposrednim konkurentom za prvo mesto. Ne glede na razplet tekme, pa še nič ne bo odločeno.«

Ljubljančanke bodo iskale maščevanje za poletni poraz v Beltincih, ko smo v dvoboju preobratov spremljali pravo srhljivko, po kateri pa so točke ostale doma. Dodaten motiv bodo imele tudi Pomurke, ki se nerade spominjajo zadnjega gostovanja v Ljubljani. Za grenak priokus so poskrbele tudi sporne sodniške odločitve, ki so tehtnico nagnile v korist zeleno-belih. »Zadnjega gostovanja v Ljubljani nimam v najlepšem spominu, tekma se ni končala po naših pričakovanjih. Vemo, kakšen je bil sodniški kriterij, vendar verjamemo, da tokrat ne bo spornih odločitev,« se spominja Kaja, ki je morala po eni od sodniških napak predčasno končati majski derbi.

Ker je sreda dela prost dan, tudi naša vezistka vse privržence Pomurja vabi v Ljubljano: »Vse ljubitelje nogometa na praznično sredo vabim v Ljubljano. Čaka nas zanimiv spopad, derbiji z Olimpijo so vselej napeti. Upam in želim si, da nam bo v prestolnico sledilo veliko pristašev Pomurja.«

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji