POMURKE ŠE DRUGIČ POKORILE OLIMPIJO

2018-10-31
»Ljubljana je žuto-plava,« lahko zapišemo po včerajšnjem derbiju ŽNK Olimpije in ŽNK TELEMACH GMT Beltincev. Obračun za Bežigradom je pripadel Pomurkam, v 76. minuti ga je z natančnim udarcem odločila Luana Zajmi.

Pomurke so bile v Jami za Bežigradom podjetnejši tekmec, a tudi Ljubljančanke niso ostale brez priložnosti. Obramba rumeno-modrih, na čelu s Špelo Rozmarič, Saro Agrež in Kajo Korošec, je zaustavila najnevarnejša orožja zmajčic, z nekaj posredovanji pa se je izkazala Zala Meršnik. Uvodoma že v drugi minuti, ko je odbila nevaren poskus Adrijane Mori. Pomurke so bile prvič nevarne v osmi minuti, ko je Sara Agrež po kotu z glavo merila mimo vrat, kmalu zatem pa je nenatančno sprožila tudi Tjaša Tibaut, Jadranka Knežević pa je bila na mestu po strelu Luane Zajmi.

Ob koncu 13. minute je z leve strani nevarno zapretile Morijeva, ki pa je žogo poslala tik nad vratnico, na drugi strani pa se je po globinski podaji Tjaše Nemec v obetavni situaciji znašla Eva Potočnik. V 24. minuti je morala prvič resneje posredovati tudi domača vratarka, ki pa je bila dobro postavljena po močnem udarcu Kaja Korošec. V 33. minuti je novo obrambo vknjižila tudi Meršnikova, ki je brez težav zaustavila udarec Manje Rogan.

Končnica prega polčasa je pripadla Pomurkam. Najprej je s prodorom zapretila Špela Kolbl, ki pa je merila v naročje Kneževićeve, zgolj nekaj sekund kasneje pa je Kraljeva udarec Eve Potočnik preusmerila v kot. Ljubljančkam so se kolena zašibila v 43. minuti, ko je Kaja Korošec krenila po levi strani, nato pa pred golom iskala Kolblovo. Slednja ni prišla do udarca, po novem predložku Koroščeve je najprej poskušala Tibautova, po domačem bloku pa je Knežević odbila poskus Luane Zajmi. Tik pred odmorom je z diagonalnim udarcem poskusila še Sara Makovec, a tudi ona ni bila dovolj natančna.

Nadaljevanje srečanja je ponudilo manj priložnosti, Pomurke so prednjačile v posesti, izkoristile pa so tudi boljšo fizično pripravljenost. A najprej so bile nevarne igralke Olimpije. Po diagonalni podaji Roganove se je na levi strani kazenskega prostora ponudila priložnost Simoni Krstanoski, a se je z novo obrambo izkazala Zala Meršnik. Mariborčanka v golu Pomurja je bila na mestu tudi v 71. minuti, ko je sprožila Morijeva, Korošica pa vrat Pomurja ni resneje ogrozila v 74. minuti, po prostem strelu z 20 metrov.

Pomurke so po nekaj neizkoriščenih priložnostih povedle v 76. minuti. Po podaji Kaje Korošec je po levi strani krenila Tjaša Tibaut, ki je v kazenskem prostoru iskala Neli Hofman, ta pa je žogo spravila do Luane Zajmi. Domača obramba je povsem pozabila na njo, kar je Bogojinčanka kaznovala s hladnokrvnim udarcem s črte kazenskega prostora in s pomočjo desne vratnice zadela za vodstvo z 0:1.

Tri minute po golu bi lahko Pomurke zadele še drugič. Zajmijeva je prestregla podajo domačink in hitro zaposlila Špelo Kolbl, ki je sprožila s 14 metrov, vendar je Olimpijo rešila desna vratnica. Zatem je z udarcem s strani poizkušala Sara Makovec. Jadranka Knežević se ni pustila presenetiti po poskusu Neli Hofman, na pravem mestu pa je bila tudi ob udarcu Kolblove. V končnici srečanja je po dveh kotih Olimpije dobro posredovala tudi Meršnikova, ki je zaklenila svoja vrata in pristavila delež k pomembni zmagi.

»V tekmo smo šli s pričakovanjem, da nas bo nasprotnik visoko napadel. Olimpija je nujno potrebovala tri točke, pri domačih so se zavedali kaj prinaša poraz. Odločila sem se, da gremo v tekmo z disciplinirano obrambno postavitvijo. Čakali smo na svoje priložnosti, ki jih na naši strani ni manjkalo, a sta nervoza in nekaj prenagljenosti v odločilnih trenutkih naredili svoje. Mislim, da smo na koncu zasluženo dobili dvoboj in zmagali še en derbi,« je po pomembni zmagi dejala Nuša Ladinek.

Trenerka Pomurja je svoje varovanke pohvalila za taktično dobro odigrano tekmo, vendar je v istem dahu poudarila, da lahko igrajo še boljše: »Svojim varovankam čestitam za zmago. Danes se lahko še veselimo, že v četrtek se naše misli usmerjajo k naslednjemu tekmecu. Gremo korak po korak, prvenstva še zdaleč ni konec. Do konca jesenskega dela sezone zahtevam in pričakujem maksimalno osredotočenost. Res je, nabrali smo si lepo prednost. Morda lahko zdaj malce bolj sproščeno zadihamo, a se zagotovo ne smemo preveč sprostiti.«

Zmage je bila izredno vesela tudi Luana Zajmi, sicer najmlajša članica začetne enajsterice, z golom pa ena od junakinj tekme: »Olimpija je naša največja tekmica za prvo mesto, z današnjo zmago pa smo povečali prednost na lestvici. Čeprav sezone še ni konec, imamo zdaj precejšnjo in lepo zalogo. Po zmagi smo lahko bolj mirne, kot bi bile v primeru drugega razpleta. To je dobra popotnica za nadaljevanje sezone.«

Pomurke imajo pred najresnejšim konkurentom za vrh lestvice zdaj kar 12 točk prednosti, Olimpija je sicer odigrala tekmo manj. Varovanke Nuše Ladinek že v nedeljo v Bratoncih čaka dvoboj s Krimom.

ŽNK OLIMPIJA - ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 0:1 (0:0)
Strelka: Zajmi (76')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, T. Nemec, Agrež, Rozmarič, Prša, Makovec, Korošec, Zajmi, Kolbl, Tibaut, Potočnik (38' Hofman). Trenerka: Nuša Ladinek.

Več fotografij najdete na Facebook strani ŽNK Pomurja.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji