NADALJEVATI V ISTEM RITMU

2018-11-02
Olimpija je padla še v drugo, a sezona še zdaleč ni odločena. To je po pomembni zmagi v Ljubljani poudarila tudi Nuša Ladinek, tega pa se dobro zavedajo tudi igralke ŽNK TELEMACH GMT Beltincev.

Pomurke bodo sredino zmago v nedeljo potrjevale na domačem igrišču, ko bo v Bratoncih ob 11. uri gostovala ekipa Krima. Ljubljančanke se na lestvici SŽNL nahajajo na tretjem mestu, ob nekaj spodrsljajih pa so letos že presenetile tudi favorite. Varovanke Davida Fekonje so pred tedni remizirale z Radomljami, prav tako pa se lahko pohvalijo tudi s skalpom državnih prvakinj. To je dokaz o dobrem delu Krima in dobro opozorilo za dekleta v rumeno-modrem, da nedeljska tekma ne bo zgolj formalnost.

Krimovke v dvobojih s Pomurjem sicer še čakajo na prvo točko, Pomurke so namreč dobile vseh osem obračunov, tudi zadnjega v Ljubljani. Spopad na dodobra razmočeni zelenici je postregel s šestimi zadetki, za vodstvo ob polčasu pa je dvakrat zadela Eva Potočnik. Zmago so v nadaljevanju potrdile še Luana Zajmi, Vita Šiftar in Špela Kolbl, ki se je dvakrat vpisala med strelke.

Tudi tokrat gre pričakovati blaten dvoboj, saj je v Prekmurju nazadnje deževalo v petek, a to ne bo pretirano oviralo izvedbe srečanja. »V nedeljo nas čaka zahtevna tekma, ki se je moramo lotiti s pravim pristopom, povsem zbrano, odločno in agresivno. Ponoviti moramo pristop s tekme proti Olimpiji, saj je Krim kakovostna ekipa, ki se zna braniti. V prejšnjih krogih so že pokazale, da se znajo kosati z najboljšimi ekipami, premagale so Olimpiji in remizirale z Radomljami. Lahko pričakujemo napeto srečanje,« pred obračunom s Krimom poudarja Anja Prša.

Kapetanka članske ekipe se je dotaknila tudi sredine zmage, ki je tudi za Pomurke štela dvojno: »Tekma je bila napeta do zadnje minute. Obe ekipi sta si močno želeli zmage, čeprav smo se malce potegnile nazaj in v tekmo krenile nekoliko bolj obrambno, saj nam je zadostovala tudi točka. Olimpija je potrebovala zmago, zato so domačinke pritisnile že od prvega sodniškega žvižga. Po uvodnih minutah smo se umirile, pričele igrati in si pripravile nekaj priložnosti.«

Četa Nuše Ladinek se je z novo zmago oddaljila od zasledovalcev, a boj za vrh lestvice tudi po besedah Anje Prša še ni odločena: »Zmaga je dobra popotnica za nadaljevanje sezone, bolj sproščeno lahko vstopamo v naslednje tekme. Pred Olimpijo imamo zajetno prednost, a ne smemo pozabiti na ostale, saj nam Radomlje še sledijo in še konkurirajo za prvo mesto.«

Že jutri pa nova preizkušnja čaka kadetsko selekcijo. Ekipa Primoža Rakovca bo gostovala na Gorenjskem, nasproti bodo stale Cerklje, selekcija do 11 let pa bo v Šalovcih odigrala prvi turnir državnega prvenstva.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji