NIZ SE NADALJUJE

2018-11-04
Derbi z Olimpijo je odločil en sam zadetek, v dvoboju s Krimom se je mreža nasprotnic tresla kar desetkrat. Pomurke so z razigrano predstavo strle odpor žilavih Ljubljančank in prišle do zaslužene visoke zmage.

Varovanke Nuše Ladinek so v obračun s Krimom krenile z motivom, da z novo zmago potrdijo uspeh iz Ljubljane. Krimovke, ki so pred tedni premagale Olimpijo in remizirale z Radomljami, so prvič pokleknile v tretji minuti. Gostujoča vratarka je bila sicer hitrejša od Špele Kolbl, žoga pa je končala pri Evi Potočnik, ki jo je z roba kazenskega prostora pospravila v mrežo. V osmi minuti je Zajčeva zaustavila strel Kolblove, Nika Babnik pa je prosti strel z leve strani igrišča poslala preko vrat Zale Meršnik.

V 17. minuti se je več kot 150 gledalcev veselilo še drugega zadetka. Kaja Korošec je s sijajnim prodorom izigrala obrambo Krima in ob koncu samostojne akcije matirala še nemočno Majo Zajc. Slednja je z nekaj težavami zaustavila strel Tjaše Tibaut, v 20. minuti pa jo je po kotu in strelu Sare Makovec rešila Lucija Grad, ponovni poskus Makovčeva pa je ljubljanska vratarka izbila v kot. Čuvajka gostujočih vrat je naslednjič posredovala v 27. minuti, po udarcu Tjaše Tibaut, v naslednji akciji pa je Kolblova streljala čez gol.

Prva strelka prvenstva je poizkušala tudi v 32. minuti, ko pa se je Zajčeva izkazala z novim posredovanjem, Sara Makovec pa je odbitek poslala mimo leve vratnice. Zatem sta z glavo poizkušali Špela Rozmarič in Luana Zajmi, obe premalo natančni, spretnejša pa je bila Špela Kolbl. Sobočanka je bila v 37. minuti, po dolgi podaji Tibautove, hitrejša od Maje Zajc in rutinirano zadela za vodstvo s 3:0. Izid polčasa je tik pred odmorom postavila Tjaša Tibaut, ki je Zajčevo matirala z lob udarcem.

S podobnim scenarijem se je pričel tudi drugi polčas, Pomurke pa so v drugi minuti zadele še petič, po dvojni podaji s Saro Makovec pa se je veselila Špela Kolbl. Kmalu zatem je bila Zajčeva spet premagana, a jo je po strelu Sare Makovec rešila Lucija Grad. Domači napadi so se nadaljevali, v 55. minuti pa je padel šesti zadetek. Po lepi akciji in predložku Tjaše Tibaut je Špela Rozmarič pred vrati zaposlila Saro Agrež, ki ji žoge ni bilo težko potisniti v nebranjeno mrežo.

Že v naslednjem napadu je žogo z gol črte izbila Manca Kutnjak in preprečila veselje Luani Zajmi, ki se je v 58. minuti znašla v vlogi asistentke. Po njeni podaji je z roba kazenskega prostora zadela Špela Kolbl. Ob visokem vodstvu so priložnost za igro dobile tudi rezervistke, Neli Hofman pa se je med strelke vpisala ob prvem stiku z žogo. Štajerka je v mrežo pospravila odbitek po poskusu Luane Zajmi, vnovič pa je poskušala minuto kasneje, ko pa se je po udarcu z desne strani igrišča izkazala Maja Zajc. Krimovke je rešil tudi okvir vrat, v katerem je končal strel Špele Rozmarič.

Četrt ure pred koncem tekme se je četrtega zadetka na tekmi razveselila Špela Kolbl, ki je najprej izsilila prekršek za najstrožjo kazen, nato pa tudi izvedla enajstmetrovko. V 80. minuti sta v razmaku nekaj sekund zapretili Kolblova in Zajmijeva, a v zaključku akcije nista bili dovolj zbrani, se je pa šest minut kasneje drugega gola na tekmi veselila Eva Potočnik, ki je v mrežo preusmerila poskus Špele Kolbl in postavila končni rezultat srečanja. Tik pred zadnjim sodniškim žvižgom je po prodoru sprožila še Špela Pernek, a je diagonalni strel poletel mimo vrat.

»Po zmagi na tekmi z Olimpijo smo se zavedale, da v dvoboj s Krimom ne smemo iti mlahavo. Delo smo dobro opravile in s tem potrdile uspeh na derbiju,« je uvodoma dejala štirikratna strelka Špela Kolbl, ki je ocenila današnjo predstavo Pomurk: »Odigrale smo dobro, vendar mislim, da imamo še ogromno rezerve. Bolj moramo biti zbrane ob zaključkih napada.«

Špela je s 17 zadetki najboljša strelka prvenstva, potem ko se je na tekmi z Ajdovščino izkazala v vlogi asistentke, se je danes znova izkazala tudi kot učinkovita strelka. »V vsako tekmo grem z željo po zadetkih. Na prvem mestu je ekipa, vendar je lepo, če se tudi sama znajdem na listi strelk,« priznava dvajsetletnica, ki se je dotaknila še ciljev v zaključku jesenskega dela sezone: »Želimo nadaljevati niz zmag. Pričakujem, da bomo igro še izboljšale in prezimile na vrhu lestvice.«

Pomurke so vknjižile še deveto ligaško zmago, podaljšanje serije pa bodo prihodnjo nedeljo napadle v Velesovem, 18. novembra pa bodo v zadnji domači jesenski tekmi gostile Radomljanke.

ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - ŽNK KRIM ROLLJET 10:0 (4:0)
Strelke: Potočnik (3', 87'), Korošec (17'), Kolbl (37', 47', 59', 75'/11m), Tibaut (45'), Agrež (55'), Hofman (63')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik (67' Nemet), T. Nemec (46' Sok), Agrež, Rozmarič, Prša (53' N. Nemec), Makovec (58' Pernek), Korošec, Zajmi, Kolbl, Tibaut, Potočnik (63' Hofman). Trenerka: Nuša Ladinek.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji