V NEDELJO NA GORENJSKO

2018-11-09
»Na Gorenjsko, kjer gore so, vodi me siva pot,« v eni od svojih najbolj znanih skladb prepeva Aleksander Mežek. V nedeljo se na Gorenjsko odpravljajo tudi igralke članskega moštva ŽNK TELEMACH GMT Beltincev, cilj pred gostovanjem v Velesovem pa je jasen.

Pomurke bodo na Gorenjskem napadle novo zmago, že deseto v letošnjem državnem prvenstvu. Ekipa Nuše Ladinek ima pred drugimi Radomljami, ki jih sicer še čaka zaostala tekma z Olimpijo, osem točk naskoka, rumeno-modre pa želijo prednost ohraniti tudi po desetem krogu prvenstva. »V tekmo moramo iti resno, tako kot v vsako do sedaj. Na Gorenjsko odhajamo po tri točke. Želimo si velikega števila zadetkov, zato bomo morale biti zbrane, saj vemo, da tekma ne bo enostavna,« pred nedeljskim gostovanjem poudarja Neli Hofman.

Gostovanja v Velesovem veljajo za sila neugodna, tudi zaradi zahtevnega igrišča in pregovorno zaprte igre Gorenjk. Na domači 'bunker' opozarja tudi Hofmanova. »Domačinke se znajo braniti, kot sem že dejala, pa bomo morale biti tudi zato zelo zbrane v zaključku akcij. Previdne bomo morale biti tudi v fazi obrambe, saj so nasprotnice nevarne preko protinapadov,« pred tekmo, ki se bo v Velesovem pričela ob 11. uri, poudarja sedemnajstletnica.

Recept je jasen, s hitro doseženim zadetkom bi bila pot do nove zmage lažja. S takšnim scenarijem so Pomurke dobile že poletni obračun, ko je Špela Kolbl gorenjsko mrežo načela že v drugi minuti tekme, v nadaljevanju tekme pa se je v golu Gorenjk znašlo še osem žog. »Res je, ko hitro dosežeš prvi zadetek, se dvigne motivacija, lažje se sprostiš. S podobnim receptom moramo iti tudi v tekmo s Cerkljami. Hitro moramo povesti in nato graditi na tem,« se strinja Štajerka, ki je v letošnji sezoni dosegla tri zadetke, zadnjega v nedeljski tekmi s Krimom.

Mladinska reprezentantka Slovenije je v polno zadela takoj po vstopu v igro, po prvem stiku z žogo. »Vsak doseženi zadetek je določena spodbuda in motivacija za naprej, da jih dosežem še več in ekipi po najboljših močeh pomagam do zmage,« zaključuje mlada napadalka, sicer junakinja poletne zmage nad Olimpijo.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji