USPEŠNE TUDI NA GORENJSKEM

2018-11-11
Nogometašice ŽNK TELEMACH GMT Beltincev so v Velesovem dosegle 13 zadetkov, za prvega pa so potrebovale vsega 18 sekund igre. Pomurke so vknjižile deseto zmago, po kateri je jasno, da bodo zimo preživele na vrhu ligaške razpredelnice.

Pomurke bi si težko želele boljšega vstopa v srečanje, saj so povedle v 18. sekundi igre. Sicer sveže pokošena zelenica je več težav povzročala domači ekipi, saj so vzdrževalci na igrišču pustili ostanke travnate ruše, zato je igralkam drselo ob praktično vsakem koraku. Gostiteljice so po zdrsu ene od igralk žogo izgubile v kazenskem prostoru, kar je izkoristila Špela Kolbl in na bližnji vratnici poiskala Evo Potočnik, ki se je po skoku veselila najhitreje doseženega zadetka v svoji karieri.

Lani najboljša strelka kadetske lige je v osmi minuti udarila še drugič, potem ko je v mrežo pospravila dobitek po strelu Špele Kolbl. Gorenjke so s težave prešle polovico, obleganje domačega gola pa se je nadaljevalo. Po poskusu Sare Makovec v 13. minuti je žogo slabo izbila Živa Mazi, okroglo usnje je končalo pri Špeli Kolbl, ki jo je s 16 metrov brez obotavljanja poslala za hrbet vratarke Saše Oblak. Po nekaj premalo natančnih udarcih je v 17. minuti zadela Tjaša Tibaut, ki je izkoristila odlično globinsko podajo Kaje Korošec in z diagonalnim strelom premagala Oblakovo.

Pet minut kasneje je bila blizu zadetka tudi Špela Kolbl, v 25. minuti pa se je še drugič veselila Tibautova, ki je bila pred golom najvišja po predložku Anje Prša. Po pol ure igre in poskusu Špele Kolbl je domače rešil okvir gola, šest minut kasneje pa je vratnico stresla tudi Neli Hofman, ki je sicer že sredi polčasa zamenjala Saro Makovec. Po še nekaj zgrešenih poskusih je v končnici prvega polčasa dvakrat udarila Anja Prša. Kapetanka Pomurja je po podaji Kolblove najprej zadela z 20 metrov, minuto pred odmorom pa je bila po predložku Tibautove natančna še z glavo.

Po Hofmanovi so v drugem polčasu v igro vstopile tudi Nika Nemec, Albinca Čizmazija in Špela Pernek, Pomurke pa se niso zaustavljale. V sedmi minuti nadaljevanja tekme se je tretjega gola na tekmi razveselila Tjaša Tibaut, ki je bila najhitreje pri odbiti žogi po strelu Neli Hofman. V 61. minuti, po prekršku nad Špelo Kolbl, je najstrožjo kazen suvereno izvedla Zala Meršnik, deset minut zatem pa se je krstnega zadetka v članski konkurenci razveselila Albinca Čizmazija. Vodilna strelka kadetske lige je bila na pravem mestu ob kotu Anje Prša.

Zatem je dve priložnosti zapravila še Špela Kolbl, v 80. minuti pa se je gola razveselila tudi Neli Hofman. Akcijo je po odvzeti žogi na svoji polovici pričela Ines Sok, ki je v ogenj poslala svojo vrstnico, Hofmanova pa je Sašo Oblak premagala z lob udarcem z desne strani kazenskega prostora. Štajerka je štiri minute kasneje udarila še drugič, po napaki obrambe se je znašla sama pred Oblakovo in žogo s prefinjenim strelom spravila preko nje.

Piko na i visoki zmagi je postavila Špela Kolbl, ki je izkoristila lepo podajo Luane Zajmi, v izdihljajih tekme pa so se častnega zadetka razveselile tudi Gorenjke. Po nedosojenem prekršku nad Kolblovo je žoga končala pri Manci Smolnikar, ki je krenila proti Meršnikovi, slednja je odbila prvi poskus, klonila pa v drugo, ko je domača napadalka lepo zadela z leve strani kazenskega prostora.

Po koncu tekme je občutek strnila Eva Potočnik, ki je z dvema zadetkoma hitro strla odpor gostiteljic. »Mislim, da je bil to najhitrejši gol v moji karieri. Že pred tekmo smo se dogovorile, da skušamo hitro dosežemo zadetek in mirno nadaljujemo tekmo. Odlično je bilo, da smo povedle tako hitro, saj smo se po hitro doseženem golu sprostile in igra nam je povsem stekla,« je dejala 16-letnica, ki se je ozrla tudi proti naslednji tekmi: »Zmaga je dobra popotnica, a nas že v nedeljo proti Radomljam čaka nova preizkušnja. Vsaka naslednja tekma je nova zgodba, ostati moramo osredotočene in ne smemo poleteti na uspehih.«

»Čaka nas enakovredna tekma. Pričakujem borbeno in ostro tekmo, tekmeca ne smemo jemati z rezervo, ostati pa moramo osredotočene zgolj nase,« zaključi hitra Korošica.

ŽNK CERKLJE - ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 1:13 (0:7)
Strelke: Potočnik (1', 8'), Kolbl (14', 88'), Tibaut (18', 25', 52'), Prša (39', 44'), Meršnik (61'/11m), Čizmazija (71'), Hofman (80', 84')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, T. Nemec (62' Pernek), Sok, Rozmarič (46' N. Nemec), Prša, Makovec (25' Hofman), Korošec (53' Čizmazija), Zajmi, Kolbl, Tibaut, Potočnik. Trenerka: Nuša Ladinek.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji