KADETINJE JESEN ZAKLJUČUJEJO V MARIBORU

2018-11-15
Člansko ekipo ŽNK TELEMACH GMT Beltincev pred zimskim premorom čakata še dve preizkušnji, kadetinje pa bodo jesenski del prvenstva zaključile s sobotnim gostovanjem v Mariboru. Pomurke bi s sobotno zmago zimo preživele na vrhu ligaške razpredelnice.

Kadetska ekipa bo skušala v Športnem parku Tabor maščevati poraz iz prvega kroga sezone, ko so Mariborčanke tudi z nekaj sreče slavile z 2:0. Štajerke so v Bratoncih zaigrale brez Kim Juršnik, ki si z osmimi zadetki deli naziv prve strelke Maribora, uvodno tekmo sezone pa sta izpustili tudi pomembni članici začetne enajsterici Pomurja. Lucija Hameršak, ki jo je v začetku prvenstva zamenjal Primož Rakovec, je avgusta pogrešala Nino Kajzba in Tio Vaupotič, ki pa bosta v soboto pomembni orožji rumeno-modre čete.

Prva je na štirih kadetskih tekmah dosegla že 12 zadetkov, druga je pri treh golih. »Na zadnjih preizkušnjah smo se odrezale zelo dobro, saj smo napredovale s tekme v tekmo in smo dobro pripravljene na tekmo proti Mariboru. V soboto se bomo po najboljših močeh potrudile za zmago v Mariboru, z novimi tremi točkami bi bile v izredno dobrem položaju za naslov državnih prvakinj,« napoveduje Tia Vaupotič.

Primož Rakovec, ki je vodenje kadetske selekcije prevzel pred tretjim krogom prvenstva, ko je ekipa gostovala pri Krimu, je zadnje tekme izkoriščal tudi za preizkus novih taktičnih zamisli. Strateg kadetinj verjame, da lahko Pomurke na Štajerskem pridejo do polnega izkupička: »Na tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo. Z ekipo se sicer pogovarjamo o tekmi, a pritiska ne vršimo. V dvoboj gremo sproščeno, nasprotnika spoštujemo, a se ga ne bojimo. Želim, da punce v soboto pokažejo, vse kar znajo.«

Med izkušenejše adute kadetske selekcije spada Albinca Čizmazija, ki je minulo nedeljo znova zaigrala za člansko ekipo in se v Velesovem razveselila strelskega prvenca v članski konkurenci. »V tekmo smo šle z nazivom favorita, vendar lahko igramo še bolje, popraviti moramo napake na sredini igrišča in izboljšati realizacijo v fazi napada. Minute na igrišču mi veliko pomenijo, saj so dobra motivacija, da se dokažem, nabiram izkušnje in naredim dodaten napredek,« se je tekme na Gorenjskem dotaknila igralka zvezne vrste.

Šestnajstletnica iz Turnišča priznava, da je krstni gol v članskem dresu dal dodaten zagon. »Občutki so bili dobri, vesela sem gola, saj je zagotovo dobra popotnica za prihodnost,« je poudarila kadetska reprezentantka Slovenije in se za konec dotaknila sobotnega spopada z Mariborom: »Mislim, da se vsaka igralka zaveda kaj prinaša zmag. Z njo bi si zagotovile vrh letvice, česar si želi vsaka igralka. Tekma v Velesovem je bila zagotovo dobra popotnica, saj sta že sama igra in nivo fizične pripravljenosti povsem drugačni od kadetskih tekem.«

Albinca je osmih tekmah dosegla 14 zadetkov, še dva več je zabila Noelle Vilčnik, ki je najboljša strelka prvenstva. Trinajstletnica se je ekipi pridružila tik pred tekmo z Mariborom, v minulih tednih pa se je dodobra spoznala s soigralkami. »Poleti sem odigrala prvo tekmo v dresu Pomurja. V rumeno-modrem dresu sem se predstavila na tekmi proti zelo močni ekipi Maribora, na kar sem zelo ponosna, saj nisem imela nobenih težav z vklopom v novo ekipo,« poudarja vsestranska nogometašica iz Bukovcev.

Štajerka svoje nogometno znanje pili na treningih s fantovsko selekcijo Drave, pri Pomurju pa s soigralkami vadi ob boku s članskim moštvom. »Z veseljem treniram s člansko ekipo deklet, v katerih imamo mlajše zelo dobre mentorice. Menim, da bom zaradi tega postala še boljša na igrišču,« priznava Noelle, ki se je dotaknila tudi sobotnega dvoboja: »Mariborčanke zelo cenim, saj gre za odlično ekipa. Res je, da so z nekaj sreče dobile poletno tekmo v Bratoncih, vendar menim, da jih lahko s soigralkami premagamo, saj smo od poletja zelo napredovale v natančnosti podaj in zaključku akcij.«

»Sobotna tekma bo težka, mislim, da bolj psihično naporna, vendar je naš cilj jasen. V Maribor gremo po zmago!« zaključuje Vilčnikova. Dvoboj na igrišču z umetno travnato površino v Športnem parku Tabor se bo pričel ob 11. uri, pristaši Pomurja pa ste vabljeni, da se odpravite na bližnje gostovanje in dekletom pomagate v boju za pomembno zmago.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji