ŠE ZADNJIČ PRED DOMAČIM OBČINSTVOM

2018-11-16
Člansko moštvo ŽNK TELEMACH GMT Beltincev bo v nedeljo odigralo še zadnjo domačo tekmo v letošnjem letu. Pomurke čaka derbi vodilnih ekip SŽNL, v Bratoncih se bodo pomerile z Radomljami.

Varovanke Nuše Ladinek želijo uspešno jesen, ko na desetih ligaških preizkušnjah še niso oddale točke, z novo zmago in se od domačih gledalcev posloviti s tremi točkami. »V obračun z Radomljami vstopamo samozavestno in borbeno, predvsem pa z željo, da se predstavimo z lepim nogometom in z dobro predstavo potrdimo naslov jesenskih prvakinj ter se s tem še bolj utrdimo na vrhu lestvice,« pred zadnjo domačo tekmo v letošnjem letu sporoča Špela Rozmarič.

»Cilj je ostati neporažen še na preostalih dveh tekmah, ki nas še čakata v jesenskem delu sezone. Pričakujem borbeno tekmo, z agresivnim in napadalnim pristopom z obeh strani. Ene in druge želimo zmago in tri točke, Radomljanke morda še nekoliko bolj, saj jim je nazadnje spodrsnilo na tekmi proti Mariboru,« dodaja osrednja branilka Pomurja, ki vas s soigralkami vabi, da se jim v nedeljo pridružite na igrišču v Bratoncih.

Pomurke v dvobojih z Radomljami še ne poznajo poraza, nedeljske nasprotnice pa so se porazu izognile zgolj na prvi pomladanski tekmi, ki sicer ni ponudila zadetkov. Septembrski spopad v Radomljah je postregel s šestimi zadetki, zanesljive zmage pa so se razveselile igralke Pomurja. Domačo mrežo je načela Tjaša Tibaut, po enajstmetrovki Anje Prša pa je dvakrat udarila še Špela Kolbl, gostiteljice pa so v drugem polčasu omilile poraz, sicer enega od dveh v letošnjem prvenstvu.

Moštvo Gregorja Moharja je v prejšnjem krogu pokleknilo pred Mariborom, ki se je dobro upiral tudi Pomurju, Beltinčanke pa niso imele težav s Cerkljami. Pomurke so na Gorenjskem nadaljevale zmagovalni niz, ki je dobra spodbuda tudi za našo sogovornica: »Uspešna serija nam pomeni veliko in s tem lahko pokažemo, da se ne ustrašimo nikogar in da želimo vsako tekmo končati s polnim izkupičkom. Res je, da proti Radomljam že nekaj tekem nismo odigrale, tako kot smo si zamislile, vendar smo na koncu vseeno odnesle tri točke, kar je v boju za vrh lestvice najbolj pomembno.«

»V nedeljo nas čaka zadnja domača tekma, nato pa še gostovanje v Ankaranu. Prvi del sezone ocenjujem pozitivno, saj smo dosegli veliko zadetkov, hkrati pa smo jih tudi malo prejeli. Vsekakor sem vesela, da smo trenutno še edina neporažena ekipa. To pomeni, da ekipa dobro dela, da se borimo ena za drugo. Z igro in željo na igrišču dokazujemo, kakšne cilje imamo ob koncu sezone,« se je na doslej doseženo ozrla članska reprezentantka Slovenije.

»Vse gledalce in navijače vljudno vabim na nedeljski derbi, da nas na domačem igrišču podprejo še zadnjič v tem letu in nam z glasnim navijanjem pomagajo do nove zmage in pozitivnega zaključka jesenskega dela sezone,« še dodaja Rozmaričeva.

Cilj Pomurk je jasen! Četa Nuše Ladinek se želi z zmago posloviti od svojih pristašev, za katere po tekmi pripravljamo tudi pogostitev, in nadaljevati pot do sedmega naslova državnih prvakinj.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji