ZMAGA ZA SLOVO OD DOMAČE ZELENICE

2018-11-18
V zadnji jesenski domači tekmi še do enajste zmage. Pomurke se lahko tudi po derbiju z Radomljami pohvalijo s popolnim izkupičkom. Dvoboj vodilnih moštev je bil odločen v končnici tekme, ko je z bele točke zadela Anja Prša.

Radomljanke so v derbi krenile z zaprto postavitvijo in domači ekipi niso puščale veliko prostora. Staša Čagran je dobro zaustavljala prvo strelko lige Špelo Kolbl, ki pa je v četrti minuti krenila po desni strani, žoga pa je končala pri Luani Zajmi, a je mlada vezistka merila v Kaltrino Shaqiri. Primorka, ki je imela nekaj težav s prvim posredovanjem, je mesto med vratnicama zasedla po poškodbi Nike Šapek in Julije Križaj ter dobro opravila svoje naloge. Na drugi strani prosti strel Katarine Gadnik ni povzročil preglavic Zali Meršnik, v 15. minuti pa je poizkušala Luana Zajmi, vendar merila mimo leve vratnice.

Zajmijeva je po podaji Eve Potočnik v 23. minuti našla Špelo Kolbl, ki pa je streljala v Shaqirijevo. Tri minute zatem je vnovič udarila Luana Zajmi, vendar je bila Shaqiri tudi tokrat na pravem mestu. Špela Rozmarič je po kotu udarila preko gola, v 31. minuti pa so Pomurke po akciji Špele Kolbl, Sare Makovec in Luane Zajmi prišle zgolj do podaje iz kota. Shaqirijeva se je v 36. minuti izkazala z dobrim izbijanjem predložka Anje Prša in tako preprečila zaključek Sari Makovec. Zala Meršnik tik pred sodniškim žvižgom ni imela težav s prostim strelom Lare Klopčič.

Domača vratarka je v sedmi minuti nadaljevanja tekme prestregla nevaren predložek Zale Kuštrin, uvod drugega polčasa pa ni postregel s pravimi priložnostmi. Tudi v 60. minuti ne, ko so si Pomurke priigrale kar pet zaporednih kotov. Dve minuti kasneje je Shaqirijeva zaustavila strel Kaje Korošec v levi kot vrat, Tjaša Tibaut pa je z 22 metrov streljala preko vrat. Vroče je bilo v 21. minuti, ko je strel Kolblove končala v kotu, po njem pa je Kaja Bratina strel Sare Makovec izbila z gol črte, Anja Prša pa je okroglo usnje z devetih metrov poslala mimo gola.

V 24. minuti je zapretila tudi gostujoča ekipa, prosti strel Lare Klopčič z leve strani igrišča pa je poletel preko vrat. Tri minute kasneje so se Radomljanke že veselile, a je bila Zala Kuštrin v prepovedanem položaju. Sledil je odgovor Sare Makovec, ki pa ni bila dovolj natančna, kar velja tudi za Tjašo Tibaut. Nato pa je prišla 33. minuta, ko se je Kaja Korošec podala v samostojen prodor, po dvojni podaji z Neli Hofman pa jo je v kazenskem prostoru na nepravilen način zaustavila Lara Klopčič. Sodnik Golob, ki je pristašem Pomurja ostal v spominu iz zadnje tekme sezone 2016/17, je pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je suvereno izvedla Anja Prša.

Končnica dvoboja je ponudila le še dva udarca. Meršnikova je brez težav zaustavila še en prosti strel Lare Klopčič, Kaltrina Shaqiri pa je bila na pravem mestu po izjemni priložnosti Tjaše Tibaut, ki se je znašla sama pred vratarko Radomelj. Kmalu zatem je več kot sto gledalcev slišalo še zadnji sodniški žvižg, Pomurke so z minimalno zmago podaljšale uspešno serijo in se z novo zmago poslovile od domačih gledalcev.

»Lepo je še vedno imeti popoln izkupiček. Radomlje se bile zahteven zalogaj, vendar smo se že pred tekmo zavedale, da nas čaka težka preizkušnja. Z borbeno igro in nekaj sreče smo prišle do zaslužene zmage,« je po novem slavju Pomurk dejala Kaja Korošec, ki je dober odpor gostujoče ekipe ni presenetil: »Pričakovati je bilo, da se bodo Radomljanke zaprle. Igrišče v Bratoncih je manjše od večine, zato se je lažje postaviti obrambno, kljub temu pa nam je uspelo priti do novih točk.«

Ravno Bistričanka je pri lovu na novo zmago odigrala pomembno vlogo. Po tem, ko je s prodorom pričela akcijo, je po podaji Neli Hofman izsilila prekršek za kazenski udarec. »Videla sem priložnost, da se je odprl prostor. Neli mi je dobro podala, na našo srečo me je Lara Klopčič podrla in sodniku ni preostalo drugega, kot da pokaže na belo točko,« se je akcije dotaknila reprezentantka Slovenije in se za konec ozrla še na skoraj končani jesenski del prvenstva: »Mislim, da smo do sedaj izpolnile osnovni cilj. Nismo še izgubile tekme in upam, da bomo tako nadaljevale tudi v prihodnje.«

Pomurke so z novo zmago povečale prednost na vrhu lestvice, saj Olimpiji in Mariboru bežita za 12 točk. Četa Nuše Ladinek se bo od jesenskega dela prvenstva poslovila z nedeljskim gostovanjem v Ankaranu.

ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - ŽNK MOJE-LECE.SI RADOMLJE 1:0 (0:0)
Strelka: Prša (78'/11m)
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, T. Nemec, Sok, Rozmarič, Prša, Makovec, Korošec, Zajmi, Kolbl, Tibaut, Potočnik (46' Hofman). Na klopi: Nemet, N. Nemec, Pernek. Trenerka: Nuša Ladinek.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji