BELTINŠKA BANDA PUSTOŠILA TUDI V ANKARANU

2018-11-25
Članice ŽNK TELEMACH GMT Beltincev so jesenski del prvenstva sklenile z najvišjo zmago jeseni. Beltinška banda, kot je Pomurke po legendarnem ansamblu poimenoval eden od domačinov, se je na razmočeni zelenici predstavila z lepo igro, v mrežo Ankarana pa se je znašlo 15 žog. Sedemkrat je zadela Špela Kolbl, Tjaša Tibaut pa se je razveselila 300. gola v SŽNL.

Pomurke so v Ankaranu prvič zapretile že v tretji minuti, ko je Sara Makovec merila mimo desne vratnice. Po še nekaj zgrešenih udarcih je domačo mrežo načela Kaja Korošec, ki se je najbolje znašla po kotu Tjaše Tibaut. Po uvodnem golu se je povsem odprlo, Pomurke so med 11. in 14. minuto so padli kar štirje zadetki. Melania Pasar je odbila strel Špele Kolbl, odbita žoga pa je končala pri Luani Zajmi, ki jo je z lob udarcem z 22 metrov pospravila za hrbet domače vratarke.

V naslednjem napadu je udarila tudi Eva Potočnik, ki je prestregla slabo podajo Ankarančank, preigrala še Pasarjevo in vodstvo povišala na 3:0. V 13. minuti je strelski pohod pričela Špela Kolbl, ki je obakrat izkoristila podajo Tibautove na drugo vratnico. Štiri minute kasneje, po kotu Anje Prša, je bila pred golom Primork najvišja Špela Rozmarič, v 32. minuti pa je napočil poseben trenutek za Tjašo Tibaut. Krilna igralka se je razveselila 300. zadetka v slovenskem prvenstvu, potem ko je po podaji Kaje Korošec zadela v desni kot domačih vrat.

Drugi polčas je z natančnim udarcem z več kot 20 metrov v spodnji desni kot odprla Špela Kolbl, v peti minuti nadaljevanja pa se je veselila tudi Sara Makovec. Ljutomerčanka je po podaji Kolblove prodrla po desni strani kazenskega prostora in matirala Pasarjevo, ki sicer ni najbolje posredovala. Špela Kolbl je v 63. minuti dosegla še četrti zadetek na tekmi, potem ko je njen udarec z roba kazenskega prostora Sara Bužan preusmerila preko Pasarjeve. Domača vratarka je bila nemočna tudi v 71. minuti, ko je Kolblova izkoristila natančen predložek Eve Potočnik.

Dve minuti kasneje, po novem kotu Anje Prša, je drugič udarila Špela Rozmarič, v 81. minuti pa je po preigravanju na vrhu kazenskega prostora zadela tudi Luana Zajmi. V zaključku srečanja je bila še dvakrat natančna Špela Kolbl. Prva strelka lige je bila v 82. minuti, po podaji Neli Hofman, najbolj vztrajna pred golom, minuto pred koncem pa je po predložku Špele Rozmarič zadela še z glavo. Žoga je preletela Pasarjevo in ob pomoči prečnika končala v domači mreži. 15:0!

Pomurke so tudi na slovenski Obali podaljšale zmagovalni niz in na zimski premor odhajajo brez oddane točke. »Naš cilj je čimprej doseči zadetek, kar velja za vsako tekmo, saj lažje zaigramo po hitrem golu. Načrta smo se držale, vesela sem, da smo dosegle 15 zadetkov in upam, da se bo tako nadaljevalo tudi spomladi,« se je najvišje zmage v jesenskem delu prvenstva dotaknila Tjaša Tibaut, za katero je bil zadetek v Ankaranu nekaj posebnega.

»Tristoti zadetek je določen mejnik in poplačilo za vztrajanje v slovenski ligi. Le-ta morda ni na najvišjem nivoju, a ima dosežek svojo vrednost, saj ni lahko vztrajati toliko časa v domačem prvenstvu. Upam, da bodo zadetki še prišli, veselim se vsakega. Hvaležna sem ekipi, da mi je pomagala do tega dosežka. Veselim se novih tekem s soigralkami,« se je mejnika dotaknila najizkušenejša igralka Pomurja, ki zdaj lovi bivšo soigralko Tanjo Vrabel, v prihodnosti pa se želi veseliti tudi 400 golov.

»Tu, kjer smo končale, bomo skušale nadaljevati tudi spomladi. Po zimskem premoru nas najprej čaka Maribor in tekma ne bo enostavna. Zavedamo se svoje naloge. Na vsaki tekmi si želimo pripraviti čim več priložnosti in jih kar se da veliko tudi izkoristiti,« poudarja Tibautova, ki je zadovoljna z rezultati v jesenskem delu prvenstva: »Popoln izkupiček po jesenskem delu sezone je odličen dosežek. Če se dotaknem posameznih tekem, pa verjamem, da bi lahko odigrale še bolje. Upam, da bomo nekatere stvari spomladi še popravile in nizale zmage z uspešnimi predstavami.«

ŽNK ANKARAN OBALA - ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 0:15 (0:7)
Strelke: Korošec (9'), Zajmi (11', 81'), Potočnik (12'), Kolbl (13', 14', 47', 63', 71', 82', 89'), Rozmarič (17', 73'), Tibaut (32'), Makovec (50')
ŽNK TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, Prša, Rozmarič, Sok, N. Nemec, Korošec, Makovec (54' Pernek), Zajmi, Kolbl, Tibaut (46' Hofman), Potočnik. Trenerka: Nuša Ladinek.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji