NADALJEVATI DELO IZ JESENSKEGA DELA PRVENSTVA

2019-02-01
Zimske priprave so specifične, je tekom prvega skupnega treninga članske ekipe ŽNK TELEMACH GMT Beltincev potrdila Nuša Ladinek, ki je na petkovem treningu pozdravila precej zdesetkano zasedbo. Zaradi šolskih obveznosti je manjkal dobršen del ekipe.

»Igralke so tri tedne delale po individualnem programu, ko sta bila v ospredju predvsem tek in vaje za moč. Danes smo se zbrali prvič, jutri se bomo prvič preselili na travnato površino,« je uvodoma dejala Nuša Ladinek in nadaljevala: »Lepo se je zbrati po zimskem premoru, vemo pa, da so zimske priprave težje izvedljive zaradi odsotnosti in šolskih obveznosti igralk. Z veliko prilagajanja in pa preverjanja njihovega napredka bomo priprave izpeljali kot v vseh minulih sezonah.«

Zaradi že omenjenih šolskih in študijskih obveznosti bo ekipa skupaj zgolj ob koncu tedna, kar pa tudi za Nušo Ladinek ni novost. »Dekleta, ki študirajo in se šolajo v Ljubljani, so aktivna v sklopu treningov Gimnazije Šiška. Večja težava je, da se igralke pripravam priključijo z različno stopnjo pripravljenostjo. Nekatere so že opravile nekaj treningov z žogo, spet druge se z njo prvič srečajo šele sedaj. Potrebno je uspešno krmariti predvsem med tem izzivom,« poudarja trenerka članske ekipe.

Vodilna ekipa SŽNL bo do nadaljevanja državnega prvenstva odigrala tri pripravljalna srečanja, potrjena sta dva nasprotnika. Pomurke se bodo merila s tretjim moštvom avstrijskega in četrto ekipo hrvaškega prvenstva, konec februarja pa jih čakajo nove reprezentančne obveznosti. »Priprave bodo potekale pet in pol tednov, s prvenstvom nadaljujemo 10. marca. Dogovorjeni sta dve pripravljalni tekmi, pomerili se bomo z dunajsko Austrio Landhaus in zagrebškim Dinamom, še tretji prosti termin pa bomo zapolnili s tekmo proti eni od okoliških fantovskih ekip. Konec februarja se bo članska reprezentanca udeležila turnirja v Zagrebu, tako da bodo igralke znova odsotne, zato ne načrtujemo več kot treh prijateljskih tekem,« razkriva Ladinekova.

S kakšnim moštvom pa se bo Nuša Ladinek podala v drugi del sezone? »Ekipa ostaja ista, ogrodje moštva je že nekaj let isto in to je, kot vedno poudarjamo, naša največja prednost. Kadrovskih sprememb ni, tako da je naša osrednja naloga med pripravami na drugi del sezone nadaljevati delo iz jesenskega dela prvenstva. Iz vidika trenerskega pristopa je to zagotovo lažje, kot pa če bi zamenjali nekaj igralk,« zaključuje dolgoletna igralka in trenerka Pomurja.

Spomnimo, Pomurke bodo v nadaljevanje državnega prvenstva zakorakale z devetimi točkami naskoka pred prvimi zasledovalkami, v jesenskem delu sezone pa na 12 ligaških preizkušnjah niso oddale točke.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji