PO TREH PRIPRAVLJALNIH TEKMAH V REPREZENTANČNI DRES

2019-02-25
Člansko ekipo ŽNK TELEMACH GMT Beltincev do nadaljevanja državnega prvenstva ločita še dobra dva tedna, a bo obdobje do prvega ligaškega dvoboja pomladi minilo v znamenju reprezentančnih obveznosti. 

Izbrano vrsto Slovenije čaka mednarodni turnir v Zagrebu, na katerem bo sodelovalo osem predstavnic ŽNK TELEMACH GMT Beltincev. Nuša Ladinek je pomočnica selektorja Boruta Jarca, reprezentančno vabilo pa so prejele Sara Agrež, Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Zala Meršnik, Anja Prša in Špela Rozmarič. Slovenke čakajo tri tekme, v četrtek, ob 11.30, se bodo na zagrebškem Sigetu pomerile z domačinkami, v soboto bo v Lučkem nasproti stala Ukrajina. V ponedeljek bo odigrana še tekma za končno razvrstitev.

V začetku marca se bo zbrala tudi kadetska selekcija, ki jo čakata prijateljski tekmi z Madžarsko. Prvo srečanje bo 5. marca odigrano v Nagykanizsi, dva dni kasneje pa se bodo Slovenke in Madžarke udarile še v Cerkvenjaku. Dvoboj se bo pričel točno opoldne. Selektorica Tina Kelenberger je v reprezentanco povabila Lili Balažic, Albinco Čizmazija, Emo Horvat, Nino Kajzba in Luano Zajmi. Saša Kolar se je znašla na seznamu igralk na čakanju.

Reprezentančnih obveznosti se je v pogovoru po tretji pripravljalni tekmi dotaknila tudi Špela Rozmarič, ena od nosilk igre v članski izbrani vrsti. »V prihodnjih dneh bomo z reprezentanco gostovale v Zagrebu, kjer se bomo pomerile s Hrvaško, Ukrajino in potem, odvisno od razpleta v skupinskem delu tekmovanja, še s tretjo reprezentanco. Čakajo nas kakovostne preizkušnje, po tekmi bo pomembna dobra regeneracija, da ne bo prišlo do poškodb. Vesele smo, da se stvari v ženski reprezentanci premikajo na boljše, saj bomo letos skupaj že drugič. Nazadnje proti Črni Gori slavile z rezultatom 0:4, kar je odlična popotnica za turnir v Zagrebu. Čeprav ekipa ne bo v popolni postavi, lahko naredimo odličen rezultat in veliko odnesemo s turnirja,« poudarja osrednja branilka.

Rozmaričeva je odigrala vse tri pripravljalne tekme, na katerih so se Pomurke merile s tremi različnimi nasprotniki. Obračun z Dinamom je v skladu s pričakovanji postregel z visoko zmago, varovanke Nuše Ladinek so se kljub porazu dostojno kosale z mladinsko fantovsko selekcijo Turnišča, uvodna tekma priprav z Austrio Landhaus, aktualno podprvakinjo Avstrije, pa je po tesnem porazu postregla s koristnimi spoznanji.

»Ocena pripravljalnih tekem je pozitivna, a se še pojavljajo napake, ki jih je treba popraviti, še posebej, če se ozremo na tekmo na Dunaju. Igra ni najbolje stekla, zapravile smo veliko priložnosti, obrambnih nalog pa nismo opravile najbolje. Kljub vsemu nismo odigrale tako zelo slabo, bile so tudi akcije, ki jih moramo prenesti na naslednje tekme. Tekma proti Dinamu je bila povsem drugačna, igra je stekla. Ponosna sem na soigralke, ko iz obrambne vrste vidim, kako žoga z enim ali dvema dotikoma potuje od igralke do igralke. Tako si pripravimo veliko priložnosti, čeprav je bil tekmec nekoliko slabši kot Avstrijke. Tekma proti fantom Turnišča je bila zadnja pripravljalna preizkušnja pred nadaljevanjem sezone. Ni manjkalo dvobojev, čeprav so fantje fizično močnejši, se nismo pustile in smo se borile za vsako žogo. Kljub porazu in vremenskim razmeram smo odigrale dobro, vendar imamo v igri še veliko rezerve,« je bila izčrpna igralka iz Šafarskega.

Dvajsetletnica se je dotaknila tudi zimskih priprav, ki so za Pomurke tudi letos zelo specifične in se ob tem ozrla tudi proti uvodnemu dvoboju pomladi: »Zimske priprave so vselej povsem drugačne od poletnih. Poleti smo skupaj vsak dan, treniramo dvakrat dnevno in odigramo več tekem. Pozimi zaradi šolskih obveznosti redko treniramo skupaj, vendar se igralke dobro poznamo, pomagamo ena drugi, se spodbujamo ter vemo, kdaj katera potrebuje podporo in pomoč. Komaj čakamo, da se prvenstvo nadaljuje, čeprav nas po dveh krogih znova čaka tritedenski reprezentančni premor. Kljub temu že nestrpno pričakujemo prvo tekmo pomladi.«

Obračun z Mariborom bo 10. marca odigran v soboški Fazaneriji, saj igrišče v Bratoncih po gradbenem posegu še ni nared za uradne tekme. »Na tekmo proti Mariboru pogledujemo že od začetka priprav. Pripravljamo se na nadaljevanje prvenstva, v prvi vrsti na uvodno tekmo, ki jo bomo skušale odigrati po navodilih trenerke Nuše in vknjižiti nove točke. Jesenska tekma v Mariboru je bila zahtevna, nasprotnik se je dobro postavil in odlično opravljal obrambne naloge, zato nam ni bilo lahko. Vztrajale smo, vedele smo, da bomo s potrpežljivostjo prišle do želenega izplena. Tekma se je iztekla po naših željah, osvojile smo tri točke in to je bilo najbolj pomembno,« je zaključila dolgoletna članica Pomurja.

Konec tedna sta prvič v letošnjem letu nastopili tudi ekipi do 15 in 17 let, ki sta gostovali v Čakovcu. Mlajša selekcija je v soboto, ko sta trikrat zadeli Noelle Vilčnik in Nina Kajzba, enkrat pa Hana Serec, slavila s 7:0, kadetinje pa so nedeljsko preizkušnjo dobile z izidom 7:1. S tremi goli je bila vnovič najučinkovitejša Nina Kajzba, dvakrat je bila natančna Noelle Vilčnik, med strelke pa sta se vpisali še Zala Balažic in Albinca Čizmazija.

AUSTRIA LANDHAUS - TELEMACH GMT BELTINCI 3:2 (2:2)
Strelke:
Aufhauser (17'), Brunnthaler (34'), Mädl (55'/11m); Kolbl (42'), Korošec (44')
TELEMACH GMT Beltinci: Nemet, Prša, Rozmarič, Agrež, T. Nemec, Korošec, Makovec, Zajmi, Kolbl, Tibaut, Potočnik. Igrali sta še: Sok, N. Nemec. Trenerka: Nuša Ladinek.

TELEMACH GMT BELTINCI - DINAMO ZAGREB 5:0 (2:0)
Strelke: Kolbl (27', 53'), Prša (31'/11m), Potočnik (67'), Tibaut (80')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, Prša, Rozmarič, Agrež, Sok, Korošec, Makovec, Zajmi, Kolbl, Tibaut, Potočnik. Igrali sta še: T. Nemec, N. Nemec, Nemet. Trenerka: Nuša Ladinek.

TURNIŠČE U19 - TELEMACH GMT BELTINCI 3:1 (1:0)
Strelci: Horvat (2x), Gjerkeš; Korošec
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, Prša, Rozmarič, Agrež, T. Nemec, Korošec, Makovec, Zajmi, Kolbl, Tibaut, Potočnik. Igrali sta še: Hofman, N. Nemec, Pernek, Nemet. Trenerka: Nuša Ladinek.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji