VISOKA ZMAGA ZA KONEC DRUGE TRETJINE

2019-03-18
Pomurke so uspešno serijo rezultatov podaljšale tudi v Ajdovščini. Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev kljub odsotnosti Špele Rozmarič, Kaje Korošec in Sare Nemet ni imela težav, zmaga pa bi lahko bila še višja. Domačinke je štirikrat rešil okvir vrat, z nekaj posredovanji pa se je izkazala tudi rezervna vratarka Alenka Bric.

Prvo ime dvoboja je bila Špela Kolbl, ki je v ajdovsko mrežo pospravila kar sedem zadetkov. Prva strelka prvenstva je s tem izenačila rekord kariere, ki ga je ob koncu jesenskega dela sezone postavila v Ankaranu. Pomurke so hitro zagospodarile na igrišču, vendar Tjaša Tibaut in Neli Hofman nista izkoristili priložnosti, natančnejša pa je bila Špela Kolbl, ki se je po predložku Tibautove dobro znašla v kazenskem prostoru gostiteljic. Tibautova in Kolblova sta sodelovali tudi pri drugem golu, pri tretjem pa sta zamenjali vlogi, po povratni podaji Kolblove pa je Tjaša Tibaut dosegla 302. ligaški zadetek. Po prodoru in slabšem posredovanju Tare Komatar se je med strelke vpisala še Sara Makovec, izid polčasa pa je s tretjim golom na tekmi postavila Špela Kolbl.

Najboljša strelka sezone je strelski niz nadaljevala tudi v drugem polčasu, kmalu po vrnitvi na zelenico pa je s potezo tekme zabila za vodstvo s 6:0. Po podaji Neli Hofman je dvignila žoga in zadela z volej udarcem. Kolblova je zatem dosegla še tri zadetke, prvega po tem, ko je Eva Potočnik zadela prečnik, pri naslednjem je ajdovsko obramba izigrala po dvojni podaji s Saro Agrež, pri zadnjem pa je vnovič asistirala Neli Hofman. Ob koncu tekme je po kotu z glavo zadela še Agreževa, končni izid pa je v zadnji minuti postavila Anja Prša, ki je izkoristila najstrožjo kazen.

»V Ajdovščino smo se odpravile po zmago. Pristop je bil zelo dober, kar je na koncu pokazal tudi rezultat. Mislim, da smo lahko vse zadovoljne s prikazanim na tekmi,« je po novi visoki zmagi dejala Špela Kolbl, ki se je dotaknila tudi neizkoriščenih priložnosti: »Težko je izkoristiti vse pripravljene akcije in iz njih zabiti. Trudile smo se, da zabijemo čimvečkrat, vendar žoga ne more vselej v gol.«

Kolblova je v Ajdovščini storila pomemben korak do strelske krone, s sedmimi goli pa izenačila rekord kariere. »Vesela sem tega dosežka, vendar mi brez soigralk in sodelovanja ekipe tega ne bi uspelo doseči. Na koncu vseeno šteje samo zmaga,« poudarja Sobočanka, ki se je ozrla tudi proti zadnji tretjini prvenstva: »Do naslednje preizkušnje nas čakajo zgolj treningi. Ohraniti moramo formo, da po premoru nadaljujemo zmagovalni niz,« je zaključila hitra napadalka, ki je kadetski in mladinski reprezentanci zaželela veliko sreče v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo.

Zadetke iz Ajdovščine si lahko ogledate na TEJ POVEZAVI.

Dekleta zdaj čaka daljši tekmovalni premor, v ospredju pa bodo reprezentančne obveznosti. Kadetska reprezentanca z Lili Balažic, Albinco Čizmazijo, Nino Kajzbo in Luano Zajmi se bo v Italiji dokazovala v elitnem krogu kvalifikacij, mladinsko izbrano vrsto pa v Bolgariji čakata zadnja testa pred kvalifikacijami. Del reprezentanca je kar osem Pomurk, Sara Agrež, Neli Hofman, Kaja Korošec, Sara Makovec, Zala Meršnik, Špela Pernek, Eva Potočnik in Ines Sok.

Dodajmo še, da se je s prvega pomladanskega gostovanja z visoko zmago vrnila tudi kadetska selekcija, ki je z 11:1 premagala Olimpijo. Ljubljansko mrežo je štirikrat zatresla Nina Kajzba, treh golov se je razveselila prva strelka lige Noelle Vilčnik, dvakrat je bila natančna Ema Horvat, uspešni pa sta bili še Albinca Čizmazija in Eva Vidovič.

Članska ekipa z državnim prvenstvom nadaljuje 13. aprila, ko bo v Bratoncih gostovala prav Ajdovščina.

AJDOVŠČINA - ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 11:0 (5:0)
Strelke:
Kolbl (13', 15', 40', 47', 52', 57', 67'), Tibaut (30'), Makovec (38'), Agrež (88'), Prša (90'/11m)
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, Prša, Sok, Agrež, T. Nemec, Zajmi (50' N. Nemec), Makovec (60' Pernek), Kolbl, Tibaut, Potočnik, Hofman. Trenerka: Nuša Ladinek.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji