ČLANSKA EKIP JE VZOR

2019-03-26
Kadetska reprezentanca zaključuje z elitnim delom kvalifikacij, konec tedna pa se v boj za evropsko prvenstvo podaja mladinska izbrana vrsta. Klubska scena bo še nekaj časa potisnjena v ozadje, saj se člansko prvenstvo nadaljuje 13. aprila, tekmovalni premor kadetinj pa bo daljši še za teden dni.

Reprezentančni premor smo izkoristili za pogovor z Noelle Vilčnik, ki predstavlja enega od draguljev mladinskega pogona ŽNK TELEMACH GMT Beltincev. Štajerka se je Pomurkam pridružila tik pred začetkom letošnje sezone. »Želela sem prestopiti v klub s še bolj talentirano sredino,« je o poletni odločitvi dejala Noelle, ki je nekaj soigralk spoznala že na reprezentančnih pripravah. Je tudi to pomagalo pri odločitvi za menjavo sredine? »To ni bilo posebej pomembno, je pa vplivalo na mojo odločitev, saj so mi igralke že takrat dale razlog, da sem pričela razmišljati o uspešnejšem klubu z več talenta,« odgovarja igralka sredine igrišča.

»Odigrale smo zelo dober jesenski del, vendar pa moramo še veliko delati in trenirati, saj imamo še veliko zaloge, ekipa ima največ rezerv predvsem v obrambi in pri zaključnih strelih,« opravljeno v letošnji sezoni ocenjuje članica selekcij do petnajst in sedemnajst let. Igralka sredine igrišča je z dvaindvajsetimi zadetki prva strelka kadetskega tekmovanja. »S svojimi predstavami sem zelo zadovoljna in tudi ponosna na to, da sem prva strelka kadetskega prvenstva. Moram pa še veliko trenirati in izboljšati predvsem fizično moč, zbranost pri zaključnih udarcih in podajah,« ni povsem zadovoljna.

Kadetinje po dveh porazih z Mariborom zasedajo drugo mesto, a je ekipa Pomurja precej mlajša od mariborske. »Na to gledam kot na dobro izhodišče za prihodnja leta, saj je igra s starejšimi in fizično močnejšimi nasprotnicami veliko boljša za razvoj in napredek igralke,« zrelo razmišlja štirinajstletnica in dodaja, da k lepi in uspešni igri veliko prispeva tudi dobra klima v slačilnici.

Sogovornica ne skriva zadovoljstva, da se lahko na treningih meri tudi s člansko ekipo Pomurja, ki v letošnji sezoni še ni oddala točke. »Zame osebno je to zelo dobra izkušnja, saj so ti treningi veliko močnejši in boljši, potrebnega je več dokazovanja,« poudarja dekle iz Bukovcev pri Markovcih, ki smo jo povprašali tudi o vzornici v članskem moštvu. »Moram priznati, da se ne zgledujem po nobeni starejši igralki, res pa je, da je članska ekipa vzor kadetski selekciji.«

Noelle nogometno znanje pili tudi v ptujski Drave, v fantovski konkurenci pa je v preteklosti posegla tudi po številnih individualnih priznanjih. »Treningi v fantovski selekciji so zelo močni in v večini tudi zelo naporni, vendar pozitivno vplivajo na moj razvoj,« pravi tehnično odlično podkovana igralka, ki se je spomnila tudi nogometnih začetkov: »Nogomet sem igrala že od malega, sprva zgolj doma. Spomnim se, da je bila žoga moja prva igrača. S šestimi leti sem pričela trenirati s fanti Nogometnega kluba Bukovci. Sprva je bilo težko, sčasoma in z leti pa so treningi postajali precej preprosti, saj sem do enajstega leta zelo izboljšala tehniko. Tudi zaradi tega sem potem prestopila v ptujsko Dravo, tam pa treniram še danes.«

Predstavnica generacije 2005 koraka po stopinjah očeta Dejana, ki je v dresu Stojncev uspešno nastopal v tretjeligaški konkurenci, po končani karieri pa se je lotil trenerskega posla. »Tudi oče Dejan je vplival na to, da sem pričela igrati nogomet, vendar sem se za to v prvi vrsti odločila sama. Zagotovo pa je koristno, da ima nogometne izkušnje, saj mi doma pomaga pri različnih vajah in mi daje koristne nasvete,« razlaga o očetu in mentorju, ob tem pa ne pozabi na mamo Flavijo in babico Ireno, ki sta najpogosteje v vlogi 'taksistk' na treninge in tekme v Bratoncih.

Medtem se mora oče Dejan že navajati na zbadljivke prijateljev, ki se po uspešnih predstavah v dresu Pomurja in Drave radi šalijo, da ga je hčerka že presegla predvsem pri zabijanju zadetkov. Noelle ne skriva, da je nogometna žoga prva ljubezen. Je potrebno kdaj tudi skriti okroglo usnje? »Ne, starši me glede nogometa še nikoli niso zaustavljali, saj tudi oni vedo, da mi nogomet pomeni največ,« poudarja naša sogovornica.

Ob koncu pogovora smo se ozrli še v prihodnost. »Popraviti želim določene 'napake' in nezbranost, poleg treningov tehnike pa trenutno največ pozornosti namenjam vajam za fizično moč. Kar se tiče ekipnih cilje, želimo na tekmah do konca sezone ostati neporažene,« razkriva mlada vezistka, ki se želi nekoč dokazovati tudi na tujem: »Najprej se želim prebiti v slovensko reprezentanco in v njej tudi ostati, kasneje pa se želim preizkusiti tudi v tujini.«

Kadetsko selekcijo do konca sezone ločijo še štiri tekem, Pomurke se bodo udarile še s Krimom, Primorjem, Radomljami in Cerkljami. V tekmovanju deklet do petnajst let bodo odigrani še štirje krogi, nato bo na sporedu še zaključni turnir.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji