OTVORITEV ZAČINILE Z GOLIADO

2019-04-14
Avtomatski namakalni sistem je predan namenu, otvoritev pridobitev pa so z goliado popestrile igralke članske ekipe ŽNK TELEMACH GMT Beltincev. Pomurke so zadnjo tretjino prvenstvo odprle z visoko zmago, v ajdovski mreži je končalo kar 16 žog.

Marko Virag, župan Beltincev, Mirko Sraka, predsednik Krajevne skupnosti Bratonci, in Janez Smolkovič, dolgoletni podpornik kluba in prvi mož podjetja Teleing Gradnje, so še pred prvim sodniškim žvižgom pozdravili pomembno pridobitev in prerezali svečani trak, nato pa je sledil festival zadetkov. Tega je v drugi minuti odprla Kaja Korošec, ki je zadela z razdalje 20 metrov. Okvir gola je veselje preprečil Sari Makovec in Špeli Kolbl, natančnejša pa je bila Luana Zajmi, ki je v 17. minuti, po akciji Kaje Korošec in Špele Kolbl, zadela s sedmih metrov.

Zatem se je Pomurkam povsem odprlo, že v naslednjem napadu je zadela Tjaša Tibaut. V 25. minuti je bila po prodoru in podaji Zajmijeve natančna Eva Potočnik, pet minut kasneje pa je s 25 metrov še drugič zadela Kaja Korošec. Po avtogolu Maruše Jerkič, ki je v lastno mrežo preusmerila podajo Tjaše Tibaut, je končni izid polčasa z uspešno izvedeno enajstmetrovko postavila Anja Prša.

V drugem polčasu so gledalci videli še devet zadetkov, prvega je v 55. minuti, zgolj nekaj sekund po vstopu v igro in po predložku Potočnikove, dosegla Neli Hofman. Med 60. in 66. minuto se je mreža tresla kar petkrat. Predložek Anje Prša je najprej izkoristila Tjaša Tibaut, minuto zatem je Prša še drugič uspešno izvedla najstrožjo kazen. Že v naslednjem napadu se je pod najlepši gol tekme podpisala Špela Kolbl, ki je natančno pomerila z 22 metrov, nato zaposlila Neli Hofman, kmalu zatem pa se je veselila še drugega gola.

V končnici srečanja so padli še trije zadetki. Četrt ure pred koncem dvoboja je po natančnem predložku Eve Potočnik zadela Tjaša Tibaut, v 84. minuti pa je dobro predstavo z drugim golom na tekmi kronala Potočnikova. Piko na i visoki zmagi je po strelu iz obrata postavila Špela Rozmarič, ki je natančno streljala s 17 metrov.

Visoka zmaga je dobra popotnica pred novimi preizkušnjami in dokaz, da Pomurke kljub dolgemu premoru niso nazadovale v formi. »Na začetku tekme se je malo poznalo, da praktično en mesec nismo opravile skupnega treninga. Kljub vsemu smo odigrale dobro tekmo, kar se odraža tudi pri rezultatu,« je po tekmi dejala Sara Nemet, ki ni imela pravega dela. A tudi takšne tekme niso lahke, priznava dolgoletna članica Pomurja: »Moram priznati, da so tudi takšne tekme naporne, saj moraš ostati osredotočen na dogajanje na igrišču, komunicirati s soigralkami ter jih opozarjati in spodbujati, na ta način pa hitro mine tudi 90 minut.«

Tudi Saro smo povprašali o pridobitvah, ki smo jih predstavili pred začetkom tekme. »Vse te posodobitve so odlična pridobitev, s katerimi smo storili velik korak naprej. Napredek je opazen, vidno je, da se razvijamo. Namakalni sistem je zelo dobrodošla pridobitev, ki bo zagotovo dobro vplivala na kakovost igrišča, še lepšo travnato površino in lažje vzdrževanje le-te,« pravi čuvajka pomurske mreže.

Visoka zmaga je danes že pozabljena, dekleta misli že usmerjajo proti sredinemu pokalnemu spopadu z Olimpijo. »Tekma z Ajdovščina je bila dobrodošla tudi pred pokalnim derbijem, saj smo se po daljšem premoru znova začutile in uigrale. Res je, da teh dveh tekem ni možno primerjati, v Ljubljani pričakujem težko in borbeno tekmo. Seveda pa si želimo zmage, s katero bi potrdile, da smo najboljše. Vsaka od nas ima veliko motiva in želje po zmagi. Tudi sama se bom potrudila po najboljših močeh, da ekipi pomagam do zmage, čeprav je minilo že precej časa, odkar sem odigrala zadnji derbi. Zagotovo pa je to priložnost, da znova pokažem, kaj znam,« je zaključila Nemetova.

Po članski tekmi so bratonsko zelenico zasedla dekleta, ki nastopajo v državnem prvenstvu DU13. Pomurke so pod vodstvom Petre Črnko odigrale tri preizkušnje, uvodoma izgubile z nezgrešljivim Krimom, nato pa z 2:0 premagale Olimpijo in s 3:2 Savinjo Celje. Na zadnji tekmi so zadele Asja Cvetkovič, Teja Tkalec in Hana Serec, slednja pa je bila natančna tudi v dvoboju z Olimpijo. Ljubljansko mrežo je načela debitantka Luša Berendijaš, ob četverici strelk pa so v rumeno-modrem zaigrale še Nuša Horvat, Ana Marija Kršljin Stojič, Daša Maučec, Neška Glažar in Lana Jakšič.

ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - AJDOVŠČINA 16:0
Strelke: Korošec (2', 30'), Zajmi (17'), Tibaut (18', 60', 76'), Potočnik (25', 84'), Jerkič (44'/AG), Prša (45'/11m, 61'/11m), Hofman (55', 64'), Kolbl (63', 66'), Rozmarič (91')
TELEMACH GMT BELTINCI: Nemet, Prša, Rozmarič, Agrež (53' Sok), T. Nemec, Korošec (65' Pernek), Makovec (53' Hofman), Zajmi, Kolbl, Tibaut, Potočnik. Trenerka: Nuša Ladinek.

SPONZOR NOGOMETNE TEKME

Več fotografij sobotnega dogajanja si lahko ogledate na naši FACEBOOK strani.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji