NA KODELJEVEM ZA FINALE

2019-04-16
Pomurke so po enomesečnem tekmovalnem premoru napolnile mrežo Ajdovk in poskrbele za dobro popotnico pred novim derbijem z Olimpijo. Četa Nuše Ladinek bo na Kodeljevem, kjer je lani osvojila šesto pokalno krono, lovila uvrstitev v pokalni finale.

Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev bi se z zmago osmič zapored uvrstila v veliki finale Pokala Slovenije, ki ga bo 30. maja gostil celjski Stadion Z'dežele. Pomurke ne skrivajo, da želijo še tretjič to sezono premagati Olimpijo in sezono skleniti s pokalnim finalom. »Cilj je jasen, zanimata nas zgolj zmaga in uvrstitev v pokalni finale,« pred gostovanjem v prestolnici poudarja Sara Makovec.

Ljutomerčanka pričakuje izenačen dvoboj: »Pričakujem težko, borbeno in agresivno tekmo. Velikokrat smo se že pomerile, zato nasprotnika dobro poznamo. Mislim, da bodo odločale malenkosti in bo zmagala ekipa, ki bo naredila manj napak, bo bolj zbrana v zaključku akcij. Veselila se bo ekipa, ki si bo bolj želela zmage.«

Kot že zapisano, si je rumeno-modra zasedba na sobotnem dvoboju z Ajdovkami pripravila dobro izhodišče tudi iz vidika samozavesti. Vodilna ekipa SŽNL se je izkazala z učinkovito in ekipno predstavo. »Sobotna zmaga je bila dobra popotnica za jutrišnji polfinale, saj smo po dolgem premoru spet zaigrale skupaj in dosegle tudi veliko zadetkov. Še malce moramo popraviti realizacijo, da v Ljubljani izkoristimo vsako ustvarjeno priložnost,« je jasna reprezentantka članske in mladinske izbrane vrste, ki se je s soigralkami razveselila zadnjih pridobitev na igrišču v Bratoncih. Vse posodobitve so po besedah Sare koristne tudi za prihodnje rodove nogometašic.

Makovčeva spada v generacijo, ki dosega tudi mednarodne uspehe, nazadnje je mladinski izbrani vrsti zmanjkal zgolj gol za preboj na evropsko prvenstvo. »Žal se nam ni uspelo prebiti na evropsko prvenstvo, vendar je lahko celotna ekipa zadovoljna s prikazanim. Sedem točk v elitnem delu kvalifikacij je potrditev, da smo na dobri poti. Seveda smo bile razočarane, vendar smo dale vse od sebe, na koncu sta nam zmanjkala zgolj zadetek in malo sreče, vendar si nimamo ničesar za očitati,« pravi devetnajstletnica in dodaja, da je tudi dvoboj s Francijo pokazal, da se v slovenskih klubih dela zelo dobro.

Sara ne skriva, da želi dvajsetletnico kluba obogatiti z dvojno krono, vse pristaše Pomurja pa jutri vabi v Ljubljano, tisti, ki pa boste ostali doma, pa si lahko derbi ogledate v neposrednem prenosu na spletni strani NZS. Pričnemo ob 16:30.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji