S SUVERENO ZMAGO DO FINALA

2019-04-18
Serija se nadaljuje, članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev se je še osmič zapored prebila v pokalni finale. Pomurke so s suvereno predstavo podaljšale tudi letošnji niz brez oddane točke, Olimpija je padla še tretjič to sezono.

Pravih dvomov ni bilo, varovanke Nuše Ladinek so z izjemo uvodne minute, ko je Sara Nemet s pravočasnim posredovanjem popravila svojo napako, skozi celotno srečanje nadzirale potek igre. Pomurke so prvič zapretile v tretji minuti, ko je Špela Kolbl zaposlila Luano Zajmi, ta pa je z 18 metrov nastreljala eno od Ljubljančank in žoga je končala v kotu, po njem pa je z roba kazenskega prostora poskušala še Anja Prša. V 17. minuti vodstvo Pomurja. Špela Kolbl je izsilila prekršek na levi strani igrišča, po predložku Anje Prša pa je z bližine z glavo zadela Sara Agrež.

V 23. minuti se je s posredovanjem izkazala Jadranka Zilić. Po akciji Sare Makovec in Neli Hofman je z vrha kazenskega prostora udarila Špela Kolbl, Zilićeva pa je žogo z levo nogo preusmerila mimo leve vratnice. Deset minut kasneje je bila nevarna Sara Makovec, ki je s precejšnje razdalje za las zgrešila ljubljanska vrata, premalo natančna je bila tudi Kaja Korošec. Končnica prvega polčasa pa je prinesla povišanje vodstva. Sara Makovec je prekinila protinapad Neve Kumalić, vztrajna Luana Zajmi pa je v primežu treh Ljubljančank z globinsko podajo v ogenj poslal Špelo Kolbl. Prva strelka lige se je znašla pred Zilićevo in jo tudi premagala, dve minuti kasneje pa je iz podobne priložnosti nastreljala domačo vratarko.

Tudi v nadaljevanju tekme je prva priložnost pripadla Kolblovi, ki pa je v drugi polčas vstopila podobno kot je zaključila prvega. Hitra napadalka se je po podaji Makovčeve znova znašla sama pred domačim golom, a je merila mimo leve vratnice. Po kotu in strelu Kaje Korošec je bila na pravem mestu Jadranka Zilić, ki je minuto kasneje zaustavila tudi nov poskus Kolblove. Zilićeva je bila v deseti minuti nadaljevanja premagana še tretjič. Kaja Korošec je z glavo podaljšala podajo Sare Agrež, Kolblova pa je pred vrati zmajčic našla osamljeno Luano Zajmi, ki takšne priložnosti ni izpustila iz rok.

Srečanje je bilo po tretji žogi v domači mreži dokončno odločeno, a novih priložnosti ni manjkalo. Po odličnem prodoru Sare Makovec je znova poskušala Kolblova, a v zaključku akcije ni bila dovolj zbrana. Po kotu v 20. minuti drugega polčasa je z glavo poizkušala Sara Agrež, tokrat mimo vrat, štiri minute kasneje pa se je po predložku Sare Makovec v lepi situaciji znašla tudi Eva Potočnik, a z glavo ni najbolje zadela okroglega usnja. Blizu zadetka je bila tudi Neli Hofman, ki pa ji je veselje preprečil okvir gola. Nato se je z dvema obrambama izkazala Sara Nemet, ki je zaustavila strel Manje Rogan in nevaren poskus Maje Angelovske ter dokazala, da lahko zamenja poškodovano Zalo Meršnik. V končnici tekme sta poskušali še Luana Zajmi in Kaja Korošec, tik pred koncem pa je z razdalje udarila še Sara Makovec.

»Vesele smo že tretje zmage proti Olimpiji. Vsaka tekma je nekaj posebnega, dvoboji z Olimpijo pa še toliko bolj. Gre za derbi, vse skupaj je še bolj sladko, ko zmagaš. Mislim, da je prevladovalo predvsem to, da smo fizično precej boljše pripravljene od tekmic, kar se je videlo v drugem polčasu, ko so kar precej padle, me pa smo pritiskale na njihovo zadnjo vrsto,« je po že tretjem zaporednem skalpu Olimpije dejala Špela Rozmarič.

Enaindvajsetletnica spada med najizkušenejše igralke Pomurja, konec maja pa bo zaigrala že v šestem pokalnem finalu. Osrednja branilka iz Šafarskega je vesela niza osmih zaporednih uvrstitev v veliki finale. »Občutki so neverjetni, velik dosežek je, da se klub osem let zapovrstjo uvrsti v finale Pokala Slovenije. Res je, da več šteje prvenstvo, saj od zmage v pokalnem tekmovanju pravzaprav nimamo ničesar, kljub temu pa je lepo, da se boriš za vsako lovoriko,« razmišlja članska reprezentantka Slovenije.

Še jeseni so bili derbiji z Olimpijo precej tesnejši, na Kodeljevem so gospodarile Pomurke. Je Špela pričakovala takšno podobo? »Ni lahkih tekem in v nobeno ne gremo kot zmagovalke, še preden se dvoboj ne zaključi. Čeprav so nasprotniki težji in lažji, v vsako tekmo vstopamo povsem osredotočene, se borimo ena za drugo in upoštevamo navodila trenerke Nuše. Mislim, da smo v Ljubljani dobro opravile svoje naloge, kljub začetni zmedenosti smo se hitro zbrale in odigrale tekmo, kot smo se dogovorile. Ni bilo lahko, Olimpija je vedno neugoden nasprotnik, saj ne veš, kaj pričakovati. Na zadnjem srečanju so one vodile igro, včeraj je bila zgodba popolnoma drugačna. Žogo smo zadržale v svojih nogah, imele dobre akcije, si pripravile veliko priložnosti, a jih je precej ostalo neizkoriščenih. Na koncu šteje zmaga in uvrstitev v finale pokala.«

Ljubljančanke so se osredotočile na igro z dolgimi podajami, a so Pomurke hitro prebrale njihovo namero. Svoje je pristavila tudi Sara Nemet, ki je odlično zamenjala Zalo Meršnik. »Že na začetku se je videlo, kako bo potekala igra. Odlično smo jih pritiskale in tako praktično niso imele možnosti, da bi odigrale nevarnejše akcije, zato jim ni preostalo drugega, kot igra na 'preskok'. Tudi tega ni bilo veliko, saj smo jih po izgubljenih žogah hitro prevzele posest. Zvezna vrsta je včeraj odlično opravila tudi to zadolžitev. Nismo se ozirale na poškodbo Zale, saj ima tudi Sara dovolj izkušenj. Nobena ni podvomila vanjo, kljub odsotnosti iz zelenic zaradi bolezni izpred dveh let. Sara je še vedno odlična in zanesljiva vratarka, kar je dokazala tudi včeraj,« je dolgoletno soigralko pohvalila Rozmaričeva.

Veliki finale bo 30. maja gostil celjski Stadion Z'dežele, za nastop v knežjem mestu pa se bori tudi Mura. Ni skrivnost, da kar nekaj igralk Pomurja pesti stiska za črno-bele, zato smo se dotaknili možnosti, da bodo Pomurci konec maja »okupirali« Celje: »Nestrpno že čakamo finale. Vzdušje v Celju bo še toliko boljše, če Mura v sredo premaga Maribor in si priigra finalno vstopnico. Mislim, da imajo veliko možnosti, da jim uspe, saj igrajo na Fazaneriji, pred zvestimi navijači, ki nikoli ne razočarajo. Tak dogodek bi bil nekaj posebnega, še posebej, če bi oba kluba osvojila naslov pokalnih prvakov.«

Pomurke se bodo tudi v finalu udarile z Ljubljančankami, saj je Krim danes s 4:2 premagal Radomlje.

ŽNK OLIMPIJA - ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 0:3 (0:2)
Strelke:
Agrež (17'), Kolbl (39'), Zajmi (55')
TELEMACH GMT Beltinci: Nemet, Prša, Rozmarič, Agrež, Sok (86' N. Nemec), Makovec, Korošec, Kolbl (88' Pernek), Zajmi, Tibaut (46' Potočnik), Hofman (72' T. Nemec). Trenerka: Nuša Ladinek.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji