NA PRAZNIČNI PONEDELJEK V ANKARAN

2019-04-21
Preboj v pokalni finale je potrjen, igralke članske ekipe ŽNK TELEMACH GMT Beltincev so misli usmerile v nove izzive. Pomurke nova preizkušnja čaka že jutri, vodila ekipa prvenstva bo na praznični ponedeljek gostovala v Ankaranu.

Četa Nuše Ladinek bo v slovenski Istri lovila šestnajsto ligaško zmago, jeseni so dvakrat pokleknile tudi Ankarančanke. Primorke, ki so pozimi ostale brez prve vratarke Melanie Pasar, so v Bratoncih prejele enajst, na domači zelenici pa petnajst zadetkov, v nadaljevanju sezone pa še čakajo na prve točke. Jasno je, da bo vloga favoritinj tudi tokrat padla na pleča Pomurja, česar se zaveda tudi Nika Nemec: »Gremo korak za korakom. Jutri nas čaka nov dan, nova tekma. V obračun z Ankarančankami gremo z željo po zmagi, da se domov vrnemo z osvojenimi tremi točkami.«

Pomurke lahko v Ankaranu storijo nov korak do naslova državnih prvakinj, a Nika poudarja, da s soigralkami še ne seštevajo točk. »S soigralkami se ne obremenjujemo s preračunavanjem točk. Vemo, da nas do konca prvenstva čaka še pet ligaških preizkušenj in finale pokala, ki ga bomo odigrale v Celju. Na vsaki tekmi želimo dokazati, da si zaslužimo naslov državnih prvakinj ter se ga nato razveseliti na zadnji tekmi v domačem okolju,« pravi starejša od dvojčic Nemec.

Nika s soigralkami ostaja v igri za dvojno krono, potem ko je bilo Pomurje v sredo z izidom 3:0 boljše od Olimpije. Čeprav v vlogi rezervistke, je tudi bočna branilka z nestrpnostjo čakala na derbi z zmajčicami. »Vsaka od igralk je čakala pokalni derbi, hkrati pa smo se prav vse od prve do zadnje zavedale, da za preboj v veliki finale šteje samo zmaga. V dvoboj smo šle odločne, osredotočene in željne zmage,« dodaja igralka iz Tešanovcev.

Devetnajstletnica je na Kodeljevem zaigrala v zaključku tekme, a to ni pokvarilo veselje. »Smo ekipa in dihamo ena za drugo. Igralke, ki na svojo priložnost čakamo na klopi, spodbujamo svoje soigralke, prav tako kot naši navijači, ki so naš dvanajsti igralec,« o svoji vlogi pravi Nemcova, v smehu pa dodaja, da je lažje igrati, kot pa tekmo spremljati na klopi: »Morda se motim, vendar mislim, da ima vsaka igralka drugačen pogled na to. Meni osebno je težje opazovati, kot pa igrati, saj je ob igrišču prisotne več nervoze.«

Nika spada med igralke, ki nogometne obveznosti usklajujejo s službo v frizerskem salonu. »Res je, če imamo tekmo sredi tedna, si uredim dopust. Ker tekme pogosto pričnem na klopi, lahko potrdim, da je prav potrpežljivost ena od vrlin rezervistk. Tudi sicer opravljam delo, ki zahteva prav to vrlino. Čeprav vem, da bom verjetno igrala v zadnji četrtini dvoboja, bo to za ekipo pomenilo veliko, pri sebi pa bom vedela, da sem naredila nekaj dobrega za klub,« pogovor zaključi Nika.

Primorsko-pomurski spopad se bo v Ankaranu pričel ob 17. uri. Na praznični ponedeljek nova preizkušnja čaka tudi igralke selekcije U15, mlade Pomurke bodo v sklopu sedmega kroga gostovale na Ravnah na Koroškem.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji