NOVA ZMAGA KORAK BLIŽJE CILJU

2019-04-26
Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je serijo zmag podaljšala tudi v 17. krogu SŽNL. V Bratoncih so brez večjih preglavic padle Gorenjke. Dvoboj je bil odločen že v uvodnih minutah tekme, a Pomurke kljub visoki zmagi nimajo pretiranih razlogov za zadovoljstvo.

Mreža Cerkelj se je prvič zatresla že v tretji minuti. Anja Prša je poslala dolgo žogo v kazenski prostor Gorenjk, okroglo usnje pa je tudi s pomočjo vetra prevaralo vratarko Sašo Oblak in po odboju preskočilo ne najbolje postavljeno čuvajko gorenjskih vrat. Zgolj dve minuti kasneje je vodstvo Pomurja povišala Tjaša Tibaut, ki je po strelu Eve Potočnik izkoristila odbito žogo in jo poslala za hrbet Oblakove. Vsi dvomi o razpletu tekme so bili razblinjeni v deseti minuti. Ob desni stranski črti sta kombinirali Sara Agrež in Špela Kolbl, slednja pa je po prodoru zaposlila Luano Zajmi, ki je izkoristila slabo pokrivanje in z natančnim udarcem pod prečnik matirala nemočno Sašo Oblak.

V 15. minuti je v gorenjski mreži končala že četrta žoga. Špela Kolbl je v svojem slogu prodrla po desni strani, njen udarec je Oblakova odbila, na pravem mestu pa se je znašla Eva Potočnik, ki je z glavo in nekaj sreče zadela za vodstvo s 4:0. Po 20-minutnem čakanju na nov zadetek se je veselila tudi Neli Hofman, ki je izkoristila preusmerjen poskus Kaje Korošec in z glavo zadela v desni kot gostujočega gola. Izid polčasa je po kotu Tjaše Tibaut in predložku na oddaljenejšo vratnico postavila Špela Rozmarič.

V nadaljevanje obračuna so precej boljše krenile Gorenjke, ki so v razmaku treh minut dvakrat kaznovale zaspanost domačink. V 54. minuti je po hitrem protinapadu zadela vselej neugodna Manca Smolnikar, ki je, potem ko je Sara Nemet odbila prvi poskus, v drugo zadela z lob udarcem. Kmalu zatem še druga napaka v obrambi Pomurja, ki jo je po prostem strelu z desne strani kaznovala Eva Primc, Gorenjke pa so kmalu zatem zapretile še tretjič, a je gostiteljice rešil okvir gola.

To je predramilo Pomurke, ki so strnile svoje vrste, prevzele nadzor nad tekmo, a igra nikakor ni stekla. Domače navijače je v 72. minuti znova razveselila Anja Prša, ki je po prodoru natančno udarila z 20 metrov, v končnici tekme pa je dvakrat zadela še Špela Kolbl. Prva strelka lige je najprej izkoristila podajo Tibautove, v sodniškem dodatku pa je po dolgem, a natančnem predložku Neli Hofman z lob strelom še drugič premagala Oblakovo in postavila končni izid srečanja.

Kot že zapisano, Pomurke niso imele pravih razlogov za zadovoljstvo, saj igra ni stekla, s čimer se je po koncu dvoboja strinjala tudi Anja Prša: »Včerajšnja tekma je ena tistih, ki jih želimo čimprej pozabiti. Igra nam ni stekla, nismo se držale dogovora in, enostavno povedano, včeraj ni bil naš dan. Potrebno je delati na tem, da bo takšnih tekem čim manj in se bolj osredotočiti na svoje zadolžitve.«

Pomurke bi lahko ob pomoči Krima, ki se je meril z Olimpijo, že slavile naslov državnih prvakinj, a se v prestolnici ni izšlo po idealnem scenariju. Se je v glave Pomurk naselila tudi misel o predčasnem slavju? »Pomislila sem tudi na to, da bomo naslov državnih prvakinj najverjetneje potrdile že pred zadnjo tekmo. Ne glede na to še vedno strmimo k svojemu cilju. Prvenstvo želimo končati s celotnim točkovnim izkupičkom in 21 zmagami na svojem računu,« poudarja kapetanka članske ekipe.

Članska ekipa bo potrditev naslova državnih prvakinj lovila v prihodnjem krogu, 5. maja, ko bodo Pomurke gostovale pri Krimu. Bo prva zaključna žogica predstavljala dodatno breme? »Ne, nikakor. Vemo, kaj je naš cilj, mislim, da se nobena od nas ne obremenjuje s tem, kaj se bo zgodilo s to zmago. Naš en in edini cilj je, kot na vsaki tekmi, zmaga in nove tri točke, brez pritiskov,« odkrito priznava bočna branilka Pomurja.

Reprezentantka Slovenije se je tudi v aktualni sezoni podpisala pod nekaj zadetkov, ki pritegnejo pozornost. Po ponedeljkovem golu neposredno iz kota je tokrat zadela še iz precejšnje razdalje. »Prvi zadetek je, iskreno povedano, presenetil še mene. Malce mi je pomagal veter, nekaj tudi napaka vratarke. Tudi takšni zadetki se morajo zgoditi, lahko pa rečem, da je bilo takšnih golov v moji karieri že nekaj,« se podobnih zadetkov spominja naša sogovornica.

Pomurke razlogov za slabšo predstavo ne morejo iskati v stanju igrišča, ki so ga že pred tekmo pohvalili v gostujočem taboru, pohvale zelenici pa je namenil tudi delegat Vojko Goričan, še do lanskega leta prvoligaški sodnik. Tudi Anja ne skriva zadovoljstva nad pogoji, ki ga nudi bratonski tepih: »Igrišče v Bratoncih je postalo pravi tepih. Mislim, da je eno daleč najlepših igrišč in lahko se zgolj zahvalimo našemu 'dediju' Štefanu in vsem ostalim, ki so pripomogli k temu, da je zelenica v vrhunskem stanju.«

Kapetanka ekipe ob tem ni pozabila še na pomoč tistih, ki niso neposredno povezani s klubom. Po tokratni tekmi si je zahvalo za donacijo prislužil gospod Boštjan Kavčič: »Dodala bi še, da se igralke s trenerko Nušo na čelu zahvaljujemo Boštjanu Kavčiču za njegovo pomoč klubu. Vsaka takšna gesta nam pomeni veliko in smo hvaležne vsakomur, ki nam pomaga na naši začrtani poti.«

ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - ŽNK CERKLJE
Strelke: Prša (3', 72'), Tibaut (5'), Zajmi (10'), Potočnik (15'), Hofman (33'), Rozmarič (38'), Kolbl (81', 92'); Smolnikar (54'), Primc (57')
ŽNK TELEMACH GMT Beltinci: Nemet, Prša, Rozmarič, Agrež, T. Nemec (57' Pernek), Korošec, Zajmi, Kolbl, Tibaut, Potočnik, Hofman. Trenerka: Nuša Ladinek.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji