PRVA ZAKLJUČNA ŽOGICA

2019-05-03
Slovenska ženska nogometna liga se preveša v sklepno fazo tekmovanja. Ekipe čakajo le še štirje krogi, nedelja pa Pomurkam ponuja prvo zaključno žogico v bitki za naslov državnih prvakinj. Vodilna zasedba prvenstva gostuje pri Krimu, z zmago pa bi tri tekme pred koncem potrdila sedmo zvezdico.

Varovanke Nuše Ladinek se bodo v prestolnici udarile z zasedbo, ki bo 30. maja tudi nasprotnik v finalu pokalnega tekmovanja. Dvoboj pod ljubljanskim Golovcem bo obenem dobra priprava na zadnjo tekmo sezone, a pokalne obveznosti za še niso v mislih Pomurk. Varovanke Nuše Ladinek imajo v Ljubljani priložnost, da z zmago potrdijo naslov državnih prvakinj in krono najboljše ekipe po dveh sezonah vrnejo domov, v Pomurje.

Krim spada med najbolj neugodne zasedbe v ligi, kar so Ljubljančanke dokazale tudi pred dnevi, ko so kar dvakrat zapored premagale Radomlje. Tudi Neli Hofman pričakuje zahtevno preizkušnjo, tudi zaradi igrišča, ki ga bo konec tedna dodatno razmočil dež. »Tekma zagotovo ne bo lahka, že igrišče spada med zahtevnejše. Pričakujem težko in borbeno tekmo, predvsem pa moramo iti v obračun s Krimom z veliko mero potrpežljivosti, zbranosti v napadu in strnjenosti v obrambi ter z veliko željo po zadetkih in zmagi,« napoveduje napadalka Pomurja.

Sedemnajstletnica se želi s soigralkami oddolžiti tudi za zadnjo predstavo, ko Pomurke v dvoboju s Cerkljami kljub visoki zmagi niso blestele. »Na tekmi proti Cerkljam se nismo držale dogovora, igra nikakor ni stekla. Zavedamo se, da moramo popraviti napake v fazi napada kot tudi obrambe, držati se moramo navodil, sodelovati in izboljšati realizacijo pri zaključku akcij,« se je na zadnjo tekmo ozrla mlada Ptujčanka.

Tudi Hofmanova se je ozrla na dejstvo, da lahko Pomurke tri tekme pred koncem prvenstva potrdijo naslov državnih prvakinj. Sedma zvezdica bi bila lepa popestritev ob dvajsetletnici kluba. »Osvojitev državnega prvenstva je najlepša nagrada tako za klub kot vsako igralko. Vidi se, da se v klubu dobro dela in to je poplačano z lovorikami, verjamem, da letos tudi s tisto najžlahtnejšo,« poudarja Štajerka, ki barve 'žuto-plavih' brani zadnji dve sezoni: »Želela sem igrati v najboljšem klubu v državi, želela sem si težkih in zanimivih tekem, na katerih nabiram izkušnje, eden od razlogov za selitev v Pomurje pa je bil tudi osvajanje lovorik.«

Kot že zapisano, Pomurke imajo v Ljubljani prvo zaključno žogico, ki jo bo zagotovo lažje doseči ob podpori glasnih pristašev: »Vabim vse, da nas spodbujate tudi v Ljubljani ter nam z glasno podporo pomagate do nove zmage in naslova.«

V nedeljo nova preizkušnja čaka tudi selekcijo do 15 let, vodilna ekipa vzhodne lige bo ob 17. uri gostovala v Mariboru.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji