SEDMA ZVEZDICA JE NAŠA

2019-05-09
Po dveh tesnih sezonah, ko so se naslova veselili v Ljubljani, se lovorika za najboljšo ekipo Slovenije vrača tja, kjer ji je mesto, v last »žuto-plavih«! Pomurke so sedmi naslov državnih prvakinj v zgodovini kluba potrdile prav v prestolnici, s tesno zmago v dvoboju s Krimom.

Dvoboj na vselej neugodni zelenici, ki jo je minulo deževje spremenilo še v zahtevnejši nogometni poligon, ni ponudil veliko priložnosti. Igrišče ni dovoljevalo, da bi Pomurke razvile svojo tipično igro, obe ekipi pa sta vrata tekmeca ogrožala predvsem iz prekinitev. Na ta način so padli tudi vsi trije zadetki, prvi sredi prvega polčasa, v 26. minuti, ko je Tjaša Tibaut izvedla prosti strel z desne strani igrišča, pred golom Krima pa se je najbolje znašla Sara Agrež. To je bila tudi ena od redkih priložnosti prvega polčasa, ki so ga Pomurke zasluženo dobile v svojo korist.

Pomurke bi lahko v drugi minuti nadaljevanja tekme podvojile svojo prednost, a Špela Kolbl po predložku Anje Prša z glavo ni najbolje zadela okroglega usnja. Krimovke so prvič zapretile v 50. minuti, ko je Ines Sok strel hitre Nine Šmid preusmerila v kot. Hitro zatem pa so še drugič udarile Pomurke. Špela Rozmarič je po kotu Sare Makovec kaznovala nezbranost v domači obrambi in ob drugi vratnici zadela za vodstvo z 0:2.

Z nekaj posredovanji se je izkazala Maja Zajc, pohvaliti pa velja tudi Saro Nemet, ki je v 57. minuti dobro posredovala po prostem strelu Lucije Grad, takoj zatem pa je bila na pravem mestu tudi po kotu gostujoče ekipe. Pomurje je odgovorilo s hitrim napadom, po predložku Tjaše Nemec pa je poskus Tjaše Tibaut zgrešil domača vrata. Nenatančna je bila tudi Kaja Korošec, nadaljevanje drugega polčasa pa je ponudilo še nekaj poskusov, ki pa so bili premalo konkretni.

Omeniti velja 74. minuto, ko je Zala Petrič v kazenskem prostoru igrala z roko, piščalka sodnice Medihe Durić pa je ostala nema. Krimovke se kljub zaostanku niso predale, zaključek dvoboja pa so začinile z golom v 81. minuti. Po prostem strelu Monike Kastelec je bila Anita Kovačič spretnejša od Ines Sok in žogo poslala za hrbet Sare Nemet. Izid se v zadnjih desetih minutah ni več spremenil in Pomurke so lahko proslavile sedmo zvezdico najboljše ekipe v državi.

»Prvi vtisi so mešani, malce sem še pod vtisom tekme, verjetno bodo tisti pravi občutki prišli čez nekaj  minut. Vesela sem, tri leta smo čakali na naslov državnih prvakinj … da ga vrnemo v Beltince oziroma Bratonce. Potrditev naslova je eno najlepših rojstnodnevnih daril, ki sem jih dobila v svojem življenju,« je uvodoma dejala Nuša Ladinek. Trenerka Pomurk je rojstni dan praznovala v nedeljo, ko pa je tekmo odneslo obilno deževje, ki je razmočilo zelenico pod ljubljanskim Golovcem, so pa igralke svojo igralko presenetile po koncu tekme.

Strateginja Pomurk takoj po zadnjem sodniškem žvižgu ni bila zadovoljna z igro svojih varovank, a za to ni bilo krivo zgolj stanje zelenice: »Nervoza ni bila prisotna zgolj pri dekletih, tudi pri meni se je videla velika želja, tudi nervoza. Teren je bil zahteven, čeprav se to ne smemo izgovarjati, od igralk sem zahtevala konstantno igro naprej, brez prenosov žoge preko zadnjih igralk, saj bi bilo to na takšnem igrišču precej tvegano. Morda je malce vplivalo tudi to, res pa je, da vse danes niso bile na nivoju, na kakršnem bi morale biti, ne glede na teren in psihološki pritisk. V tekaškem smislu smo naredili premalo.«

S trenerko se je strinjala tudi Špela Rozmarič, ki se na zadnjih tekmah pogosto znajde med strelkami, včeraj je dosegla drugi zadetek na tekmi. Osrednja branilka je bila vesela gola, še bolj pa zmage in naslova državnih prvakinj. »Vesela sem, da sem ekipi do zmage znova pomagala tudi z golom. Zmagale smo, to je najbolj pomembno, s tremi točkami smo potrdile naslov državnih prvakinj. Po dveh sezonah se spet veselimo, čeprav igra na slabšem terenu ni bila najboljša, a na takšnih tekmah največ šteje zmaga,« je dejala nogometašica iz Šafarskega, ki se je dotaknila tudi stanja igrišča: »Žoga na neravni zelenici ne steče gladko, nerodno odskoči in hitro postaneš nervozen. Pade tudi osredotočenost, čeprav ne bi smela, a tako je, pogoji so bili isti za obe ekipi.«

Čeprav je naslov potrjen, Pomurke v prvenstvu čakajo še tri tekme, prva že v nedeljo, ko v Bratoncih ob 11. uri gostujejo Mariborčanke. »Veseliti se moramo zmage, pa čeprav zadnjih treh tekem nismo odigrale najboljše. Nekaj je tudi v stanju igrišč, vendar ni krivo zgolj to. Potrebno se je zbrati, dobro odigrati zadnje štiri tekme v letošnji sezoni in nadaljevati niz zmag,« zaključuje Rozmaričeva.

ŽNK ROLLJET KRIM – ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 1:2 (0:1)
Strelke:
Kovačič (81'); Agrež (26'), Rozmarič (52')
ŽNK TELEMACH GMT Beltinci: Nemet, Prša, Rozmarič, Agrež, Sok (92' Čizmazija), Korošec, Makovec, Kolbl, Zajmi (78' Hofman), Tibaut, Potočnik (46' T. Nemec). Trenerka: Nuša Ladinek.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji