POMURKE DO NOVE ZMAGE, TJAŠA TIBAUT UJELA VRABLOVO

2019-05-12
Pomurke se po potrditvi krone ne zaustavljajo, nove državne prvakinje so na domači zelenici dobile tudi tekmo 19. kroga SŽNL. Z izidom 7:1 je padel Maribor, poseben dosežek pa je uspel Tjaši Tibaut, ki je načela mrežo Štajerk in na prvem mestu večne lestvice državnega prvenstva ujela Tanjo Vrabel.

Lepo število gledalcev je na prvi zadetek čakalo do 21. minute, a že pred tem ni manjkalo zrelih priložnosti. Kot prva je v peti minuti, po podaji Kaje Korošec, zapretila Neli Hofman, a je bila Saša Peruš na pravem mestu. Zgolj minuto kasneje se je s pravočasnim izhodom iz vrat izkazala Sara Nemet in zaustavila poskus Ines Kranjc. Sledili so neuspešni poskusi Anje Prša, Sare Agrež, Luane Zajmi, Špele Kolbl in Sare Makovec, nato pa je udarila Tjaša Tibaut in po poskusu predložka tudi z nekaj sreče matirala Perušovo. Najizkušenejša igralka Pomurk se je veselila 307. ligaškega gola, s tem pa na vrhu večne ligaške lestvice ujela nekdanjo soigralko Tanjo Vrabel (NZS podatke zbira od sezone 2000/01).

Tibautova je kmalu zatem poskušala še enkrat, tokrat premalo natančno, po prostem strelu Anje Prša pa je bila blizu gola tudi Špela Rozmarič. Pomurke so bile za neizkoriščene priložnosti kaznovane v 28. minuti, ko je po dolgi podaji Žive Hanžič zadela Ines Krajnc. Gostiteljice so vnovič povedle v 35. minuti, ko je po kotu Anje Prša zadela Sara Makovec. Ljutomerčanka je postavila izid polčasa, čeprav je tik pred odmorom zapretila še Kaja Korošec.

Prva polovica drugega polčasa ni ponudila veliko priložnosti, Pomurke pa so se razigrale v zadnji četrtini tekme. Saša Peruš je v 68. minuti predložek Tjaše Tibaut izbila izpred Sare Makovec, darilo pa je izkoristila Luana Zajmi, ki se je po strelu iz osrčja kazenskega prostora veselila povišanja vodstva. Zajmijeva se je dve minuti kasneje znašla v vlogi asistentke, z leve strani kazenskega prostora pa je ob pomoči prečnika zadela Špela Kolbl.

Peruševa se je v 35. minuti drugega polčasa izkazala po strelu Špele Kolbl, pet minut zatem, kmalu po vstopu v igro, pa se je med strelke vpisala tudi Eva Potočnik. Hitra Korošica je bila poplačana za vztrajnost, z natančnim diagonalnim udarcem pa je povišala domačo prednost. Že v naslednji minuti je priložnost za nov zadetek zapravila Špela Kolbl, ki pa je bila uspešnejša v 83. minuti, ko je po podaji Tjaše Tibaut zadela iz bližine. V končnici tekme se je drugega gola veselila tudi Sara Makovec, ki je po prodoru s črte kazenskega prostora neubranljivo zadela v nasprotni kot mariborskih vrat.

Po novi zmagi je prve vtise strnila Tjaša Tibaut. »Tako kot pri Krimu, tudi v Mariboru dobro delajo. V mlajših selekcijah se dela dobro, imajo mlade reprezentantke in mlajše igralke se želijo dokazati na tekmah z izkušenejšimi nasprotnicami. V teh primerih je motivacije veliko, tudi sama sem se v mlajših letih želela dokazati pred starejšimi tekmeci. Mlajša dekleta so pri tem v prednosti, težje je držati najvišji nivo, kot pa ga loviti. Maribor bo ob takšnem tempu dela neugoden v prihodnje, vendar mislim, da ne bi smeli imeti težav, saj v drugem polčasu dokazujemo, da dobro delamo in to se je videlo tudi danes,« je po obračunu, ki je v drugem polčasu ponudil pet zadetkov, dejala Tibautova.

Pomurke so v sredo slavile sedmi naslov državnih prvakinj, se je bilo danes težko osredotočiti na novo preizkušnjo? »Navajena sem že takšnih tekem in situacij, ko je prvenstvo že odločeno. Od nekaj pravim, da si na vsaki tekmi želim zmage. Ne glede na potek prvenstva je potrebno v vsak dvoboj iti s pristopom, ko daš od sebe maksimum. Ekipa si mora vselej želeti zmage, tudi danes sem šla v tekmo s takšnim pristopom. Res je, da je malo težje, vendar se je potrebno zavedati, da si nasprotnik še posebej želi premagati državnega prvaka. Tekmo dobi tisti, ki si bolj želi zmage, in to pokaže tudi na zelenici. V prvem polčasu smo se še malce lovile, v nadaljevanju pa smo pokazale, kdo je gospodar na domačem igrišču,« je bila jasna dolgoletna članica Pomurja.

Kot že zapisano, se je Tibautova v 21. minuti razveselila posebnega dosežka. Z golom številka 307 se je na prvem mestu večne lestvice SŽNL izenačila s Tanjo Vrabel. »To so stvari, ki dajo dodatno motivacijo, še posebej v ligi kot je slovenska, ki še ni na najvišjem nivoju, čeprav upam, da enkrat bo. Za seboj imam že precej let nogometa, veliko izkušenj, kljub temu pa ostajam motivirana in delovna. Poudarjam pa, da tega ne bi bilo, če ob sebi ne bi imela izjemne ekipe, trenerke in vodstva kluba, ki se trudi, da kot ekipa dosegamo gole in zmage. Vesela sem tega dosežka, ki je nova nagrada za leta vztrajanja v slovenski ligi. Prepričana sem, da bi bilo asistenc še več, če bi jih beležili. Veselim se vsakega zadetka, hvaležna sem za vsako podajo, ki pride do mene. To skušam maksimalno izkoristiti, a se zavedam, da imam pri zaključku akcij še veliko rezerv in to bi rada izboljšala,« zaključi bodoča doktorica.

ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - ŽNK TABOR MARIBOR 7:1 (2:1)
Strelke:
Tibaut (21'), Makovec (35', 88'), Zajmi (68'), Kolbl (70', 83'), Potočnik (80'); Krajnc (28')
ŽNK TELEMACH GMT Beltinci: Nemet, Prša (81' N. Nemec), Rozmarič, Agrež (70' T. Nemec), Sok, Korošec, Makovec, Kolbl, Zajmi (82' Pernek), Tibaut, Hofman (74' Potočnik). Trenerka: Nuša Ladinek.

Nedelja je bila bogata z nogometom, po članskem dvoboju so zelenico v Bratoncih zasedle igralke selekcije do 15 let. Mlade Pomurke so gostile ljubljanski Krim, ki je po prvem polčasu vodil z 0:2, v nadaljevanju tekme pa je za delitev točk dvakrat zadela Noelle Vilčnik.

Današnjo tekmo sta zaradi poškodbe izpustili Nina Kajzba in Teja Tkalec, ekipi pa so do nove točke pomagale Nuša Horvat, Saša Kolar, Leonida Žibrek, Lana Tropenauer, Maša Hovnik Husar, Živa Rakovec, Lučka Glažar, Zala Balažic in Hana Serec. Pomurke na finalni turnir potujejo kot prvouvrščena ekipa vzhodne skupine, na devetih tekmah niso doživele poraza.

Nekoliko skromnejše so bile ta konec tedna igralke selekcije do 13 let, ki so v Mariboru opravile s predzadnjim turnirjem rednega dela državnega prvenstva. Četa trenerke Petre Črnko je najprej klonila v dvoboju s Krimom, nato pa brez pomoči kapetanke Teje Tkalec remizirala z Olimpijo in izgubila s Savinjo, ki je po poškodbi Neške Glažar večji del drugega polčasa odigrala z igralko več.

V Mariboru so nastopile še Glorija Štapek, Nuša Horvat, Lana Jakšič, Hana Serec, Asja Cvetkovič in Ana Marija Kršljin Stojič. Slednja je zadela dvakrat, enkrat je bila natančna Asja Cvetkovič.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji