V RADOMLJE NA ZADNJE GOSTOVANJE

2019-05-17
Tako članska kot kadetska selekcija ŽNK TELEMACH GMT Beltincev se v nedeljo odpravljata na zadnje gostovanje letošnje sezone. Obe selekciji bosta gostovali v Radomljah, kadetski obračun se bo pričel ob 13. uri, dvoboj članskih ekip pa dve uri kasneje. 

Pomurke so v letošnji sezoni dobili že obe tekmi z Radomljami, nazadnje so v Bratoncih po uspešno izvedeni enajstmetrovki Anje Prša slavile z 1:0. »Mislim, da bodo Radomljanke dobre nasprotnice, saj proti njim ni nikoli lahko. Res je, da smo še vedno neporažene in upam, da nam bo niz uspelo podaljšati do konca sezone, prav zato moramo ostati zbrane in osredotočene do konca sezone. Morda imajo ravno zaradi tega druge ekipe na tekmah z nami toliko večji motiv, vsak želi premagati državne prvakinje,« pred predzadnjo ligaško tekmo sezone poudarja Luana Zajmi.

Sedemnajstletnica je z mlajšimi kategorijami osvojila številne lovorike, pred dnevi je v Ljubljani potrdila prvi naslov državne prvakinje v članski kategoriji. »Postati državni prvak pomeni veliko. V mlajših selekcijah se tega morda niti ne zavedaš. Vsaka lovorika pomeni veliko, vendar je ta naslov zagotovo moj najljubši. Bistvenih razlik ni, ko si najboljši, si najboljši, tega ti nihče ne more vzeti, slavje pa je vedno enako!« pravi igralka sredine igrišča.

Vezistka iz Bogojine je najmlajša igralka v članski ekipi, so bili zato občutki ob potrditvi naslova kaj drugačni kot pri izkušenejših dekletih, ki jim takšni uspehi niso več tuji? »V ekipi smo enakovredne od najmlajše do najstarejše igralke. Res je, da je to moj prvi naslov v članski konkurenci, zato je bilo veselje toliko slajše. Upam, da nam letos uspe osvojiti dvojno krono!« odgovarja nekdanja kapetanka kadetske selekcije.

Do konca državnega prvenstva sta ostali še dve tekmi, morda misli že uhajajo proti pokalnemu finalu? »Pokalni obračun s Krimom nas čaka konec meseca, pred tem bomo odigrale še dve ligaški tekmi. Najprej moramo maksimalno odigrati v državnem prvenstvu, ne glede na to, da je naslov že naš. Gremo tekmo po tekmo, tako kot celotno sezono, in na vsaki hočemo dokazati, da smo zasluženo postale prvakinje. Nikogar ne bomo podcenjevale,« jasno in glasno poudarja strelka devetih golov.

Poletje prinaša nove izzive, tudi kvalifikacije UEFA Lige prvakinj, že v soboto pa si bo večina članske ekipe v Budimpešti ogledala veliki finale Barcelone in Lyona. »Misel, da nas poleti čakajo kvalifikacije UEFA Lige prvakinj je neverjetna. Stara sem komaj sedemnajst let in morda je ravno zaradi tega to še toliko bolj posebno. Sama sem pred leti vedno rada gledala evropske tekme naše članske ekipe in sanjala o svojem nastopu v tem prestižnem tekmovanju. Tudi sicer je naša ekipa zelo mlada in bo jutrišnja tekma v Budimpešti lepa izkušnja. Mislim, da ni igralke, ki si ne bi želela igrati pred takšno kuliso,« zaključi Zajmijeva.

Že čez slab teden se bodo Pomurke poslovile od domače zelenice, v Bratoncih bodo na zadnji tekmi državnega prvenstva gostile Olimpijo, po derbiju pa bodo dvignile lovoriko za najboljšo ekipo v državi.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji