V RADOMLJE PO ZMAGO, V LJUBLJANO PO PRIZNANJE

2019-05-20
Pomurke so nedeljsko gostovanje v Radomljah zaokrožile z zmago in remijem. Kadetska selekcija ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je kljub zdesetkani zasedbi osvojila točko, članice pa so nadaljevale uspešno serijo. Nedeljo je zaznamovalo tudi priznanje Špeli Kolbl.

ŽNK MOJE-LECE.SI RADOMLJE - ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 1:7 (1:2)
Strelke:
Kuštrin (23'); Zajmi (19'), Kolbl (35', 72'), Makovec (48', 82'), Korošec (50'), Prša (88')
ŽNK TELEMACH GMT Beltinci: Nemet, Prša, Rozmarič, Sok, T. Nemec (78' N. Nemec), Korošec, Makovec, Kolbl, Zajmi, Tibaut, Hofman (75' Potočnik). Trenerka: Nuša Ladinek.

Prav Kolblova je dvoboj v Radomljah odprla s strelom na gol, a je bila Melania Pasar na pravem mestu. Primorka v domačih vratih je v uvodnih minutah zaustavila tudi poskusa Sare Makovec in Luane Zajmi. V 19. minuti je po strelu Jasne Osmanagić dobro posredovala Sara Nemet in s tem omogočila hiter protinapad Pomurk. Neli Hofman je z dolgo podajo našla Špelo Kolbl, ta pa je zaposlila Luano Zajmi, ki je izkoristila izhod Pasarjeve v prazno in zatresla nebranjeno mrežo.

Kmalu zatem je poskušala še Neli Hofman, v 23. minuti pa so domačinke izenačile. Zala Kuštrin je prodrla po desni strani in s strelom z 18 metrov v bližnji kot premagala nemočno Saro Nemet. Po domačem izenačenju sta dvakrat kombinirali Tibautova in Kolblova, vendar je slednja obakrat zgrešila vrata Radomelj. S strelom iz razdalje je poskušala tudi Anja Prša, v 35. minuti pa je bila natančnejša Špela Kolbl. Prva strelka je po lepem prodoru Sare Makovec zadela iz bližine. V prvem polčasu velja omeniti še poskusa Nine Predanič in Albine Butković, ki pa sta bili pri zaključnem udarcu premalo zbrani.

Drugi polčas je s strelom preko vrat odprla Manca Suhoveršnik, na drugi strani pa je bila v tretji minuti nadaljevanja tekme bolj uspešna  Sara Makovec. Kaja Korošec je po odvzeti žogi našla Špelo Kolbl, ta pa je v ogenj poslala Makovčevo, ki je pritekl iz »drugega plana«, zaobšla Melanio Pasar in brez težav zadela za povišanje prednosti. Dve minuti zatem je po predložku Anje Prša in asistenci Tjaše Tibaut zadela Kaja Korošec. Pasarjeva je zatem zaustavila strel Kolblove, z nenatančnima poskusoma proti vratom Pomurja pa sta zapretii tudi Jasna Osmanagić in Karmen Ulbin.

V 72. minuti je znova udarila Špela Kolbl, ki je po samostojnem prodoru zadela za vodstvo z 1:5. Pet minut kasneje je domača vrata zgrešila Špela Rozmarič, bolj natančen pa je bil poskus Sare Makovec, ki je 82. minuti izkoristila predložek Anje Prša in z volej udarcem zadela iz bližine. Sara Makovec je zatem poskušala še po kotu, v naslednji akciji pa se je po strelu Nike Udovič izkazala Sara Nemet. Za potezo tekme je v 88. minuti poskrbela Anja Prša, ki je v svojem slogu sijajno izvedla prosti strel s 25 metrov in z udarcem pod prečnik postavila končini izid 1:7.

»Odigrale smo dobro tekmo, upoštevale smo zahteve naše trenerke Nuše in vknjižile novo zmago. Igra nam zadnje čase ni stekla, zato smo zelo vesele, da se forma spet vrača,« je po obračunu, ki so ga Pomurke odigrale brez lažje poškodovane Sare Agrež in Zale Meršnik, ki se počasi vrača na zelenice, dejala Špela Kolbl. Se je bilo po potrditvi naslova težko motivirati za novo preizkušnjo? »Ni se lahko motivirati, saj smo že državne prvakinje, vendar smo si postavile nov cilj. Želimo dobiti vse tekme do konca sezone, to bi bil izjemen dosežek in to nam daje dodatno motivacijo.«

Kolblova je bila včeraj skupaj s klubskima soigralkama ter nominirankama Špelo Rozmarič in Anjo Prša del slovenske nogometne smetane v SNG Drama Ljubljana. Prva strelka lige je bila proglašena za najboljšo igralko sezone, kar je novo priznanje za uspešne predstave. »Nagrada mi pomeni veliko in potrjuje, da sem na pravi poti. Zahvalila bi se celotni ekipi in trenerki Nuši, brez katerih mi tega ne bi uspelo osvojiti, in pa moji družini, ki me podpira na vsakem koraku,« sporoča najboljša igralka SŽNL. Ob Kolblovi so mesto v enajsterici sezone dobile še Špela Rozmarič, Anja Prša, Sara Makovec in Tjaša Tibaut, a velja omeniti, da so lahko igralke glasovale zgolj za nogometašice, ki so izpolnile SPINS prijavnico.

Za Pomurkami je zanimiv konec tedna, saj je večji del ekipe v soboto odpotoval v Budimpešto, kjer si je več kot štirideset igralk, delavcev in simpatizerjev kluba ogledalo finalni dvoboj UEFA Lige prvakinj. Obračun z Barcelono je po suvereni predstavi pripadel Lyonu, ki je s štirimi zaporednimi naslovi nesporni vladar tega tekmovanja. »Lepo doživetje je bilo spremljati finalno tekmo. Videli smo pet golov in veliko dobrih potez, ki nas navdihuje, da tudi same trdo treniramo, se izboljšujemo in morda kdaj zaigramo na tako visokem nivoju,« dodaja reprezentantka Slovenije.

Državno prvenstvo se s tekmami zadnjega kroga zaključuje v nedeljo. Ob 11. uri bo v Bratoncih gostovala Olimpija, po tekmi pa bodo Pomurke dvignile lovoriko za najboljšo ekipo v državi in proslavile naslov državnih prvakinj. »Vemo, da nas v nedeljo čaka težka tekma. V dvoboj bomo šle z željo, da prvenstvo zaključimo z zmago in s svojimi navijači dvignemo pokal,« zaključi Kolblova, ki vas vabi, da skupaj z ekipo proslavite sedmi naslov državnih prvakinj.

V Radomljah se je v zdesetkani zasedbi predstavila tudi kadetska selekcija. Prvič je v vratih kadetske ekipe stala trinajstletna Nuša Horvat, trener Primož Rakovec pa je zaradi poškodb in odsotnosti računal zgolj na enajst deklet. Pomurke so po poškodbi Žive Rakovec večji del drugega polčasa odigral z igralko manj, a so bile v izdihljajih tekme poplačane za vztrajnost. Po samostojni akciji je zadela Nina Kajzba, ki je v tretji minuti, po mojstrski podaji Maše Hovnik Husar, načela domačo mrežo. V Radomljah so poleg že omenjene četverice zaigrale še Albinca Čizmazija, Ema Horvat, Eva Vidovič, Leonida Žibrek, Zala Balažic, Lučka Glažar in Lana Tropenauer.

Prav tako v nedeljo so bile dejavne tudi članice selekcije do devet let. Mlade Pomurke so se udeležile turnirja v sklopu lige MNZ Murska Sobota U9, v Martjancih pa so se pomerile z domačo Čardo in Ižakovci. Za rumeno-modre so zaigrale Luša, Glorija, Leona, Eva Mia, Mia, Alja, Lana in Tinkara.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji