V KNEŽJEM MESTU ZA DVOJNO KRONO

2019-05-29
Državno prvenstvo je pod streho, Pomurke so do sedme zvezdice prišle brez oddane točke. Sezona kljub temu še ni končana, nove državne prvakinje jutri v Celju čaka še zadnja tekmovalna obveznost. Rumeno-modre se bodo v pokalnem finalu udarile z ljubljanskim Krimom.

Pomurke bodo v knežjem mestu lovile deveti naslov pokalnih prvakinj, četrtega v nizu in sedmega v zadnjih osmih letih. »Prvenstvo smo zaključile na vrhu brez oddane točke, vendar se naše ambicije tukaj še ne končajo. V Celje gremo z jasnim ciljem, da domov prinesemo še eno lovoriko in sezono končamo z dvojno krono,« pred finalnim spopadom z Ljubljančankami pravi Kaja Korošec, ena od najpomembnejših figur pomurske igre.

V ljubljanskem taboru so vlogo favorita prepustili Pomurju, a Kaja Korošec poudarja, da v taboru državnih prvakinj ni podcenjevanja. »Pri Krimu je opazen napredek, ligaške tekme so bile zahtevne, zato v četrtek pričakujem težko tekmo. O naslovu pokalnih prvakinj odloča ena sama tekma, zato lahko na celjski zelenici pričakujemo borbo za vsako žogo,« pravi članska reprezentantka, ki že ima izkušnje z igranjem pokalnih finalov:  »Lani smo osvojile pokalno tekmovanje in okusile vzdušje finala, zato lahko to izkušnjo uporabimo v našo korist in odmislimo zunanji pritisk.«

Pogovor z igralko sredine igrišča smo izkoristili tudi za oceno nedeljskega derbija z Olimpijo, ki je postregel z zanimivim obračunom. Zmage se je razveselila tudi Koroščeva: »Prvenstvo smo zaključile z zmago in tako potrdile popoln izkupiček. Derbi kot vsak derbi je prinesel trdo igro in veliko dvobojev. Kljub zaostanku se nismo predale, pokazale smo željo in bile na koncu za borbeno igro nagrajene z zmago. Potrebno je dodati, da sta obe ekipi odigrali dobro tekmo.«

Kaja, ki bo sredi novembra vstopila v svet polnoletnih, je s Pomurkami že osvajala lovorike v mlajših kategorijah, v minuli sezoni je s soigralkami slavila tudi v članskem pokalnem tekmovanju. V nedeljo je v svojo zbirko dodala še naslov državne prvakinje. »V lasti imam že nekaj ekipnih in posameznih lovorik. To je prvi naslov državnih prvakinj, zato je nekaj posebnega in bo ostal v spominu. Vsako priznanje ima pomen za posameznika, je določeno potrdilo za dobro delo in dodatna motivacija za prihonost,« motivacije ne skriva lani najboljša športnice Občine Slovenska Bistrica.

Jasno je, kaj prinaša naslov državnih prvakinj. Pomurke bodo po treh letih čakanja spet okusile slast igranja na mednarodnem odru, česar se veseli tudi Kaja Korošec: »Poleti bomo zaigrale v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj. Mislim, da so želje vsake povezane tudi z uvrstitvijo med najboljših 32 ekip. Za doseganje takšnih ciljev je potrebno veliko odrekanja in trdega dela, vendar lahko z željo in pravim pristopom dosežemo veliko. Med pripravami moramo biti povsem pri stvari, na tekmah pokazati svojo željo in se boriti do zadnjih atomov moči. V kvalifikacijah bomo zastopale slovenski ženski nogomet, zato upam, da ga prikažemo v dobri luči,« sklene sedemnajstletnica.

Jutrišnji finale se bo na celjskem Stadionu Z'dežele pričel ob 15. uri, vstop na tribune pa je prost. Tisti, ki se nam ne boste pridružili v knežjem mestu, boste lahko dvoboj spremljali v prenosu na prvem programu Sportkluba.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji