V VITRINE ŠE POKALNA LOVORIKA

2019-05-31
Pomurke so po naslovu državnih prvakinj osvojile tudi pokalno lovoriko in sezono sklenile neporažene. Državne in pokalne prvakinje so dobile vseh 24 uradnih tekem letošnje sezone, ki so jo zaključile z zanesljivo zmago na celjskem Stadionu Z'dežele.

ŽNK KRIM ROLLJET - ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 0:5 (0:2)
Strelke:
Tibaut (10', 63'), Korošec (20'), Pernek (89'), Kolbl (93')
TELEMACH GMT Beltinci: Nemet, Prša, Rozmarič, Agrež, Sok (86' N. Nemec), Makovec, Korošec, Kolbl (88' Pernek), Zajmi, Tibaut (46' Potočnik), Hofman (72' T. Nemec). Na klopi: Žolek, Hofman. Trenerka: Nuša Ladinek.

Pomurke so hitro zagospodarile na zelenici, ki je bila kljub obilnim padavinam dobro pripravljena. Prva je v osmi minuti, po prostem strelu Anje Prša, zapretila Špela Rozmarič, njen poskus pa je poletel preko ljubljanskih vrat. Pristaši rumeno-modrih na tribuni niso dolgo čakali na prvo veselje. Tekla je deseta minuta tekme, ko je Sara Makovec prestregla podajo na sredini igrišča, Luana Zajmi je z žogo prodrla po desni strani igrišča in v kazenskem prostoru našla Tjašo Tibaut, ki je s prelepim udarcem zadela v zgornji levi kot vrat Krima.

V 12. minuti so poskusile tudi Ljubljančanke, a je udarec z razdalje poletel čez gol Zale Meršnik, pet minut kasneje pa je Anja Prša izvedla nov prosti strel, žoga pa je potovala mimo leve vratnice. Pomurke so prednost podvojile v 20. minuti, ko je po samostojni akciji zadela Kaja Korošec. Štajerka je okroglo usnje »skrila« v svoje noge, nato pa z diagonalnim udarcem z 18 metrov zadela v spodnji levi kot. V 24. in 26. minuti, po udarcih Sare Makovec in Luane Zajmi, se je z dvema obrambama izkazala Maja Zajc, po pol ure igre pa je lepo priložnost za povišanje vodstva zapravila Makovčeva. Špela Kolbl je prodrla po desni strani igrišča, s povratno podajo na robu kazenskega prostora našla prav Ljutomerčanko, poskus slednje pa je končal v bloku.

Ljubljanska vrata so bila ogrožena tudi v 38. minuti, ko sta Kolblova in Makovčeva izmenjali vloge. Slednja je nevarno prodrla ob desni stranski črti, prva strelka državnega prvenstva pa je podala pred vrata, a je predložek prestregla čuvajka ljubljanske mreže. Kolblova se je z lepim predložkom izkazala tudi v 42. minuti, ko je pred golom našla osamljeno Albinco Čizmazijo, a je vsestranska igralka iz Turnišča žogo poslala čez gol. Tik pred odmorom še ena lepa priložnost, po kotu Anje Prša pa so Krimovke preprečile zaključni udarec Sari Makovec.

Prav Sara Makovec je z udarcem mimo leve vratnice odprla drugi polčas, minuto kasneje, po podaji Špele Kolbl, pa je žoga po stiku z eno od Ljubljančank končala v kotu. Tega je izvedla Tjaša Tibaut, poskušala z neposrednim udarcem na vrata, a je okroglo usnje za las zgrešilo želeni cilj. V 57. minuti je z udarcem iz 20 metrov zapretila Kaja Korošec, tri minute zatem pa je Kolblova po strelu v bližnji kot merila mimo desne vratnice. Že v naslednji akciji pa je bila natančnejša Tjaša Tibaut, ki je z drugim golom na tekmi finale dokončno odločila v korist Pomurja.

Gledalci so po krajšem premoru brez pravih priložnosti v 73. minuti videli kar štiri nevarne situacije. Zajčeva je zaustavila prosti strel Tjaše Tibaut, nato prestregla predložek Sare Makovec, Kaja Korošec pa je z razdalje dvakrat udarila preko vrat. Dve minuti zatem je po podaji Tibautove poskušala Špela Kolbl, žoga pa je oplazila eno od Ljubljančank in zgrešila gol. Isti igralki sta bili nevarni tudi v 71. minuti, ko je Tibautova preusmerila strel Kolblove, a je okroglo usnje vseeno poletelo mimo desne vratnice. Pet minut pred koncem sta bili v navezi dolgoletni soigralki iz mlajših selekcij, Luana Zajmi pa je po predložku Albince Čizmazija merila v dobro postavljeno Majo Zajc. Minuto zatem je prvič na tekmi posredovala tudi Zala Meršnik.

Nuša Ladinek je v končnici tekme opravila tri menjave, priložnost za igro so dobile Nika Nemec, Ema Horvat in Špela Pernek, ki se je v 89. minuti veselila prvenca v članskem dresu Pomurja. Špela Kolbl je prodrla po desni strani igrišča, Špela Pernek pa je pozorno spremljala akcijo in žogo ob bližnji vratnici pospravila v mrežo. Kolblova je s podobnim prodorom zapretila tudi minuto kasneje, ko je Sara Makovec udarila čez gol, končni izid tekme pa je v 93. minuti postavila prav Sobočanka, ki se je po lepi podaji Nike Nemec znašla sama pred vrati Krima in rutinirano zaključila za zmago s 5:0.

»Sem izjemno vesela. Lahko povem, da sem pričakovala takšen razplet. V tekmo smo šle s pristopom, da dvoboj dobimo in osvojimo še pokalno lovoriko. Bile smo favoritinje in mislim, da smo to pokazale tudi na igrišču,« je po zasluženi zmagi dejala Tjaša Tibaut, ki je z dvema zadetkoma prispevala pomemben prispevek k pokalni kroni. Zmaga bi sicer lahko bila še višja, saj so si Pomurke pripravile veliko priložnosti in imele nadzor nad tekmo od prve do zadnje minute: »Z naše strani sem pričakovala takšno tekmo. Vidi se, da je Krim mlada ekipa, ki pa napreduje in se uči s tekme v tekmo. Naša dolžnost je, da si pripravimo čimveč priložnost in jih kar se da veliko tudi izkoristimo.«

Tibautova je v svoje vitrine pospravila že osmo pokalno lovoriko, ob tem pa je osvojila tudi osem naslovov državnih prvakinj. »Vsaka osvojena lovorika pomeni vrhunec sezone in izpolnjen cilj. Vsakič je pot do lovorike drugačna in posebna izkušnja. Predvsem v zadnjih dveh letih sem se naučila ogromno ter sem hvaležna za vsako tekmo in zmago. Ob vrnitvi sem želela, da  osvojimo vse, kar je v Sloveniji mogoče. Za to sem bila pripravljena narediti vse, kar je bilo letos v moji moči. Tudi zaradi mojih izkušenj menim, da si Pomurje zasluži takšne rezultate, predvsem zaradi načina dela, pristopa in miselnosti. Hvaležna sem ekipi, ki me je sprejela medse, mi dala možnost, da s svojimi izkušnjami pomagam ter s pomočjo izjemnih soigralk in vodstva še naprej dosegam svoje cilje,« je poudarila najstarejša igralka v zasedbi Nuše Ladinek.

Sezona sicer še ni povsem pri koncu. Pomurke zadnja preizkušnja čaka v nedeljo, ko se bodo ob 16. uri v Bakovcih udarile z izbrano vrsto Nigerije. Enajstkratne afriške prvakinje bodo obračun s Pomurkami izkoristile kot generalko pred prihajajočim svetovnim prvenstvom v Franciji.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji