V NOVE IZZIVE TUDI S POMOČJO NONE

2019-07-09
Igralke ŽNK Pomurja Beltincev do kvalifikacij UEFA Lige prvakinj čaka še dober mesec treningov. Državne in pokalne prvakinje so na včerajšnji novinarski konferenci spregovorile o izzivih, ki jih prinaša nova sezona, javnosti pa so ob dresu predstavile tudi novega pokrovitelja.

Tekmovalno opravo Pomurk, ki jo bo v novi sezoni zagotavljala španska Joma, bo krasil logotip Gostilne in pizzerie Nona. »Dobrodošli pri Noni! Naša Nona je ljubiteljica športa. V tem okolju se odlično počutimo in dobro poslujemo, zato smo se odločili, da del sredstev vrnemo nazaj v okolico, med prizadevne in najboljše športnike. Ni bilo dolgih pregovarjanj, hitro smo se dogovorili za sodelovanje. Najboljši sodimo skupaj, vesel in ponosen sem, da je Nona novi sponzor ŽNK Pomurja Beltincev,« ob pričetku skupne poti Pomurja in None pravi prvi mož novega glavnega pokrovitelja Smiljan Fekonja.

Pomurke so si s sedmim naslovom državnih prvakinj zagotovile nastop v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj in tako izpolnile osnovni tekmovalni cilj. Z uspešnim prvenstvom, v katerem tekmicam niso oddale niti točke, so letvico postavile izjemno visoko, v novi sezoni pa želijo spisati novo uspešno poglavje. Le-to se pričenja avgusta, ko bo v Beltincih in Murski Soboti odigran kvalifikacijski turnir UEFA Lige prvakinj. Slovenske prvakinje se bodo 7. avgusta pod reflektorji soboške Fazanerije udarile z valižanskim Cardiffom, tri dni kasneje bo v Beltincih nasprotnik gruzijski Nike, 13. avgusta, prav tako v Beltincih, pa bo nasproti stal še škotski Hibernian.

»Nastop v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj za klub, kot je ŽNK Pomurje Beltinci, ki deluje s takšnim številom igralk in reprezentantk, je praktično nujen. Po organizaciji in kakovosti igralskega kadra smo vodilni klub v Sloveniji, kar potrjujejo tudi številne igralke v vseh treh reprezentančnih selekcij. Ne moremo primerjati razmer, a tako kot za NK Maribor, je tudi za ŽNK Pomurje naslov državnega prvaka prioritetni cilj. S takšnim ciljem smo šli tudi v lansko sezono, ko smo v klub pripeljali nekaj okrepitev in opravili nekaj organizacijskih sprememb. Pri žrebu kvalifikacijskih skupin UEFA Lige prvakinj smo imeli kar srečno roko, zato so možnosti za prvo mesto in uvrstitev med 32 najboljših evropskih ekip povsem realne. Želimo ponoviti dosežek izpred štirih let,« je na novinarski konferenci poudaril predsednik kluba Branko Gros.

Podobni so tudi cilji trenerke Nuše Ladinek, ki želi ob tem dvigniti nivo igre svojih varovank: »Resda imamo še vedno mlado ekipo, ki pa je v zadnjih treh sezonah postala zrelejša in izkušenejša. Naša največja prednost napram tekmicam je povezanost in dejstvo, da so dekleta skupaj igrala že v mlajših selekcijah.  Tudi zaradi uigranosti nimamo takšnih težav, kot če bi se igralke nenehno menjavale. Moj osebni cilj, poleg tekmovalnih, je dvigniti nivo igre ekipe, napredovati iz sezone v sezono ter dvigovati raven ženskega nogometa v Sloveniji.«

»Že vse od žreba je liga prvakinj glavna tema naših pogovorov. Na spletu smo preverile osnovne informacije o nasprotnicah. Vemo, s kom imamo opravka in kakšne so naše možnosti, prav to pa je naša največja motivacija za prihajajoče kvalifikacije,« sporoča kapetanka Anja Prša, ki se je v preteklosti že soočala s pritiskom, ki ga prinašajo evropske preizkušnje: »Pretekle izkušnje iz kvalifikacij UEFA Lige prvakinj bodo zagotovo prišle prav. Še posebej pomembno je to za mlajše soigralke, za katere bo to novo doživetje. Naše izkušnje bomo lahko predale mlajšim dekletom in jim pomagale, da premagajo pozitivno tremo. Skupaj bomo storile vse, da osvojimo prvo mesto v skupini.«

Šampionsko zasedbo so sicer zapustile tri igralke, Sara Agrež in Zala Meršnik sta okrepili bivšega evropskega prvaka Turbine Potsdam, Špela Pernek pa se je poslovila v želji po večji minutaži. Članski ekipi so bile priključene izhodne kadetinje Albinca Čizmazija, Ema Horvat in Eva Vidovič, novinke pa bodo javnosti predstavljene, ko bodo s strani NZS registrirane kot članice Pomurja.

Prvi igralni dan - sreda, 7. avgust 2019
Športni park Beltinci, 16.00: Hibernian Ladies FC (ŠKO) - FC Nike (GRU)
Mestni stadion Fazanerija, 20.45: Cardiff Met Ladies FC (WAL) - ŽNK Pomurje Beltinci (SLO)
Drugi igralni dan - sobota, 10. avgust 2019
Športni park Beltinci, 11.00: Hibernian Ladies FC (ŠKO) - Cardiff Met Ladies FC (WAL)
Športni park Beltinci, 17.00: ŽNK Pomurje Beltinci (SLO) - FC Nike (GRU)
Tretji igralni dan - torek, 13. avgust 2019
Mestni stadion Fazanerija, 17.00: FC Nike (GRU) - Cardiff Met Ladies FC (WAL)
Športni park Beltinci, 17.00: ŽNK Pomurje Beltinci (SLO) - Hibernian Ladies FC (ŠKO)

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji