V LIGO PRVAKINJ Z OKREPLJENO ZASEDBO

2019-07-30
Še dober teden nas loči do pričetka kvalifikacijskega turnirja UEFA Lige prvakinj. Pomurke bodo v evropske spopade krenile okrepljena. Četverica novink se je javnosti predstavila na novinarski konferenci, ki smo jo ob pokroviteljstvu Turističnega društva Bratonci gostili v turistični hiši Žlica.

Najmlajša Kim Juršnik se je v dresu novega kluba že izkazala na pripravljalnih tekmah. Pred dnevi je zatresla mreži Sturma in Austrie, na tekmi z Dunajčankami pa je v statistko vpisala še dve asistenci. Ljiljana Gardijan je stara znanka pristašev Pomurja, saj se Srbkinja po štirih letih vrača v gol slovenskih prvakinj, konkurenco v obrambni vrsti pa sta povečali tudi njeni rojakinji Ivana Erac in Tijana Janković. Srbski trojček se v Pomurje seli iz beograjske Sloge, aktualnega srbskega podprvaka.

»Že pred tedni smo dejali, da smo si postavili visoke cilje. Želimo si prvega mesta, zato smo zagotovili pripravljalne dvoboje s kakovostnimi nasprotniki. To je bil najboljši pokazatelj, kje nam je mesto in kje so še težave. Za dosego ciljo smo ekipo okrepili s štirimi novinkami, ki so dodana vrednost in ocenjujemo, da smo z njimi še nekoliko močnejši kot v lanski sezoni. Verjamem, da lahko izpolnimo postavljene cilje,« je ob predstavitvi novink dejal Branko Gros.

Predsednik kluba se je s svojimi sodelavci že dodobra prepričal v znanje Kim Juršnik, ki je po prihodu med rumeno-modre hitro pokazala, da si želi napredka. To je vsega 16-letna napadalka, v minuli sezoni prva strelka Maribora, poudarila tudi ob predstavitvi: »Marsikdo bi rekel, da so razlogi za selitev v Pomurji povezani z ligo prvakinj, vendar se za menjavo kluba nisem odločila zgolj zaradi tega. Želim si razvoja na osebni ravni, torej v znanju nogometa. V Pomurju je konkurenca večja kot v Mariboru, sem borka in želim biti boljša, to pa lahko dosežem s pomočjo te ekipe.«

»Vodstvu kluba se zahvaljujem za izkazano zaupanje. V Pomurje se vračam, da pomagam ekipi. Rada se spominjam prve epizode v Sloveniji. V preteklosti sem večkrat dejala, da mi je bilo tukaj najbolj lepo,« pristašem Pomurja sporoča vratarka Ljiljana Gardijan. Tridesetletnica ima bogate izkušnje v UEFA Ligi prvakinj, saj je na mednarodnem nivoju branila vrata srbskega Spartaka, hrvaškega Osijeka in albanske Vlaznie, v prvem delu sezone 2015/16 pa je za Pomurje zbrala 15 nastopov, tri tudi v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj.

Izkušenj ne manjka niti Ivani Erac. Leta 1991 rojena igralka, je bila v preteklosti kapetanka Crvene zvezde, zdaj je to vlogo opravljala tudi pri Slogi, v preteklosti pa je nastopala tudi za člansko izbrano vrsto. »Pomurju se zahvaljujem, saj so mi omogočili, da v svoji karieri okusim še nogomet stopnico višje in ekipi pomagam do preboja med najboljših 32 ekip Evrope. Nadejam se, da bo klub z našo pomočjo osvojil prvo mesto v kvalifikacijski skupini,« je pričakovanja razkrila osrednja branilka, ki se bo prvič preizkusila v UEFA Ligi prvakinj.

Na mednarodnem klubskem nivoju se bo premierno predstavila tudi Tijana Janković. Ravno tako osrednja branilka je, tako kot Ljiljana Gardijan, članica srbske reprezentance, Pomurje pa bo njen prvi klub izven meja domovine. »Tudi sama se zahvaljujem vodstvu kluba, ki me je želelo pripeljati v svojo sredino. O mojem novem klubu sem slišala veliko lepega. Naš cilj je preboj v šestnajstino finala UEFA Lige prvakinj, verjamem, da ima ekipa dovolj kakovosti za napredovanje,« pravi temnolasa nogometašica.

Kim Juršnik se je, kot že zapisano, navijačem Pomurja predstavila na štirih pripravljalnih tekmah, sposobnosti Ljiljane, Ivane in Tijane pa boste lahko prvič spoznali na petkovem obračunu s hrvaškim prvakom Splitom.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji