PRIPRAVLJENE NA LIGO PRVAKINJ

2019-08-03
Priprave so praktično zaključene, pričenja se odštevanje do sredinega obračuna z valižanskim Cardiffom. Pomurke bodo v kvalifikacijski turnir UEFA Lige prvakinj zakorakale samozavestnejše za skalp hrvaškega prvaka Splita, ki ga je četa Nuše Ladinek premagala s 3:1.

Splitčanke so se v Bratoncih predstavile z agresivno igro, trikrat zatresle okvir gola, na drugi strani pa je Anja Prša zapravila najstrožjo kazen. Slovenske prvakinje so bile za vztrajnost in nepopustljivost nagrajene v drugem polčasu, ko so dalmatinsko mrežo zatresele Kaja Korošec, Tjaša Tibaut in Špela Kolbl.

Pomurke so zadnji teden priprav sklenile z zmago in porazom, v sredo je bil na domačem igrišču s 3:1 boljši serijski avstrijski prvak Sankt Pölten. Domačo mrežo je po strelu z bele točke zatresla Anja Prša, v Avstriji pa so se v rumeno-modrem dresu predstavile Ljiljana Gardijan, Ivana Erac in Tijana Janković.

Kako pripravljalno obdobje ocenjuje Sara Makovec, ena od najpomembnejših igralk v kadru Pomurja? »Za nami so pettedenske priprave. Mislim, da smo pod vodstvom našega strokovnega štaba delale zelo dobro. Glavna trenerka Nuša Ladinek je pripravila dober kondicijski in taktični program, Urška Kranjec pa je poskrbela za zanimive treninge, ki so bili namenjeni izboljšavi fizične moči. Tekme so pokazale, da smo dobro pripravljene na prihajajoče kvalifikacije in prvenstvo,« sporoča Ljutomerčanka.

Poletni izkupiček Pomurk ob dveh zmagah šteje še tri poraze in remi. Oslabljene Pomurke so izgubile še s Ferencvarošem in Haladašem, remizirale s Sturmom in ugnale Austrio Landhaus. »Na začetku priprav smo pokazale nekaj dobrih potez, vendar še nismo bile uigrane, saj je bil uvod priprav namenjen fizični pripravi. Po tem, ko je trenerski štab v treninge vključil tudi taktično pripravo, pa so se naše predstave dvignile. S tekme v tekmo smo igrale vse bolje in na koncu z dobro predstavo premagale Split,« dodaja prodorna vezistka, ki je v pripravljalnem obdobju zadela na tekmah s Sturmom in Austrio.

»Zmaga nad Splitom je dober zaključek pripravljalnega obdobja. Želele smo si zmage, ki je po mojem mnenju lepa popotnica za kvalifikacijski turnir UEFA Lige prvakinj,« se je zadnje zmage dotaknila Makovčeva, ki se je na zelenici hitro ujela tudi s tremi novinkami iz Srbije: »Nove igralke so se dobro vključile v ekipo. Na igrišču smo zelo hitro stopile skupaj in pokazale, da lahko tudi po nekaj skupnih treningih dosežemo to, da se uigramo in skupaj premagamo nasprotnike.«

Zdaj se za Saro in soigralke pričenja zaključno odštevanje do prvega spopada, v sredo, ob 20.45, pa gre zares. Soboška Fazanerija bo gostila prvi obračun s Cardiffom. »V kvalifikacijah pričakujemo dobre predstave, želimo si treh zmag in veliko zadetkov. Želimo si prvega mesta in napredovanja med 32 najboljših ekip,« želja ne skriva 19-letna nogometašica.

Sara si s celotno ekipo želi tudi številčne podpore s tribun. »Upam, da si bo naše tekme ogledalo veliko gledalcev, saj takšen turnir poteka enkrat letno. Pomurke se v kvalifikacije UEFA Ligo prvakinj vračamo po treh letih, zato bi tudi nam veliko pomenilo, če nas bodo gledalci podprli v velikem številu,« zaključi Makovčeva.

Tekst: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji