PRVENSTVO ODPRLE Z VISOKO ZMAGO

2019-08-18
Članska ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci je branjenje naslova državnih prvakinj odprla z zanesljivo zmago na slovenski Obali. Pomurke so na Bonifiki napolnile mrežo Koprčank, ki so po selitvi iz Ankarana odigrale prvo uradno preizkušnjo pod grbom koprskega kluba.

KOPER OBALA - POMURJE BELTINCI 0:9

Strelke: Bačar (1’/ag, 15’/ag), Makovec (11'), Tibaut (26'), Zajmi (35'), Juršnik (51'), Prša (69'), Horvat (71'), Kolbl (85')
Pomurje: Nemet, Sok, Kolbl, Juršnik, T. Nemec, Zajmi (61' Vidovič), Rozmarič (53' N. Nemec), Čizmazija, Prša, Tibaut, Makovec (56' Horvat).

Pomurke so na prvi zadetek v letošnjem državnem prvenstvu čakale manj kot minuto. Tjaša Tibaut je s predložkom pred domača vrata iskala Špelo Kolbl, žogo pa je v lastno mrežo pospravila Rebeka Bačar. Koprčanke so hitro odgovorile z nevarno akcijo v drugi minuti, ko je z razdalje pomerila Polona Petrač, Pomurje pa je rešila desna vratnica. Priložnost domačink je prebudila zasedbo državnih in pokalnih prvakinj, ki je zagospodarila na zelenici in si pripravila lepo število priložnosti.

Sara Makovec je v deveti minuti streljala preko vrat, natančnejša pa je bila v 11. minuti, ko je z 20 metrov zadela v spodnji desni kot gola Sindi Germek. Sledil je nenatančen poskus Kim Juršnik, v 15. minuti pa se je Rebeka Bačar podpisala pod še drugi avtogol. Tudi tokrat je okroglo usnje v kazenski prostor poslala Tjaša Tibaut. Sara Nemet na drugi strani igrišča ni imela težav z udarcem Petre Pasar, Sara Makovec pa je z 18 metrov merila v Sindi Germek.

V 27. minuti je po kotu Anje Prša z glavo zadela razpoložena Tjaša Tibaut, Koprčanke pa so tri minute zatem ostale brez Rebeke Bačar, ki je ob debiju v koprskem dresu hitro prejela dva rumena kartona. Kmalu po izključitvi je z razdalje zapretila Kim Juršnik, v 36. minuti pa je prednost Pomurja povišala Luana Zajmi, ki je zadela po novem predložku Tibautove. V prvem polčasu velja omeniti še strela Albince Čizmazije in Sare Makovec, Sara Nemet pa je prestregla nevaren predložek Lare Paliske.

Tudi drugi polčas je tekel po notah Pomurk. Ob visoki prednosti so še pred uro igre v igro vstopile Nika Nemec, Ema Horvat in Eva Vidovič, še pred tem pa sta bili za domača vrata nevarni Sara Makovec in Tjaša Tibaut. V 51. minuti se je prvega uradnega zadetka v dresu Pomurja veselila Kim Juršnik, ki je po predložku Tjaše Nemec in slabšem udarcu Tjaše Tibaut z glavo zadela z bližine. Koprski gol sta zatem zgrešili Ema Horvat in Špela Kolbl, za potezo tekme pa je v 26. minuti drugega polčasa poskrbela Anja Prša. Kapetanka Pomurja je v svojem slogu zadela neposredno iz kota.

Le dve minuti zatem je na svoj račun prišla še Ema Horvat, ki je po kotu Anje Prša in slabše izbiti žogi lepo zadela z glavo. Po osmem zadetku pritisk Pomurk ni pojenjal, nadaljevalo se je obleganje domačega kazenskega prostora, a so bili zaključni udarci Špele Kolbl, Albince Čizmazije, Anje Prša in Eme Horvat premalo natančni. Tri minute pred koncem tekme je prvi zadetek v novi sezoni dočakala Špela Kolbl, ki je po podaji Tibautove izigrala domačo ofsajd zanko in matirala nemočno Sindi Germek.

“Na igrišču smo se dobro postavljale, čeprav smo od nasprotnic pričakovale dostojnejši odpor. Odigrale smo nekaj dobrih akcij in bile zbrane pri zaključku le-teh, na koncu pa smo bile nagrajene z zasluženo in visoko zmago,” je po visoki zmagi na Bonifiki dejala Ema Horvat, ki se je poleti iz kadetske ekipe preselila med članice in ob odprtju nove sezone dočakala tudi strelski prvenec: “Prvi zadetek v članski konkurenci je lepa spodbuda za prihodnost in potrditev, da se odrekanje med poletnimi pripravami slej ali prej poplača.”

Horvatova se je ob tem že ozrla proti nedeljski preizkušnji, ko bodo na levem bregu reke Mure gostovale Gorenjke. Mlada vezistka si želi, da bi po podobnih notah tekel tudi nedeljski dvoboj: “Res je, ob visoki prednosti smo danes tudi rezervistke dobile več priložnosti za igro. Upam, da bo tako tudi prihodnjo nedeljo, ko v Bratoncih gostimo Cerklje. Pred domačimi gledalci bomo dale vse od sebe in storile vse, da vknjižimo novo zmago.”

Nedeljski obračun s Cerkljami se bo v Bratoncih pričel ob 11. uri.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji