S POTRPEŽLJIVO IGRO DO VISOKE ZMAGE

2019-08-26
Pomurke so po zmagi v Kopru dobile tudi drugo srečanje državnega prvenstva. Državne in pokalne prvakinje so pred prvim reprezentančnim premorom sezone premagale Cerklje, ki so jih varovanke trenerja Sandija Bauerja strle s potrpežljivo igro.

ŽNK NONA POMURJE BELTINCI - ŽNK CERKLJE 6:0

Strelke: Zajmi (38’), Rozmarič (55’), Korošec (62’), Tibaut (78’), Kolbl (88’, 90’)
ŽNK NONA Pomurje Beltinci: Nemet, Korošec, Kolbl, Juršnik (72’ Vidovič), T. Nemec, Zajmi, Rozmarič (69’ Horvat), N. Nemec (66’ Čizmazija), Prša, Tibaut, Makovec. Trener: Sandi Bauer.

Gorenjke si v Bratoncih niso pripravile nevarnejše priložnosti, Sara Nemet je morala posredovati zgolj sredi drugega polčasa, ko je prestregla predložek iz kota. Pomurke so gospodarile na zelenici, ki jo je pred pričetkom tekme namočila obilnejša ploha. Prva je v peti minuti poskušala Luana Zajmi, ki pa je z 20 metrov streljala mimo desne vratnice. Cerkljančanke so se ob pritisku gostiteljic postavile na svojo polovico, kar nekaj poskusov Pomurk pa je končalo v gorenjskem bloku. Premalo zbrane v zaključku so bile tudi Tjaša Nemec, Špela Rozmarič, Sara Makovec, Kaja Korošec, Tjaša Tibaut, z nekaj posredovanji pa se je izkazala vratarka Saša Oblak.

Čuvajka gorenjskih vrat, ki se je v 23. minuti izkazala po samostojni akciji Sare Makovec, je po obleganju gostujočega kazenskega prostora klonila v 38. minuti. Daljšo akcijo Pomurja je s podajo pred gol Cerkelj zaključila Kim Juršnik, v kazenskem prostoru pa se je odlično znašla Luana Zajmi. V končnici prvega polčasa je z nevarnim predložkom pred vrata zapretila Tjaša Nemec, še pred golom pa je z udarcem iz razdalje zapretila Sara Makovec. Pomurke so na odmor odšle z zasluženim vodstvom, ki pa bi lahko bilo še precej višje.

Podobno igro smo spremljali tudi v drugem polčasu. Domača ekipa je nadaljevala z značilno igro, ki je bila kronana z golom v 55. minuti. Špela Kolbl je izvedla kot z desne strani igrišča, pred golom pa je bila najvišja Špela Rozmarič. Sedem minut kasneje, potem ko je Tjaša Nemec izsilila kot, je po podobnem receptu zadela še Kaja Korošec, ki je izkoristila še en predložek Kolblove. Slednja je imela v 67. minuti priložnost za povišanje domače prednosti, a ji je po podaji Juršnikove ponagajala luža pred golom Cerkelj. Po novem predložku Kim Juršnik je z glavo pretila tudi Luana Zajmi, Špela Kolbl pa je udarila mimo leve vratnice.

V 78. minuti je bila natančnejša Tjaša Tibaut, ki je znova dokazala, da je odlična izvajalka prostih udarcev. Najizkušenejša igralka v ekipi Pomurja je s 17 metrov lepo zadela v spodnji levi kot gorenjskega gola. Zatem je dvakrat z roba kazenskega prostora poizkusila Albinca Čizmazija, ki je ob Emi Horvat in Evi Vidovič v igro vstopila v drugem polčasu. Visoko zmago je kronala Špela Kolbl, ki je v 88. minuti zadela po ekipni akciji, v kateri so sodelovale Eva Vidovič, Albinca Čizmazija, Luana Zajmi in asistentka Tjaša Tibaut. Najboljša strelka lanske sezone je v 90. minuti dokazala, da lahko mojstrski zadetek doseže tudi z levico, s katero je neubranljivo zadela s 17 metrov in postavila končni izid tekme.

“Že pred začetkom srečanja smo vedele, kaj nas čaka, ekipa Cerkelj se zna dobro postaviti v obrambi in težko je ko, v kazenskem prostoru stoji enajst igralk. Bile smo sproščene in mirne, saj smo vedele, da bomo gol zabile zgolj, če bomo ohranile mirne glave. Zavedale smo se, da bodo prej al slej fizično padle in da bo takrat lažje,” je po tekmi dejala Špela Rozmarič, ki se je strinjala, da je bila potrpežljivost ključna za zmago: “Na tekmah, ko se nasprotnik postavi na svojo polovico, je potrpežljivost ključ do zmage. Igrale smo mirno, žoga je potovala od noge do noge, pripravile smo si lepe priložnosti in ko je bil nasprotnik najbol ranljiv, tudi zabile.”

Pomurke so se na domači zelenici predstavili z novo postavitvijo. “Trener Sandi se je odlocil za sistem 3-5-2, ki pa smo ga že igrale, zato nam ni tuj. Za nekatere igralke morda je nekaj novega, vendar mislim, da ni težav in da nam ta sistem kar odgovarja,” ugotavlja strelka drugega zadetka in dodaja: “Vsak trener ima svojo vizijo delovanja in vodenja ekipe. Seveda je drugače, če ekipo vodi ženska ali moški. Morda smo potrebovale spremembe, tako igralke kot Nuša. Nuša je bila trenerka, ki je svoje delo opravljala s srcem, veliko je naredila in dala za klub, zato smo ji neskončno hvaležne in ji želimo vso srečo na nadaljnji trenerski poti.”

Rozmaričeva se skupaj z Anjo Prša, Špelo Kolbl, Saro Makovec in Kajo Korošec seli v izbrano vrsto, ki jo v prihodnjih dneh čakata tekmi z Rusijo in Kosovom: “Pričenjamo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, na prvi tekmi se bomo pomerile z Rusijo. Vemo, da so na papirju precej višje kot me, vendar rezultat ne bi smel zaostati, če bomo v tekmo krenile borbeno, samozavestno ter z željo po zmagi. Tako strokovno vodstvo kot igralke verjamemo v pozitiven rezultat na obeh tekmah. Mislim, da smo pripravljene, da spišemo novo zgodbo, ustvarimo pozitiven rezultat in pokažemo, da ima mala Slovenija veliko srce.”

Dodajmo še, da je novo sezono odprla tudi kadetska selekcija ŽNK NONA Pomurje Beltinci, ki je bila uspešna v najstarejšem slovenskem mestu. Varovanke Primoža Rakovca so po čvrstem uporu Ptujčank slavile s 6:3. Domačo mrežo je trikrat zatresla Nina Kajzba, dvakrat je bila natančna Noelle Vilčnik, pod prvi gol na tekmi pa se je podpisala Živa Rakovec. Barve Pomurja so branile še Lili in Zala Balažic, Gaja Kaučič, Lučka Glažar, Saša Kolar, Maša Hovnik Husar, Lana Tropenauer in Urška Tkalec.

Tako člansko kot kadetsko ekipo zdaj čaka dvotedenski reprezentančni premor.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji