KMALU SPET NA ZELENICAH

2019-09-03
Članska ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci je v državno prvenstvo krenila v okrnjeni zasedbi. Vita Žolek bo po operativnem posegu izpustila jesenski del sezone, Nika Čuček po ponovni poškodbi kolena čaka na operacijo, najbližje povratku na nogometne zelenice pa je Neli Hofman.

Osemnajstletno napadalko je ob koncu minule sezone na cedilu pustil gleženj, težave pa so se zavlekle v poletje. Tako se je Ptujčanki ponovil lanskoletni scenarij, ko je zaradi vnetja slepiča in operativnega posega izpustila večji del priprav. "Res je, že drugo poletje zapored ni šlo po mojih načrtih. Letos mi je priprave in začetek prvenstva onemogočila poškodba. Upam, da je letos zadnjič, saj se je težko vključevati v proces dela sredi prvenstva," pravi nasmejana Štajerka.

"Na ligaški tekmi sredi maja sem utrpela zvin gležnja, pri tem pa se je delno strgal in natrgal ligament, imela pa sem tudi izliv tekočine in težave z vnetjem," se poškodbe spominja Ptujčanka, ki je bila zaradi poškodbe primorana izpustiti avgustovske kvalifikacije za UEFA Ligo prvakinj. Neli je soigralke spremljala ob igrišču: "Ob poškodbi je vedno težko spremljati tekmo s tribune, še posebej, ko igra tvoja ekipa, saj sem želela pomagati soigralkam in biti na zelenici."

Neli velja za igralko, ki se dobro znajde na najpomembnejših tekmah, ko je potrebna tudi psihična trdnost. Je bil ta vidik pomemben tudi pri okrevanju? "Zagotovo! Pri poškodbah in okrevanju po le-teh je vedno najpomembnejša prav ‘glava’, razmišljanje in osredotočenost na okrevanje. Iz dneva v dan je potrebno iskati motivacijo, saj lahko le s trdim delom brez izgovorov prideš do uspeha in vrnitve," je jasna dijakinja zadnjega letnika ptujske gimnazije.

Kako daleč je še do vrnitve? "Z atletskim trenerjem Gorazdom Rajherjem dnevno treniram že mesec in pol. Na zelenice se vračam oktobra, že v tem tednu pa pričnem trenirati z žogo. Moj cilj je jasen, po najboljših močeh želim ekipi pomagati do novih zmag," poudarja Hofmanova, ki se je ozrla tudi na prihajajoče preizkušnje v državnem prvenstvu: "Druge ekipe so se okrepile, prišlo je do nekaterih sprememb, zato menim, da bodo tekme do konca prvenstva zelo zanimive."

Neli s soigralkami brani dvojno krono, državne in pokalne prvakinje pa želijo uspeh ponoviti tudi v letošnji sezoni. "Imamo kakovostno ekipo, skupaj smo odigrale že veliko tekem in nabrale prepotrebne izkušnje. Naslov bo ostal v vitrinah Pomurja, če bomo tudi v letošnji sezoni igrale tako, kot znamo," je optimistična naša sogovornica.

Mlada napadalka bo že kmalu spet pomembno orožje čete Sandija Bauerja, ki jo že jeseni čaka nekaj pomembnih preizkušenj. Hofmanova se je v minuli sezoni izkazala z nekaj potezami, v Ljubljani je Luani Zajmi podala za zmagovalni zadetek, v prvem krogu pa je po vstopu v igro odločila derbi. "Zagotovo v najlepšem spominu ostaja odločilni zadetek na derbiju z Olimpijo, ko smo avgusta v Beltinicih po preobratu slavile s 3:2," zaključuje Hofmanova.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji