PRVIČ PROTI NEKDANJIM

2019-09-06
Prvi (pravi) septembrski vikend bo ljubiteljem ženskega nogometa postregel z izjemno pestro ponudbo. V soboto in nedeljo bodo v pogonu vse selekcije ŽNK NONA Pomurja Beltincev. Članska ekipa se odpravlja v Maribor, srečanje Štajerk in Pomurk pa bo nekaj posebnega za Kim Juršnik.

Krilna napadalka bo prvič po poletni selitvi v vrste Pomurja zaigrala proti nekdanjemu klubu, v dresu katerega je na 121 tekmah pod okriljem NZS dosegla točno sto zadetkov. Juršnikova sicer ni edina, ki se bo v nedeljo pomerila z nekdanjimi soigralkami. Barve Maribora Tabora brani kar pet nekdanjih igralk Pomurja. Že peto leto v Mariboru igra Mihaela Horvat, poleti pa so se v štajersko prestolnico preselile Vita Šiftar, Špela Pernek, Maša Šibila in Eva Potočnik, ki za modre nastopa s statusom posojene igralke.

“Ekipa Pomurja bo, tako kot vselej, tudi v Mariboru napadala zmago in nove tri točke,” pred nedeljsko tekmo na Taboru pravi hitronoga Štajerka, ki je nogometno pot pričela v Cerkvenjaku, pred štirimi leti pa je prvič zaigrala za Maribor. Bo zaradi preteklosti tekma nekaj posebnega? “Zame bo nedeljska tekma kot nek izziv. Komaj čakam, da spet stopim na meni zelo dobro poznano igrišče, a verjamem, da mi ne bo lahko, saj igralke ter strokovni štab dobro poznajo moj način igre, ki sem ga razvijala prav z njimi,” razmišlja sedemnajstletnica.

“Maribor zagotovo ne bo enostaven zalogaj, saj so pred letošnjo sezono močno spremenili ekipo in jo okrepili tudi s številnimi bivšimi igralkami Pomurja. Tudi zaradi tega bodo želeli odigrati čim boljšo tekmo. Prepričana sem, da bo Maribor želel priti do prvih točk v letošnji sezoni in se bo zato, tako kot večina naših nasprotnic, dobro postavil na zelenici. Želim si, da naša igra dobro steče in da hitro dosežemo vodilni zadetek,” o nedeljskem tekmecu z izbranimi besedami govori Kim.

“S številnimi soigralkami smo sodelovale že v nogometnem oddelku na Gimnaziji Šiska ali pa smo igrale skupaj v reprezentanci. Tako nisem imela težav z vključitvijo v novo ekipo,” se poletne spremembe dotakne Juršnikova. Mladinska reprezentantka - v tem tednu je v Dunajski Stredi odigrala dve tekmi s Slovaško - poudarja, da se je, potem ko je Nušo Ladinek nasledil Sandi Bauer, dobro znašla tudi pod vodstvom novega stratega.

Nedeljski obračun Maribora Tabora in Pomurja se bo v štajerski prestolnici pričel ob 11. uri. Ob isti uri se bosta dan prej udarili tudi kadetski ekipi obeh klubov, a s to razliko, da bo srečanje odigrano v Bratoncih. Pomurke bodo v soboto v Bratoncih gostile tudi uvodni turnir državnega prvenstva za dekleta do 13 let, selekcija do 15 let pa se bo v nedeljo, ob 11. uri, pomerila z Renčami. Že jutri pa v Gančanih prvi turnir lige MNZ Murska Sobota U9 čaka najmlajše Pomurke.

Nogometa ne bo manjkalo!

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji