USPEŠNO TUDI V MARIBORU

2019-09-08
Članska ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci je po reprezentančnem premoru vknjižila novo zmago. Pomurke so bile uspešne v Mariboru, a je zmaga po izključitvi Sare Makovec prinesla tudi nekaj grenkega priokusa.

ŽNK MARIBOR TABOR - ŽNK NONA POMURJE BELTINCI 1:4

Strelke: Ulbin (88'/11m); Korošec (30'), Juršnik (39'), Čizmazija (65'), Kolbl (94')
ŽNK NONA Pomurje Beltinci: Nemet, Sok (62' N. Nemec), Korošec (89' E. Horvat), Kolbl, Juršnik (75. K. Horvat), T. Nemec (83. Vidovič), Rozmarič, Čizmazija (90' Zadravec), Prša, Tibaut, Makovec. Trener: Sandi Bauer.

Pomurke, ki so na Štajerskem zaigrale brez poškodovane Luane Zajmi, so hitro zagospodarile na mariborski zelenici. Gostiteljice so le redko prešle polovico igrišča, dekleta v rumenem pa so prvič zapretila v šesti minuti. Zgolj nekaj sekund kasneje je Sara Makovec nevarno udarila z 20 metrov, Maša Šibila pa je žogo s skrajnimi močmi preusmerila mimo vrat. Sledili so poskusi Špele Rozmarič, Sare Makovec in Tjaše Tibaut, najbližje golu pa je bila Špela Kolbl. Prva strelka lanskega prvenstva je v 29. minuti stresla desno vratnico, potem ko je po dolgi in natančni podaji Kaje Korošec preigrala Mihaelo Horvat.

Na novo priložnost je bilo potrebno čakati zgolj dobro minuto. Z natančnim udarcem z razdalje se je izkazala Kaja Korošec, ki je v svojem slogu neubranljivo zadela s 23 metrov. Po strelih Kim Juršnik in Sare Makovec je bila na pravem mestu Maša Šibila, medtem ko se Tjaša Tibaut ni najbolje znašla v dveh lepih situacijah. Žoga je obakrat švignila mimo gola. V 39. minuti so Pomurke podvojile svojo prednost. Akcijo je na sredini igrišča pričela Sara Makovec, Maša Šibila pa je slabo posredovala po predložku Špele Kolbl. To je izkoristila pozorna Kim Juršnik, ki je žogo z glavo pospravila v mrežo nekdanjega kluba in postavila izid polčasa.

Podoba na zelenici se tudi v nadaljevanju tekme ni bistveno spremenila, čeprav so prve zapretile Mariborčanke. Po hitri akciji je streljala Eva Potočnik, posojena igralka Pomurja pa je merila mimo gola Sare Nemet. Sledil je hiter odgovor Pomurja, Mariborčanke pa je v razmaku nekaj minut kar dvakrat rešil okvir gola. Prosti strel Sare Makovec je po posredovanju Maše Šibile zadela stičišče prečnika in leve vratnice, Špeli Rozmarič pa je po kotu in strelu z glavo veselje preprečila leva vratnica.

Sledila sta dva zaporedna poskusa Albince Čizmazije. Prvi je v 64. minuti končal v naročaju Maše Šibile, minuto kasneje pa domača vratarka ni uspela izbiti lepega udarca z 20 metrov. 0:3! V 66. minuti je za novo razburjenje na tribuni poskrbela sodnica Vanja Šiljak, ki je Sari Makovec podelila še drugi rumeni karton in jo poslala pod predčasno prho.

Izključitev ne bi bila sporna, če bi Gorenjka na drugi strani z enako mero kaznovala prekrške domačink. Tako je pozabila pokazati rumeni karton Špeli Pernek, ki je s podplatom zaustavila Kajo Korošec, sporen je prekršek za kazenski udarec, spregledala pa je tudi udarca Karmen Ulbin in Ines Krajnc, ki je po mariborski enajstmetrovki - uspešno jo je izvedla Ulbinova - s komolcem na tla spravila Špelo Kolbl.

Mariborčanke sicer tudi z igralko niso uspele prevzeti pobude. Pomurke so tudi po petih menjavah, ko je Sandi Bauer v igro poslal Niko Nemec, Evo Vidovič, Emo Horvat ter ponovni debitantki Kajo Horvat in Tino Zadravec, žogo večino časa zadržale v svoji posesti. V sodniškem dodatku je dvakrat udarila Špela Kolbl. Prvi poskus je končal v kotu, minuto zatem pa je po še enem kotu in slabo izbiti žogi neubranljivo zadela s 15 metrov. 

“Tekme proti Mariboru so vedno zahtevne in tudi današnja ni bila izjema. Mariborčanke so od prve minute igrale agresivno, velikokrat tudi s preveliko mero agresivnosti in to je vodilo v živčno tekmo. Nekaj grobih prekrškov nasprotnic je vzdušje na igrišču spremenilo na slabše in naše glave niso bile mirne,” se je dvoboja v Mariboru dotaknila Kaja Korošec.

Strelka vodilnega zadetka se je strinjala, da sodnica Vanja Šiljak ni imela najboljšega dne. To je nenazadnje občutila tudi na svojih nogah, saj nekaj nevarnih posredovanj ni bilo kaznovanih: “Nekaj spornih sodniških odločitev je dalo nasprotnicam še več motivacije in zagona, naša ekipa pa je izgubljala potrpežljivost in mirnost. Ni nam vseeno, če nas nekdo zaustavlja na nedovoljen način, po vrhu pa napačne sodniške odločitve povečajo jezo in težko ostaneš osredotočen samo na igro.”

“Rada poskušam zadeti z razdalje in večkrat na tekmah streljam od daleč. Pri tem udarcu sem dobila lepo priložnost in potihem upala, da zadenem v zgornji kot gola, kar mi je tudi uspelo,” se je zadetka spomnila šestica Pomurja in dodala, da je gostiteljice niso presenetile s svojo igro: “Mariborčanke imajo veliko dobrih igralk in kakovostno ekipo, zato smo vedele, da se moramo dobro postavljati in se nismo pustile presenetiti. Kljub zahtevnemu terenu smo skušale igrati svojo igro in prihajati do zaključkov ter paziti na protinapade.”

Kaja je bila v teh dneh ena od dvanajsterice igralk Pomurja z reprezentančnimi obveznostmi, Štajerka je odigrala tekmi z Rusijo in Kosovom: “Na obeh tekmah smo potrebovale nekaj minut, da smo začele igrati svojo igro. Škoda poraza proti Rusiji. Po slabših uvodnih minut smo pokazale, da znamo igrati lep nogomet. Videle smo, da se da igrati proti močnim ekipam in s skupnimi močmi zmoremo dobro zastopati slovenske barve.”

Kadetska ekipa se je prav tako udarila z Mariborom, v izenačenem spopadu pa je iztržila točko. Štajersko prednost je v drugem polčasu izničila Nina Kajzba, popoln preobrat gostiteljic pa je v zaključku tekme preprečila Iva Kocijan. Selekcija do 15 let je v Bratoncih s 5:0 premagala Renče, po uvodnem golu Teje Tkalec je štirikrat zadela Živa Rakovec.

Novo sezono je v soboto odprla tudi klubska zasedba do 13 let. Pomlajena selekcija je z goloma Hane Serec najprej dobila prekmurski spopad s Stanjevci, nato z golom Lane Kavaš remizirala z Radljami, za konec uvodnega turnirja državnega prvenstva pa tesno izgubila s Savinjo.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji