DOMAČE VODSTVO PODŽGALO POMURKE

2019-09-22
Članska selekcija ŽNK NONA Pomurje Beltinci je teden, v katerem je odigrala kar tri srečanja, sklenila z novo visoko zmago. Rumeno-modre so, potem ko so uvodoma zaostajale, napolnile mrežo Radomljank in z dobro predstavo slavile novo visoko zmago.

ŽNK MOJE-LECE.SI RADOMLJE - ŽNK NONA POMURJE BELTINCI 1:9

Strelke: Senica (13'); Juršnik (16'), Tibaut (18', 57', 61'), Kolbl (22', 65'), Čizmazija (50'), Korošec (69'), Makovec (82')
ŽNK NONA Pomurje Beltinci: Nemet, Sok (67' E. Horvat), Korošec (76' Zadravec), Kolbl (79' Vidovič), Juršnik, T. Nemec, Rozmarič, Čizmazija (71' K. Horvat), Prša, Tibaut, Makovec. Trener: Sandi Bauer.

Pomurke so preko Sare Makovec zapretile že v drugi minuti, a Sonja Čevnik ni imela težav z udarcem Ljutomerčanke. Korošico v golu Radomelj je v četrti minuti rešil okvir gola, Tjaša Tibaut je izvedla prosti udarec z desne strani igrišča, žoga je preletela Čevnikovo in zadela prečnik. Pred golom Radomelj je bilo vroče tudi v 11. minuti, ko je Anja Prša podala z leve strani, Kim Juršnik pa je žogo preusmerila mimo leve vratnice. Nato pa so v 13. minuti udarile Radomljanke, nepozornost obrambe Pomurja je po kotu kaznovala Tinkara Senica pa je žogo na drugi vratnici pospravila za hrbet Sare Nemet.

Veselje Radomljank je bilo kratkotrajno, domačo prednost je v 16. minuti izničila Kim Juršnik, ki je bila po podaji Kolblove spretnejša od Albine Butković, nato pa je dobila še dvoboj s Čevnikovo. Zgolj dve minuti kasneje so Pomurke že vodile, Špela Kolbl je udarila z levico, Čevnikova je žogo odbila, a zgolj do Tjaše Tibaut, ki jo je brez težav pospravila v mrežo. V 22. minuti je v domačem golu končala še tretja žoga, Sara Makovec je po podaji Albince Čizmazije v ogenj poslala Špela Kolbl, ki je s suverenim udarcem matirala domačo vratarko.

V 26. minuti je priložnost za povišanje vodstva zamudila Tjaša Tibaut, potem ko se je z lepim prodorom in podajo izkazala Albinca Čizmazija. V 30. minuti je bila po predložku Kolblove nevarna Sara Makovec, ki pa ni najbolje zadela okroglega usnja. V 40. minuti je z udarcem z razdalje poskušala Albinca Čizmazija, strel s 25 metrov pa je za las zgrešila domača vrata. Le nekaj sekund kasneje se je Čevnikova izkazala po nevarnem poskusu Kim Juršnik, Čevnikova pa je bila v 41. minuti hitrejša od Tibautove. Sonja Čevnik je v 43. minuti zaustavila prosti strel Kolblove, minuto kasneje pa je Sara Makovec merila mimo gola.

Pomurke so odlično krenile tudi v drugi polčas, v peti minuti nadaljevanja je po natančnem predložku Anje Prša z glavo z bližine zadela Albinca Čizmazija. Sledila sta nenatančna udarca Špele Kolbl, Kaja Korošec pa je z 20 metrov za las merila mimo desne vratnice. V 57. minuti je Čevnikova izza svojega hrbta pobrala še peto žogo, Anja Prša je poslala dolg predložek pred gol, na drugi vratnici pa jo je z glavo v gol pospravila Tjaša Tibaut. Najizkušenejša igralka je v 61. minuti udarila še tretjič, po odvzeti žogi je natančno udarila z roba kazenskega prostora in zadela v spodnji levi kot.

V 65. minuti se je domača mreža zatresla še sedmič, po samostojnem prodoru po desni strani igrišča in strelu v bližnji kot je zadela Špela Kolbl. Štiri minute kasneje je Kaja Korošec izvedla prosti strel z 22 metrov, žoga je zadela živi zid in prevarala nemočno Čevnikovo. Slednja je bila na pravem mestu o strelih Špele Kolbl in Sare Makovec. Radomljanke so bile nevarne v 81. minuti, ko pa Zala Kuštrin ni najbolje izvedla prostega strela. Na drugi strani je bila natančnejša Sara Makovec, ki je izkoristila predložek Anje Prša in z glavo zadela za vodstvo z 1:9. Tjaša Tibaut je bila v 88. minuti blizu četrtega gola, a ji je veselje preprečila vratnica.

»Sama se z nasprotnicami ne ukvarjam, ker se zavedam, da smo dovolj kakovostna ekipa, da lahko s pravim pristopom premagamo vsakogar v slovenski ligi. Pomembna je bila zgolj in izključno naša dnevna forma, torej kako razpoložene bomo za igranje ter kako si bomo pripravile in izkoristile čim več priložnosti,« je po novi visoki zmagi dejala Tjaša Tibaut, ki je bila tudi tokrat eden od motorjev rumeno-modrih.

Pomurke so po golu Tinkare Senice lovile zaostanek, a so hitro izničile domače vodstvo. »Vodilni gol Radomljank nam je dal dodatno motivacijo. Če smo želele dobiti tekmo, smo morale doseči gol. Mislim, da smo igrale dobro, saj smo si že pred njihovim vodstvom pripravile priložnosti, vendar jih nismo izkoristile. Zavedale smo se, da bomo s potrpežljivo igro in osredotočenostjo pred domačim golom prej ali slej zadele ter tudi povedle. To nam je uspelo zelo hitro. Tako da lahko povemo, da nas je domači gol podžgal,« je dodala najizkušenejša igralka v zasedbi trenerja Sandija Bauerja.

Tridesetletnici se je v tem tednu dokončno odprlo, v četrtkovem pokalnem spopadu s Koprom je zadela štirikrat, nove tri gole je na svoj račun dodala v Radomljah: »Na vsaki tekmi želim biti boljša, odpraviti individualne napake ter maksimalno pomagati ekipi do zmage. Verjamem, da se bo trud izplačal in da bom v pravem trenutku na pravem mestu, da ekipi pomagam doseči zadetek. Ni pomembno, če bo to z dobro potezo, asistenco ali golom, šteje le, da je z namenom - za zmago.«

»Pričakujem, da bo ekipa na vsaki tekmi od prvega do zadnjega sodniškega piska izgledala maksimalno dobro. Moramo biti osredotočene na ekipne cilje ter narediti vse, kar je v naši moči, da jih tudi dosežemo. Verjamem, da lahko vsaka od nas naredi dobro potezo, poda za zadetek ali doseže gol. In če vsaka zabije gol, bo zmaga definitivno visoka,« se je proti novi preizkušnji – Pomurke bodo v soboto gostovale v Ajdovščini – ozrla Tibautova.

Uspešen konec tedna so sicer dopolnile tudi mladinske selekcije. Sicer oslabljena kadetska ekipa ŽNK NONA Pomurje je v soboto premagala Olimpijo, mrežo katere sta zatresli Noelle Vilčnik in Nina Kajzba, ki se je med strelke vpisala dvakrat. Vilčnikova je bila štirikrat natančna tudi na nedeljski preizkušnji lige NZS DU15, Pomurke pa so z 10:0 odpravile prav Olimpijo. Treh golov se je veselila Hana Serec, piko na i visoki zmagi je postavila Zala Balažic, prvih dveh zadetkov v dresu Pomurja pa se je veselila poletna novinka Nika Jurkovič.

Uspešna je bila tudi najmlajša četa, ki tekmuje na državni ravni. Selekcija do 13 let je v Šalovcih odigrala drugi turnir državnega prvenstva ter z zadetkoma Hane Serec premagala Trboveljčanke in Mariborčanke.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji