IZ MESTA BURJE Z DVEMA ZMAGAMA

2019-09-29
Pomurke so v Ajdovščine nadaljevale uspešen niz rezultatov. Visoko zmago članske ekipe ŽNK NONA Pomurje Beltinci je v prestolnici burje dopolnila tudi kadetska selekcija, ki se je z oslabljeno zasedbo veselila novega kompleta točk.

AJDOVŠČINA - ŽNK NONA POMURJE BELTINCI 0:8

Strelke: Korošec (14'), Lah (63'), Prša (68'), Zajmi (72', 82', 92'), Makovec (84'), Kolbl (93')
ŽNK NONA Pomurje Beltinci: Nemet, Sok (48' Rozmarič), Korošec, Kolbl, Zajmi, Čizmazija, Prša, Tibaut (50 Makovec), Zadravec (50' T. Nemec), K. Horvat, E. Horvat. Trener: Sandi Bauer.

Kadetinje ŽNK NONA Pomurje Beltinci, ki jih vodi Primož Rakovec, so na Primorskem zaigrale brez poškodovanih Lili Balažic in Žive Rakovec. Mlade Pomurke so kljub temu nadzorovale potem srečanja, z golom Noelle Vilčnik pa so hitro načele ajdovsko mrežo. Zatem je trikrat zadela še Nina Kajzba in srečanje je bilo dokončno odločeno. V Ajdovščini so ob obeh strelkah zaigrale še Nuša Horvat, Saša Kolar, Maša Hovnik Husar, Gaja Kaučič, Lučka Glažar, Zala Balažic, Lana Tropenauer, Teja Tkalec, Urška Tkalec in Nika Jurkovič.

Pomurke so dvoboj z Ajdovkami pričele v močno premešani enajsterici, Sandi Bauer je na igrišče poslal Saro Nemet, Emo Horvat, Kajo Horvat, Tino Zadravec, Albinco Čizmazija, Luano Zajmi, Ines Sok, Kajo Korošec, Anjo Prša, Tjašo Tibaut in Špelo Kolbl. Srečanje so na klopi pričele Špela Rozmarič, Sara Makovec, Tjaša Nemec in Kim Juršnik. Rumeno-modre so kljub temu gospodarile na igrišče, na obrambo osredotočene domačinke pa so v celotni tekmi zgolj enkrat krenile v nevarnejši napad.

So pa bile Ajdovke zato močno zgoščene na svoji polovici in Pomurkam niso puščale veliko prostora. Sprva sta domača vrata zgrešili Špela Kolbl in Anja Prša, v 14. minuti pa je v domači mreži končala prva žoga. Kaja Korošec je izigrala dve domačinki, žoga je po udarcu z 18 metrov zadela Luano Zajmi, spremenila smer in končala za hrbtom Tare Komatar. Pomurke so bile v 20. minuti blizu povišanja prednosti, a Luana Zajmi po predložku Anje Prša ni najbolje zadela okroglega usnja, ki je končalo v levi vratnici. Prvi polčas je prinesel še nekaj nevarnih poskusov, a so bile Tjaša Tibaut, Luana Zajmi in Albinca Čizmazija premalo zbrane pri zaključnem udarcu, nekajkrat – po poskusih Tine Zadravec, Kaje Korošec in Luane Zajmi – pa je bil na pravem mestu domači blok.

S podobnim ritmom se je nadaljeval tudi drugi polčas. Špela Kolbl je v četrti minuti nadaljevanja za las zgrešila domača vrata, ena od branilk pa je po kotu preprečila zadetek Emi Horvat. V 52. minuti je dvakrat zapretila Sara Makovec, a obakrat merila mimo desne vratnice. Sledili so poskusi Albince Čizmazija, Kaje Korošec in Luane Zajmi, pomurska prednost pa je bila podvojena v 63. minuti. Albinca Čizmazija je s predložkom v kazenski prostor iskala Luano Zajmi, pred katero pa je posredovala Neli Lah. Domača branilka, ki je pred tem zaustavila nekaj poskusov, je žogo preko Komatarjeve preusmerila v gol.

Po drugem zadetku se je dokončno odprlo. Najprej je domača vrata zgrešila Kolblova, v 68. minuti pa je po lepi podaji Sare Makovec in preigravanju v kazenskem prostoru zadela Anja Prša. Štiri minute kasneje je predložek Tjaše Nemec v gol preusmerila Luana Zajmi, zatem pa smo videli še udarce Špele Rozmarič, Sare Makovec, , Luane Zajmi in Špele Kolbl. Na peti zadetek je bilo potrebno počakati do 82. minute, povratno podajo Sare Makovec je izkoristila Luana Zajmi. Minuto kasneje, po udarcu s 25 metrov, se je med strelke vpisala še Sara Makovec, v sodniškem dodatku pa sta padla še dva gola. Najprej je Alenka Bric odbila strel Špele Kolbl, odbitek pa je v mrežo pospravila Luana Zajmi, zgolj nekaj sekund kasneje pa se je gola po udarcu z razdalje veselila še Kolblova.

»Nasprotne ekipe se pogosto odločijo za obrambno postavitev, t.i. 'bunker', in pričakovala sem, da bo tudi danes tako. Ekipa Ajdovščine je dobro stala v obrambi, težko je bilo prebiti njihovo zadnjo vrsto,« je po zmagi dejala Kaja Horvat, ki je odigrala celotno srečanje. Tako je imela dober vpogled v igro Pomurk: »Na igrišču smo prevladovale od prve minute, imele smo veliko priložnosti. Čeprav je bilo na začetku nekaj težav z realizacijo, smo ostale potrpežljive, igrale svojo igro in na koncu zasluženo zmagale. Danes je bil ključen pravi pristop, ki je v kombinaciji s kakovostjo naše ekipe pomenil zasluženo visoko zmago.«

Kaja se je poleti, tako kot Tina Zadravec, po pogovoru s trenerjem Bauerjem vrnila na nogometne zelenice in tudi na Primorskem dokazala, da lahko s svojim nogometnim znanjem pomaga ekipi državnih in pokalnih prvakinj. »Vrnitev je veliko lažja, ko imaš ob sebi izjemno ekipo. Zavedam se, da me čaka ogromno dela, prostora za napredek je veliko. Moje predstave zaenkrat še niso na nivoju, vseeno pa sem zelo vesela, da spet treniram in igram nogomet. Pomembno je, da poskušam odpraviti napake in pridobim občutek sproščenosti. Verjamem, da bo s časom boljše,« poudarja igralka sredine igrišča.

Prihodnji vikend ne bo ponudil novih klubskih obveznosti, v nedeljo, 13. oktobra, pa bo v Bratoncih gostovala Olimpija. Je Horvatova svoj pogled že usmerila proti derbiju? »Zmaga je dobra popotnica za derbi. Preden se osredotočimo na Olimpijo, večino naših igralk čaka reprezentančna akcija. Želim si predvsem, da bi se vse vrnile zdrave, brez poškodb,« pravi 21-letnica iz Martjancev, ki bo na petkovi tekmi Slovenk in Nizozemk v Murski Soboti pesti stiskala za peterico soigralk. V izbrano vrsto so bile povabljene Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Anja Prša in Špela Rozmarič.

Kaj pa prihod evropskih prvakinj in svetovnih podprvakinj pomeni za ženski nogomet v Pomurju? »To je za popularizacijo ženskega nogometa v Pomurju velika stvar. Nizozemke spadajo v sam svetovni vrh in so zagotovo dovolj atraktiven nasprotnik, da v Mursko Soboto pride lepo število gledalcev,« zaključuje Horvatova.

Reprezentančna akcija sicer čaka tudi mladinsko reprezentanco, ki bo v Italiji odigrala kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo. Na seznamu Petre Mikeln so se znašle Albinca Čizmazija, Kim Juršnik, Ines Sok, Luana Zajmi in Eva Potočnik, ki je posojena v Maribor, naknadno pa je bila vpoklicana tudi Ema Horvat. 

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji