PRAZNIK ŽENSKEGA NOGOMETA V FAZANERIJI

2019-10-01
Članska ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci je v oktobrski reprezentančni premor zakorakala z visoko zmago v Ajdovščini. Trener Sandi Bauer v teh dneh pogreša praktično celotno ekipo, saj ima večina igralk šolske in študijske obveznosti, kar deset igralk pa ima reprezentančne obveznosti.

Albinca Čizmazija, Ema Horvat, Kim Juršnik, Ines Sok in Luana Zajmi so z mladinsko reprezentanco odpotovale v italijansko Toskano, kjer Slovenke čaka kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo. Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Anja Prša in Špela Rozmarič so znova del članske izbrane vrste, ki jo 4. in 8. oktobra čakata novi kvalifikacijski preizkušnji. Slovenke bodo v začetku prihodnjega tedna gostovale v Turčiji, še prej, v petek, pa bo soboška Fazanerija gostiteljica pravega praznika ženskega nogometa, del katerega bo tudi ŽNK NONA Pomurje Beltinci.

V hramu prekmurskega nogometa se bosta za nove točke udarili reprezentanci Slovenije in Nizozemske, ki je v kvalifikacijski ciklus za evropsko prvenstvo vstopila kot aktualna prvakinja Stare celine. Nizozemke so svojo kakovost dokazale tudi na poletnem svetovnem prvenstvu, saj so se v Franciji prebile vse do velikega finala, v katerem so morale priznati premoč Američankam. Jasno je, da v Slovenijo prihaja prava velesila ženskega nogometa, čeprav bo nizozemska selektorica Sarina Wiegman bo v Sloveniji pogrešala tri pomembne igralke.

Lieke Martens, zvezdnica Barcelone, okreva po poškodbi prsta, Shanice Van de Sanden ima težave z gležnjem, gostovanje v Murski Soboti pa bo izpustila tudi poškodovana Jackie Groenen. Kljub temu vloga favoritinj pripada Nizozemkam, priznava Sara Makovec, ki pa dodaja, da ima gostovanje takšne velesile pozitivne učinke za dvig popularnosti ženskega nogometa: »Tekma z evropskimi prvakinjami in svetovnimi podprvakinjami bo zagotovo pritegnila veliko pozornosti in upamo, da bo v Fazanerijo prišlo veliko gledalcev. Ponuja se priložnost, da kot ženska reprezentanca dokažemo svojo kakovost, in pokažemo, da lahko igramo tudi proti najboljšim.«

Ob tem velja opozoriti, da bodo Fazanerijo že pred tekmo zasedla najmlajša dekleta. ŽNK NONA Pomurje  Beltinci v sodelovanju z ŽNK Goričko Stanjevci in NZS ob 16. uri na soboškem igrišču z umetno travnato površino pripravlja festival Rada igram nogomet, ki je namenjen najmlajšim in vsem, ki bi se radi pobližje seznanili s prvimi nogometnimi koraki. »Festival Rada igram nogomet pred tekmo za mlajše igralke pomeni ogromno, saj da dekletom še več zagona in želje za to, da igrjao nogomet. Morda se še kakšo mlajšo igralko prepriča v treniranje nogometa,« sporoča vezistka izbrane vrste.

Spopad Slovenk in Nizozemk se bo v Fazaneriji pričel ob 19. uri, vstop na tribune je prost. Za konec dodajmo še, da v izbrani vrsti Slovenije ob peterici zdajšnjih članic Pomurja najdemo še osem igralk, ki so rumeno-modri dres nosile v preteklosti.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji