POMURKE ODŠTEVAJO DO DERBIJA

2019-10-10
V nedeljo se bo po dvotedenskem reprezentančnem premoru nadaljevala Slovenska ženska nogometna liga. Sedmi krog državnega prvenstva bo postregel s prvim derbijem letošnje sezone, Pomurke bodo v Bratoncih ob 11. uri gostile nogometašice Olimpije.

Prvouvrščeni ekipi državnega prvenstva se v nedeljski spopad podajata s popolnim izkupičkom, tako Pomurke kot Ljubljančanke so v šestih krogih osvojile 18 točk. Mreži obeh ekip sta se doslej zatresli zgolj dvakrat, nekoliko učinkovitejše pa so zmajčice. »Olimpija ima dobro moštvo. Mislim, da lahko v nedeljo pričakujemo zelo dobro tekmo, z veliko agresivnosti in borbe,« pred nedeljskim derbijem poudarja Špela Kolbl, v minuli sezoni najboljša strelka državnega prvenstva.

Dosedanji rezultati obeh ekip kažejo, da sta ekipi zelo izenačeni, s čimer se strinja tudi Kolblova. »Menim, da bodo v nedeljo o zmagi odločale malenkosti. Derbi bo dobila ekipa, ki bo tako v fazi obrambe kot v fazi napada bolj osredotočena in zbrana,« pravi hitra napadalka, ki pa si, tako kot celotna ekipa, želi, da bi Pomurke nadaljevalne pozitivno serijo: »Zmaga bi bila lepa popotnica za nadaljevanje lige. Z zmago bi državno prvenstvo lahko nadaljevale bolj sproščeno.«

Špela Kolbl je bila ob Kaji Korošec, Sari Makovec, Anji Prša in Špeli Rozmarič del izbrane vrste. Slovenke so se najprej dobro upirale evropskim prvakinjam Nizozemkam, nato pa v Kocaeliju s 6:1 premagle Turčijo. »Z reprezentančnih tekem lahko prenesemo predvsem agresivnost in hitro razmišljanje v igri,« dodaja Kolblova, ki je v Turčiji potrdila slovensko zmago: »Vedno je lepo zadeti, nič drugače ni v reprezentančnem dresu. Ta zadetek mi je vliv nekaj več samozavesti in zato se že veselim nedeljske tekme.«

Slovenke so se v Murski Soboti dobro kosale z Nizozemko, deležne pa so bile tudi bučne podpore s tribun, česar si v nedeljo želijo tudi Pomurke. »Seveda si želimo, da na nedeljsko tekmo pride čim več ljubiteljev ženskega nogometa in nam pomaga do zmage na derbiju,« zaključuje Sobočanka.

Nogometni vikend bodo zaokrožile tudi mlajše selekcije. Kadetska ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci se bo v soboto, ob 11. uri, na domači zelenici pomerila s Cerkljami, v nedeljo ob 15.30 pa se bo selekcija do 15 let v Bratoncih srečala s Fužinarjem. Ekipa do 11 let bo v soboto v Stanjevcih odigrala turnir lige MNZ Murska Sobota.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji