PRED FANTASTIČNO KULISO PADLA TUDI OLIMPIJA

2019-10-13
Sončna nedelja je poskrbela za prijetno kuliso derbija SŽNL in v Bratonce zvabila okrog 600 gledalcev. Večina njih je domov odhajala dobre volje, saj so točke ostale doma. Pomurke so v mrežo Olimpije pospravile štiri žoge, članska ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci pa se je s sedmo zmago zavihtela na vrh lestvice.

ŽNK NONA POMURJE BELTINCI - ŽNK OLIMPIJA 4:0

Strelke: Makovec (5'), Prša (24'/pen), Tibaut (40'), Juršnik (83')
ŽNK NONA Pomurje Beltinci: Nemet, Sok (70' K. Horvat), Korošec, Kolbl, Juršnik (90' N. Nemec), T. Nemec (54' Čizmazija), Zajmi, Rozmarič, Prša, Tibaut, Makovec (86' Zadravec). Trener: Sandi Bauer.

Ljubljančanke so zapretile že v uvodni minuti, ko je potegnila Manca Suhoveršnik, Sara Nemet pa je pravočasno zapustila svoja vrata in preprečila zaključni udarec Ani Milović. Pomurke so odgovorile v četrti minuti, ko je Luana Zajmi z globinsko podajo v ogenj poslala Kim Juršnik. Hitra Štajerka je z desne strani kazenskega prostora merila v daljši kot, vendar streljala za las mimo gola. So se pa gledalci veselili v peti minuti, ko je Špela Kolbl ob levi stranski črti pobegnila Zali Vindišar, predložek Tjaše Tibaut pa je v vodstvo pretvorila Sara Makovec.

V 16. minuti se je z novim posredovanjem izkazala Sara Nemet, ki je po kotu Olimpije zaustavila poskus Eveline Kos. V 21. minuti so gostiteljice krenile v hiter protinapad, Sara Makovec je bila ob desnem robu igrišča spretnejša od Tjaše Kumer, njen predložek pa je za las poletel preko prečnika. V 23. minuti sta na polovici Olimpije kombinirali Tjaša Tibaut in Sara Makovec, ki je na levi strani kazenskega prostora našla Špelo Kolbl, slednjo pa je s prekrškom zaustavila Zala Vindišar. Strel z bele točke je zanesljivo izvedla Anja Prša.

V 29. minuti so bile Pomurke blizu povišanju vodstva, Kim Juršnik je poslala žogo pred gol, Jadranko Zilić pa je rešil prečnik. Šest minut zatem je z razdalje udarila Tjaša Tibaut, ki je opazila, da Jadranka Zilić stoji nekoliko iz vrat, a je strel končal za golom. Tibautova je bila natančnejša v 40. minuti, ko je Tjaša Nemec odvzela žogo na sredini igrišča, najstarejša igralka Pomurja pa je krenila proti golu, izigrala Zilićevo in s pomočjo leve vratnica zadela za vodstvo s 3:0. V 44. minuti je okvir vrat rešil tudi Saro Nemet, potem ko je Manja Rogan po podaji Zale Vindišar streljala z glavo.

Pomurke so odločno zakorakale tudi v drugi polčas, prva pa je z udarcem z razdalje zapretila Sara Makovec. Njen poskus je zgrešil ljubljanski gol. Prvi poskus Olimpije smo videli ob koncu sedme minute, Anja Milović pa je streljala daleč mimo vrat. V 59. minuti je kri zavrela domači kapetanki Anji Prša, ki jo je Maja Angelovska nešportno udarila v položaju brez žoge. Česnova je obema igralkama pokazala rumeno opozorilo.

Sledilo je nekaj mirnejših minut, v 27. minuti pa se je v lepi priložnosti znašla Kim Juršnik, ki je krenila proti golu, a predolgo oklevala z udarcem, nato pa žogo poslala mimo leve vratnice. Juršnikova je imela v 79. minuti še eno priložnost. Tjaša Tibaut je poslala predložek pred vrata, osamljena Juršnik pa je z glavo merila čez gol, uspešnejša pa je bila v 83. minuti, ko je po podaji Zajmijeve zadela z bližine in zapečatila usodo Olimpije. Minuto kasneje se je v izredni priložnosti znašla Sara Makovec, ki pa je slabo zadela žogo in jo poslala mimo vrat. Izid se v končnici ni več spremenil, točke pa so ostale v Bratoncih.

»Tekma je bila agresivna z obeh strani. Videli smo derbi v pravem pomenu besede. Mislim, da je vsaka od nas izpolnila vse naloge, ki nam jih je dal trener Sandi Bauer. Borile smo se do zadnje minute in tlakovale pot do visoke zmage,« je po derbiju dejala Sara Makovec. Ena najvidnejših posameznic nedeljskega dvoboja je priznala, da so imele Pomurke že pred tekmo dober občutek: »Pričakovale smo težko tekmo, vendar smo imele že pred srečanjem zelo dober občutek in temu so sledili tudi štirje zadetki.«

Prav Makovčeva je z golom v peti minuti tlakovala pot do zmage, hitro vodstvo pa je močno vplivalo na potek srečanja, priznava tehnično odlično podkovana vezistka: »Hitro dosežen zadetek poskrbi za psihično prednost. Menim, da nam je hitro vodstvo dalo še več zagona za nadaljevanje tekme. Zavedamo se, da je sezona še dolga in nikakor ne razmišljamo o tem, da je boja za vrh lestvice že konec. V vsako tekmo bomo sle maksimalno osredotočene, je pa res, da imamo tri točke, kar ni v tako izenačenem boju ni malo.«

»Derbi je odločil hiter zadetek, učinkovitost v napadu in to, da smo skozi celotno srečanje strmele k svoji igri,« je zaključila reprezentantka Slovenije, ki je v soboto s soigralkami spodbujala tudi kadetsko ekipo ŽNK NONA Pomurje Beltinci. Varovanke Primoža Rakovca so v sedmem krogu državnega prvenstva napolnile gol Cerkelj. Gorenjsko mrežo sta ob zmagi z 10:0 trikrat zatresli Noelle Vilčnik in Nina Kajzba, ob avtogolu pa so za Pomurje zadele še Saša Kolar, Živa Rakovec in Teja Tkalec.

V nedeljskem popoldnevu je bila uspešna tudi selekcija do 15 let, ki je Fužinar premagala z izidom 5:0. Dvakrat je bila uspešna Noelle Vilčnik, zmago pa so dopolnile še Živa Rakovec, Zala Balažic in novinka v dresu Pomurja Julia Lackner. Igralke selekcije do 11 let so v Stanjevcih sodelovale na turnirju lige MNZ Murska Sobota, kjer so se merile z Gančani, Goričanko-Serdico in Goričko Stanjevci.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji