V DRUGEM POLČASU STRLE ODPOR KOPRA

2019-10-20
Članska ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci je v drugo tretjino državnega prvenstva zakorakala z novo zmago. V vetrovnih Bratoncih je še tretjič to sezono padel Koper, ki se je tudi ob pomoči vetra dobro upiral v prvem polčasu, v nadaljevanju tekme pa so v primorski mreži končale štiri žoge.

ŽNK NONA POMURJE BELTINCI - ŽNK KOPER OBALA 4:0

Strelke: Makovec (58’), Prša (69’/11m), Kolbl (83’), Zajmi (92’)
ŽNK NONA Pomurje Beltinci: Nemet, E. Horvat (66’ Zadravec), Korošec, Kolbl, Juršnik, T. Nemec (83’ Vidovič), K. Horvat (46’ Zajmi), Rozmarič, Prša, Tibaut, Makovec (75’ N. Nemec). Trener: Sandi Bauer.

Pomurke so v sončnem, a zelo vetrovnem vremenu prvič zapretile v deveti minuti, ko je Tjaša Tibaut prodrl v kazenski prostor, podala pred vrata, žogo pa je Kolblovo preusmerila Katrina Shaqiri in preprečila zaključni udarec. Tibautova je poskušala tudi v 14. minuti, ko je po izbiti žogi streljala preko gola. V 17. minuti je bila na pravem mestu Eva Vamberger, potem ko je z roba kazenskega prostora streljala Sara Makovec.

V 26. minuti so prvi nevarnejši napad odigrale tudi Koprčanke. Hitra Tina Paliska je krenila v napad, dobrih 20 metrov od gola pa jo je na nedovoljen način zaustavila Špela Rozmarič. Prosti strel z leve strani je izvedla Lisa Usenich in zadela desno vratnico domačih vrat. Pomurke so odgovorile po kotu, ko pa je Sara Makovec z glavo merila mimo desne vratnice. V 30. minuti je nov nevaren prosti strel izvedla Lisa Usenich, žoga pa je poletela čez vrata Sara Nemet. Šest minut kasneje je protinapad zaključila Tina Paliska, a njen udarec ni povzročal preglavic Nemetovi. Sara Makovec je odgovorila s strelom v 39. minuti, a je žoga poletela čez primorska vrata in prvi polčas se je končal z začetnim izidom.

Koprčanke so se tudi v drugem polčasu osredotočale na protinapade, ki so ga izpeljale tudi v 51. minuti. Katja Trubačev je pred golom našla osamljeno Tino Paliska, a se je s pravočasnim izhodom iz gola izkazala Sara Nemet in odbila poskus najnevarnejše Primorke. Odbita žoga je končala pri Sari Bužan, ki pa jo je poslala preko gola. V 58. minuti so bile uspešnejše Pomurke. Tjaša Tibaut je po prekršku nad Špelo Kolbl žogo poslala pred vrata Kopra, tam pa je najvišje skočila Sara Makovec.

Že v naslednjem napadu je nevarno žogo pred gol poslala Anja Prša, Katrina Shaqiri pa je žogo preusmerila tik mimo leve vratnice. V 61. minuti se je pred Evo Vambergar znašla Špela Kolbl, ki pa ni izkoristila izjemne podaje Sare Makovec. Že minuto kasneje je Kolblova pred golom našla Tjašo Tibaut, ki pa v zahtevnem položaju žoge ni uspela spraviti v gol. V 64. minuti so Pomurke zadele še drugič, Margherita Virgil je po predložku v kazenski prostor igrala z roko, strel z bele točke pa je uspešno izvedla Anja Prša.

V 75. minuti je bila po udarcu z razdalje Sare Makovec na pravem mestu Vambergerjeva, osem minut kasneje pa je v koprskem golu končala še tretja žoga. Tina Zadravec je preigravala na polovici Kopra, nato pa zaposlila Špelo Kolbl, ki je z orba kazenskega prostora zadela v spodnji desni kot. V sodniškem dodatku so Pomurke zadele še četrtič, Špela Kolbl je sprožila z razdalje, žoga se je odbila od desne vratnice, odbitek pa je v prazna vrata pospravila Luana Zajmi in postavila končni izid srečanja.

»Res je, pričakovale smo zahtevno preizkušnjo in tako je tudi bilo. Čeprav sama nisem imela veliko dela, so imele nasprotnice v drugem polčasu lepo priložnost, da povedejo, a niso zadele,« je po osmi ligaški zmagi dejala Sara Nemet, ki je še šestič v aktualnem prvenstvu zaklenila svoj gol. Tokrat je bil na njeni strani tudi okvir vrat, na igro pa so močno vplivale tudi vremenske razmere: »Veter je deloma vplival tudi na igro,saj je bilo nemogoče igrati po zraku in z dolgimi žogami. Je pa potrebno priznati, da tokrat v glavi nismo bile prave, vendar menim, da zadnja zmaga ni vplivala na nas. To je bila nova preizkušnja in biti moramo pripravljene na nove tekme.«

Sara, ki je po odhodu Zale Meršnik postala prva izbira v golu Pomurja, v letošnji sezoni ni imela veliko dela. »Za vratarja ni enostavno, ko je praktično brez dela, težko je ostati osredotočen skozi celotno tekmo, zato imam raje tekme, ko se nekaj dogaja okrog mojega prostora,« poudarja 21-letnica, ki smo jo povprašali tudi o dogajanju med odmorom: »Trener nas je najprej malce okregal ter opomnil na petkov in sobotni trening, ko smo pilili podrobnosti za tokratno tekmo, nato pa nas je motiviral in poudaril, da se moramo zbrati in odigrati, kot znamo.«

Pomurke so s štirimi zadetki v drugem polčasu stvari postavile na svojo mesto, že v nedeljo pa četo Sandija Bauerja čaka gostovanje na Gorenjskem. »Tudi v nedeljo nas čaka težka tekma, saj igramo v Velesovem, kjer je vselej neugodno. Cerklje so se v zadnjih krogih izkazale z nekaj dobrimi rezultati, premagale so Krim ter remizirale z Mariborom in Radljami, a bomo znova dale vse od sebe in skušale odigrati odlično tekmo,« je zaključila čuvajka pomurske mreže.

Članska ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci brez oddane točke ostaja na vrhu lestvice, na drugem mestu državnega prvenstva pa najdemo selekcijo do 15 let. Varovanke Primoža Rakovca so tokrat izgubile derbi vrha lestvice s Krimovkami, ki so razliko od mladih Pomurk izkoristile svoje priložnosti in slavile s 3:0. Ekipa DU13 je jesenski del sezone sklenila s turnirjem v Mariboru, pomlajena zasedba Roberta Berendijaša pa je brez zadetkov remizirala z Mariborom in Trbovljami.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji