OKTOBER ZAKLJUČUJEMO V VELESOVEM

2019-10-25
Članska ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci bo oktober sklenila z gostovanjem na Gorenjskem. Pomurke se bodo v Velesovem pomerile z zasedbo Cerkelj, ki je v zadnjem obdobju nanizala nekaj dobrih rezultatov.

Gorenjke so v Radomljah iztržile točko, z remijem pa so serijo neporaženosti podaljšale na štiri tekme, del niza pa je tudi skalp ljubljanskega Krima in točka v spopadu z Mariborom. Pred tedni so se Cerkljančanke dobro upirale tudi Pomurkam, saj je prvi polčas postregel z enim zadetkom, varovanke Sandija Bauerja pa so se na koncu veselile zmage z izidom 6:0.

S podobnim scenarijem je v prejšnjem krogu postregel tudi dvoboj Pomurja in Kopra. Ekipi sta na odmor odkorakali z začetnim rezultatom, v nadaljevanju pa se je primorska mreža zatresla štirikrat. Koprčanke so se v Bratoncih predstavile s čvrsto postavitvijo, po kateri slovijo tudi Gorenjke. »V vsako preizkušnjo gremo korak za korakom. V prejšnjem krogu smo se zavedale, da nas čaka težka tekma z veliko teka in borbenosti, na žalost pa je v prvem polčasu na našo igro precej vplival tudi veter,« se zadnje zmage spominja Nika Nemec.

Pomurke v letošnji sezoni praviloma precej lažje zabijajo v drugem polčasu, ko dokončno zlomijo tekmeca. Kaj odloča v drugem polčasu? »Potrebno je ostati zbran, ohraniti komunikacijo in spodbujati soigralke,« poudarja obrambna igralka Pomurja, ki je v letošnji sezoni odigrala 170 minut. Borbena nogometašica med tednom zaradi službenih obveznosti ni bilo v Ljubljani, kjer so se Pomurke dobro zoperstavile fantovski selekciji nogometnega oddelka Gimnazije Šiška in ŠC PET, kljub temu pa se je dotaknila tudi te preizkušnje: »Tekme s fantovskimi ekipami so odličen trening, saj so fantje fizično močnejši in hitrejši.«

Trener Sandi Bauer je po pripravljalnem srečanju s fantovsko selekcijo pohvalil predvsem igro v prvem polčasu, ko si njegove varovanke pripravile nekaj lepih priložnosti. Pomurke bodo skušale podobno igro ponoviti tudi v nedeljo. »S soigralkami pričakujem nove tri točke, a hkrati poudarjam, da nasprotnika ne podcenjujemo, vendar moramo kljub temu ostati osredotočene zgolj nase in našo igro,« zaključuje Nemčeva.

Nedeljski obračun se bo v Velesovem pričel ob 11. uri.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji